Nepremagljive beremo: Sam Tschida, Siri, kdo sem?

Naslov me je takoj prevzel. Dandanes se vsi preizprašujemo, kdo smo, kajne? Vedela sem, da je knjiga duhovita, a ko sem jo začela brati, se mi je zdela le še – dobesedno – povsem odštekana. In sem bila vesela, da grem v nekaj takega.

Bilo je, kot da bi na nedeljsko opoldne stopila v netipično slovensko restavracijo ter namesto praženega krompirja jedla lahko, sodobno, malce nepredvidljivo kosilo. Nekaj podobnega se je zgodilo glavni junakinji romana: Mia preprosto ni vedela, kdo je, ko se je v rumeni Pradini koktail oblekici zbudila iz kome v bolnišnici sredi Los Angelesa. Spomnila se je veliko stvari. Le tega ne, kaj se ji je v resnici zgodilo in kdo je. Če ob sebi ne bi imela svojega telefona, ne bi vedela niti, kako ji je ime. A tudi v telefonu ni bilo kaj dosti drugega …

In potem …

In potem je ugibala. Se navduševala nad tem, kdo morda je … Iskala sebe in svoje življenje. Med branjem sem se spraševala, kako se je iskala ona in kako se v življenju iščem sama. Kmalu je bilo očitno, da je bila Mia, ki se je zbudila iz kome, zelo drugačna od Mie, kakršna je bila pred komo. Vseeno je bil njen značaj močan, navade zakoreninjene … A med branjem sem navijala zanjo, tako kot skozi življenje navijam zase … V nekem preobratu sem se spraševala, za kaj naj navijam zdaj … Smešno. Kolikokrat se sama najdemo na takih razpotjih? No, Mija je v svojih iskanjih vsekakor nadvse zabavna. Roman je duhovit in drugačen.

Popestril mi je nekaj večerov, ki postajajo vedno daljši in tako zelo pripravni za dekcanje, knjige in burkanje domišljije. Mija je super družba, tudi kakšen dober koktajl bi se podal zraven. Celo branje v visokih petah, če imate to raje od mehkih odejic. Hmmm, morda branje v lepi kavarni in zraven srkanje česa dobrega ter ogledovanje-spogledovanje z gospodom ob drugi mizi? Kdaj ste nazadnje počeli kaj takega in česa se lahko naučite od Mie, da si popestrite življenje in vam kri zaplapola po žilah? Ker, neeee, ni treba, da razmišljate o vsem, kar morda nekoč lahko preti na vašo milenijsko hči, ampak o tem, kako se imate vi ta trenutek lahko drugače. 

Na kratko o knjigi

Mia zaradi neprijetne nesreče doživi izgubo spomina. S pomočjo svojega profila na Instagramu poskuša zlepiti drobce svoje razbite identitete. Duhovit roman o plusih in minusih kulture spletnih vplivnic in vplivnežev, humoren, trendovski, s pravo kombinacijo lahkotnosti, satire in detektivske žilice, napet in precizen kot britev, nas popelje na popolno obrobje Los Angelesa, o katerem lahko beremo le v knjigah ali se mu čudimo v kakšnem filmu, čeprav še hip pred tem stojimo ob oknu čudovite vile in nam pogled odtava v neskončni ocean … možnosti ter razburljive vožnje s ferarijem. Sem kaj omenila tudi ljubezen?

Knjigo Siri, kdo sem? Je napisala …

Sam Tschida, pisateljica, literarna urednica, učiteljica kreativnega pisanja in avtorica romantičnih komedij. Živi v Minnesotti v ZDA, svoj prostor si deli z možem in štirimi otroki ter dvema slabo vzgojenima psoma, kot se rada pošali. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam