Nepremagljiva, ki poskrbi, da je naše potovanje popolnoma brez skrbi

Danes bomo spoznali Katjo Kenda, ki ima izjemno zanimivo delo, saj opravlja storitev organizacije potovanja. Imate sanjsko destinacijo, ki jo želite obiskati, a ne veste, kako do tam priti, kaj vse potrebujete, kje bi prenočili …

Zagotovo ste že slišale za Z letalom na poti, ki poskrbijo za praktično vse. Kdo stoji za znamko, kaj ponujajo in s čim točno se ukvarjajo pa v današnjem intervjuju. Seveda smo preverili, kje so najbolj vroče destinacije in kam se odpraviti z družino, če ste se ravno poročili ali če ste po duši avanturist.

Kako je sploh prišlo do ideje, da se začnete ukvarjati z organizacijo potovanj?

Že od otroštva sem sanjala o oddaljenih krajih. Privlačile so me slike tujih dežel in drugačnih kultur. V študentskih letih sem se odpravila na prvo potovanje z nahrbtnikom in od takrat dalje so potovanja postala del mojega življenja, ki se jih je v zadnjih dvajsetih letih nabralo ogromno.

Katja vam pomaga organizirati potovanje.

Kako se je vse začelo?

Vsa potovanja sem si vedno organizirala sama in na ta način prepotovala nekaj več kot 50 držav. Vedno več prijateljev in znancev me je prosilo, da jim poiščem ugodne letalske karte, namestitve ali pomagam pri urejanju najema avtomobila. Ker me je to zares veselilo, sem vsako tako prošnjo z veseljem sprejela. Pred štirimi leti pa sem začela razmišljati o tem, da tovrstno pomoč morda potrebujejo tudi drugi, predvsem tisti, ki si želijo potovanj v lastni režiji, pa se ne znajdejo pri iskanju letalskih kart in organizaciji potovanja ali pa za to enostavno nimajo časa. Tako je nastalo podjetje Z letalom na poti.

Vsakemu potniku se popolnoma posvetite in mu izdelate potovanje po meri. Kaj pa morate vedeti o osebi, ki potuje?

Res je, zame je vsak potnik svoja zgodba. To je tudi razlog, da vedno po prejemu naročila za organizacijo potovanja pokličem in se bolj podrobno pogovorim, kakšne vrste potovanja si potnik želi in kaj od potovanja pričakuje. Na ta način izvem, ali si potnik želi umirjenih počitnic z družino, aktivnega potovanja in raziskovanja celotne države, morda išče le najbolj optimalne letalske povezave ali pa mi zaupajo organizacijo poročnega potovanja.

Kaj pa družine, ki imajo majhne otroke?

Posebno pozornost namenim družinam z majhnimi otroki, kjer je pomembno, da so ure letov primerne za dojenčke in malčke. Nekaterim družinam ustrezajo nočni leti, predvsem pri daljših potovanjih, medtem ko drugi želijo potovati podnevi, kar je predvsem pogosto pri krajših potovanjih po Evropi.

Z družino na Cipru.

Vaše storitve so izjemno celovite. Pomagate potniku tudi pri nakupu letalskih kart in rezervaciji namestitev in najema avtomobila? Verjamem, da ima marsikdo težave pri nakupu letalske vozovnice. Kako dejansko poteka celoten sistem?

Namen storitve Z letalom na poti je, da potniku pomagam od ideje do končne realizacije. Storitev zajema iskanje letalskih kart, namestitev in/ali najema avtomobila. Ko potnik izbere, mu pripravim povezave in ga vodim skozi nakup preko telefona. Nakup potnik opravlja sam na svojem računalniku in s svojo plačilno kartico, jaz pa sem mu v pomoč prav vsak klik do uspešno zaključenega nakupa in prejema vseh potrdil na njegov elektronski naslov. Na ta način se prepričam, da je nakup opravljen varno in uspešno.

Zaradi specifičnega obdobja, ki nas spremlja zadnji dve leti, potniku pripravim tudi seznam dokumentacije, ki jo potrebuje za potovanje. Na ta način prihranim potniku kar nekaj iskanja med vedno spreminjajočimi omejitvami za posamezno državo. Izredno me veseli, da vedno večkrat napišem, da so vse omejitve odpravljene in ni več posebnosti. 🙂

Imate tudi kakšne dodatne nasvete, da so potovanja še bolj brezskrbna?

Vedno. 🙂 Te najraje delim na svojem Instagram profilu @zletalomnapoti. Tam poskušam prikazati različne destinacije, delim informacije, na kaj biti pazljiv pri najemu avtomobila, kako je s prtljago pri letalskih kartah, kako si zagotoviti ugodnejše namestitve ipd. V zadnjih dveh letih pa delim tudi informacije o omejitvah in pogojih potovanj za različne destinacije, saj se te ves čas spreminjajo. Ker moram biti zaradi svojih naročnikov s tovrstnimi informacijami vedno na tekočem, se mi je zdelo prav, da to znanje delim tudi s svojimi sledilci na družabnih omrežjih in jim tako prihranim kar nekaj težav.

Spomin iz Indije.

Kaj je tisto, kar ljudi največkrat skrbi? Mene recimo zanima, kako vem, da boste res našli potovanje, ki bo čisto po moji meri? Kaj pa če nekdo sploh ne ve, kam točno bi šel. Pomagate najti tudi destinacijo?

Iskreno potnike največkrat skrbi, če bodo znali opraviti nakup preko spleta. Ko jim razložim, da sem z njimi na telefonski zvezi ves čas nakupa, zelo pogosto slišim izdih olajšanja. 🙂

Zelo pogosto pa tudi svetujem o izbiri destinacije, glede na želje in pričakovanja potnika, tako z vidika vrste potovanja kot tudi s finančnega vidika. Nekdo ima željo po potovanju s čim manj prestopanj, drugi bi želel na potovanje za določen znesek, tretji pa išče pravo destinacijo, ki bi ga prepričala, npr. s čudovito naravo ali drugačnostjo kulture. Do sedaj smo še vedno s skupnim pogovorom našli nekaj zanimivega.

Pripravljate pa tudi brezplačne e-knjige.

Prav zaradi velikega povpraševanja po izbiri destinacije sem letos začela pripravljati brezplačne e-knjige, kjer predstavim destinacije in nanizam ideje za potovanja. Vsak si lahko brezplačno e-knjigo prenese na naši spletni strani pod zavihkom Knjižnica.

Všeč mi je, ker imate ponudbe za družine, avanturiste in mladoporočence. Kaj po navadi svetujete družinam? Kaj največkrat izberejo mladoporočenci? Kaj pa bo navdušilo tiste, ki so avanturisti in so željni drugačnega doživetja?

S povečanjem naročnikov se je pokazala potreba tudi po tem, da na spletni strani nagovorimo različne skupine. Na ta način ljudje začutijo, da imamo posluh za družine, nič manj pa za avanturiste in mladoporočence. 

Zelo težko bi izpostavila destinacije, ker so te bolj povezane z obdobji. V času našega poletja se večinoma odločajo za počitnice po Evropi, npr. Grčija, Španija, Italija, Portugalska, Ciper … V prerostalem delu leta pa prevladujejo daljša potovanja, npr. Mehika, Šrilanka, Tajska, Filipini, Brazilija, ZDA, Indonezija … Seveda je to posplošeno, nikakor ne velja prav za vse. Destinacije za poročna potovanja so največkrat tiste klasične – Maldivi, Sejšeli, Dominikanska republika, Zanzibar, nekateri pa se raje odločijo za bolj popotniške destinacije, npr. Islandijo, Azore, Peru, Indonezijo …

Lahko pri vas naročimo, da poskrbite samo za letalsko karto ali samo za hotel, če eno stvar že imamo? Zanimiva je tudi storitev Zdravnik na klic, kaj to pravzaprav pomeni?

Osnova za našo storitev so letalske karte, dodatno pa se lahko potnik odloči za pomoč pri iskanju namestitev ali najema avtomobila. Zdravnik na klic je storitev, ki je na voljo tako našim naročnikom kot tudi posameznikom, ki drugih storitev ne naročijo. Gre za storitev, kjer ima potnik ves čas potovanja ali počitnic na voljo zdravnika družinske medicine s poglobljenim znanjem potovalne medicine, na katerega se lahko obrne v primeru zdravstvenih težav. Zdravnik se preko klica ali videoklica pogovori s potnikom, mu svetuje kaj narediti v dani situaciji in presodi, ali lahko potnik težavo oskrbi sam ali pa mora poiskati zdravstveno pomoč na destinaciji. Zdravnik je v primeru težav večkrat v stiku s potnikom in spremlja potek bolezni. Po navadi tisti, ki se odločijo za zakup te storitve, pravijo, da ne gredo nikamor več brez nje. 🙂 Občutek, da v vsakem trenutku lahko pokličeš zdravnika in se z njim pogovoriš v slovenščini, je za potnike zares pomirjajoč.

Katera pa je vaša najljubša destinacija in bi jo priporočili vsem? Ali veliko potujete? Predstavljam si namreč, da veliko delate s terase ob morju. 🙂 

Pred odprtjem podjetja Z letalom na poti sem imela redno službo in prav dogovarjanje glede koriščenja dopusta me je gnalo v smer večje svobode. Mi smo ena mala popotniška družina, z enim očesom vedno že na naslednjem potovanju. Z možem sva se spoznala na potovanju in potovanja so postala najin skupni hobi, kasneje način življenja. S prihodom otrok se pravzaprav ni nič spremenilo. Na potovanjih sva se počutila povsem sigurno in na ta način sta najina otroka prepotovala številne države, med drugim Filipine, Indijo, Gvatemalo, Jordanijo … Za letos je tudi že kar nekaj planov, bomo videli, če nam jih bo uspelo uresničiti. 

Z možem sva se spoznala na potovanju in potovanja so postala njun skupni hobi.

Katero vprašanje je za vas najtežje?

Najtežje vprašanje, ki ga dobim, je ravno izbira najljubše destinacije. Ta se razlikuje glede na tip oz. namen. Najlepša plaža je zame nedvomno na majhnem otoku Malapascua na Filipinih, najbolj pristen živalski svet v nacionalnem parku Serengeti v Tanzaniji pa mistični Peru, divja narava v Boliviji, slapovi Iguazu v Braziliji, odprtost in prijaznost domačinov v gorovju Atlas v Maroku pa najboljša hrana na ulici Bangkoka ali veličastnost templjev Angkor Wat v Kambodži … Kako naj izberem najljubšo? 🙂 Edino pravilo, ki se ga poskušam držati, je, da se na destinacijo ne vračam, ker je še toliko drugih za obiskati. 

Kaj bi za konec sporočili našim Nepremagljivim? 

Med mojimi najljubšimi reki je “Collect moments, not things.” Potovanja ti dajo trenutke, spomine in doživetja, ki jih kreiraš s svojimi najdražjimi in si jih zapomniš za celo življenje. Nikoli ne bom pozabila prvih korakov sina, ki je shodil na Kreti ali kilometre skupnega tekanja po plažah Goe v Indiji. Potovanja ostanejo v nas za vedno. S potovanj prideš bogatejši za spoznanja, ki jih morda v stresnem vsakdanu niti ne zaznaš. In hvaležen za udobje, v katerem živimo, ter za priložnost, ki ti je bila dana. Postaneš ponižen pred mogočo naravo in se začneš zavedati, kako pomembno je, da uživamo v trenutku življenja. Čisto vsakemu bi svetovala, da se odpravi na potovanje in zares uživa v času s svojimi najbližjimi. Ni pomembna destinacija, pomembno je zavedanje, da nam je dan čas, ki prehitro mine. Izkoristimo ga!

Več o Z letalom na poti pa najdete na njihovi spletni strani: https://zletalomnapoti.si/

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam