Nepremagljive beremo: Penelope Ward, Romanca za eno poletje

Poletje je čas malo večje sproščenosti, torej tudi čas za kakšno romanco, se strinjate? Ne, ne namigujem na skoke čez plot, nikakor ne, temveč na knjižno sladičko, ki jo boste prebrale na dah, ker, oh, ne moremo čakati, da bi se vroča usodna ljubezen stopila kot sladoled pod senčnikom …

Včasih prija kaj lahkotnega, neobvezujočega, ki te prikuje med črke. Veliko strastnih poljubov in ledenih spletk, nekaj vročega seksa in dolgo poletje so recept  za uspešnico, ki prija bolj od sladoleda. Ki nas ogreje na temperaturo, ki je všeč našemu moškemu. Ja, moški pravijo, da imajo po navadi tudi oni nekaj od romanc, ki jih beremo me in razplamtevajo našo domišljijo.

Torej – meni je v roke prišla Romanca za eno poletje, knjiga meseca iz Knjižne škatle. Prebrala sem jo v eni noči, le še sladki konec sem si prihranila za zjutraj. Ne morem povedati, zakaj sem žrtvovala noč za Raven in Gavina, ampak danes sem več kot dobre volje, torej se je splačalo. 

Kaj me je v romanci presenetilo?

Gavin je sin bogatašev današnjih časov. Raven je hči novodobne služkinje na Floridi. No, seveda se mladi ljudje privlačijo ne glede na družbeni status. A da je ta status še vedno – dandanes – lahko tako izjemno obremenjujoč – tega si pa nisem mislila. Vsi vemo, da denar lahko ljudi naredi srečnejše in tudi, da jih lahko ugonobi. Prav skozi lahkotno branje te knjige je nazorno pokazano, kako omejujoča je lahko zlata kletka in kaj lahko denar naredi iz ljudi. Kako grda je lahko igra z denarjem in močjo ter kako lahko otroci bogatašev živijo okrnjeno življenje le zaradi pričakovanj svojih staršev. Pa čeprav imajo vse … in je navzven njihova sreča zaslepljujoče osrečujoča.

Všeč mi je …

… da si poglavja sledijo tako, kot razmišljata, doživljata in čutita glavna lika. Začne se z Ravenivim pripovedovanjem in nadaljuje v Gavinovim. Skozi poglavja si podajata zgodbo tako, da dogajanje lahko spremljamo skozi njene ali njegove oči. Všeč mi je ta žensko-moški princip podajanja zgodbe, opisovanja občutkov ter doživljaj vsega, kar se dogaja ob njiju.

Na kratko o knjigi

Ko jih je ona štela 20 in on 21, sta Raven Donatacci in Gavin Masterson preživela kratko, a intenzivno romanco prepovedane ljubezni. Za oba je bil to najlepši čas v njunem mladem življenju. Ker jima ni bilo usojeno, da bi bila skupaj, sta od ljubezni ostali le dve razbiti srci. Leta niso zacelila ran, noben od njiju pa tudi ni mislil, da se bosta še kdaj videla. Ko sta se po desetih letih nepričakovano srečala, so se stare rane odprle in morala sta se soočiti z resnico ali za vedno trpeti za posledicami. Poleg njunega odnosa, razmišljanj in peripetij pa nista zrasla le onadva, temveč so se močno spremenili tudi ljudje okrog njiju. Romanca za eno poletje je namreč roman o drugih priložnostih. Kot da bi pisateljica hotela sporočiti: Živi svoje srce, ali pa se boš izgubil in životaril, namesto da bi živel.

Iz knjige

»Bilo je najlepše poletje mojega življenja. 

Spoznala sem moškega svojih sanj.

Žal je bil sin moje vzvišene delodajalke – in zelo prepovedan.

A Gavin je bil upornik. Vedel je, da ga bo mati razdedinila, če bo izvedela za naju, zato je verjel, da morava biti le malce bolj previdna.

Z menoj ni nikoli ravnal tako kot njegova mati – kot z najeto pomočnico.

Namesto tega me je Gavin postavil na prestol in me ljubil, bolj kot me je kdor koli prej v življenju. Kakšno poletje je bilo to! Dokler se ni končalo – slabo.

Ko sem po igri usode spet delala zanj na istem kraju, kjer se je pred desetimi leti začelo najino ljubezensko razmerje, sem vedela, da je bilo le vprašanje časa, kdaj ga bom spet videla.

Pa vendar nisem bila pripravljena.

Kaj, če me bo sovražil?

Kaj, če zdaj ljubi drugo?

Nisem bila pripravljena na vse neznanke v enačbi.

Najbolj od vsega pa nisem bila pripravljena, da bom doživela tisti dan, ko se bova znova srečala.

Pisateljica knjige o Nepremagljivi Ljubezni je … 

Penelope Ward, avtorice uspešnice Prepovedana romanca, je najbolje prodajana avtorica na lestvici časopisov New York Times, USA Today in Wall Street Journal. Napisala je že več kot dvajset romanov in jih skupaj prodala v več kot dva milijona izvodih. Nekatere od njih je napisala v soavtorstvu z Vi Keeland. Odraščala je v Bostonu s petimi starejšimi brati.

Večino svojih dvajsetih je delala kot televizijska voditeljica novic, nato si je omislila družini prijaznejšo kariero. Penelope živi za sodobne ljubezenske romane za nove odrasle, kavo in druženje s prijatelji in družino ob koncih tedna. Je ponosna mati čudovite deklice z avtizmom (pri njej je našla navdih za junakinjo Callie v knjigi Gemini) in dečka, ki sta luč njenega življenja. Penelope, njen mož in njuna otroka živijo na Rhode Islandu.

Vabljeni, da se nam v Nepremagljivem knjižnem klubu, ki nastaja v partnerstvu z založbo Učila, na našem spletnem mestu pridružite vsak petek. Res dobro in zanimivo čtivo vas čaka tudi v knjižnih škatlah, kjer vas poleg knjige meseca čakajo tudi drobna presenečenja. Navdušeni bodo tudi otroci, so pa tudi super ideja za darilo! Knjižne škatle lahko naročite TUKAJ.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam