To so nepremagljive sestavine za anti-age nego kože

Če bi se lahko vrnili v preteklost, bi naredili marsikaj drugače. Tudi na področju nege svoje kože … Na žalost se ne moremo vrniti v preteklost in svojemu mlajšemu jazu sporočiti, kako naj ravna, da kasneje ne bo prevelikih posledic na koži.

Pa vendar imamo tudi srečo. Srečo, da lahko s sodobnimi pristopi in sestavinami marsikaj popravimo in nekatere znake staranja morda celo odpravimo. Staranje doleti čisto vse izmed nas in ustaviti ga res ne moremo. Kar pa lahko naredimo, je to, da poskrbimo za zdrav življenjski slog in za nego, ki upočasni proces staranja kože.

Z leti naša koža izgublja elastičnost, njen tonus in tekstura se spremenita, številne pa doletijo tudi različne hiperpigmentacije oz. temneje obarvane lise na obrazu. Proizvodnja kolagena in elastina se začne v telesu zmanjševati že po dvajsetem letu starosti, upada pa tudi količina lipidov v koži. Kljub temu pa lahko naredimo veliko, ko želimo ukrepati proti znakom staranja.

Sonce in staranje kože …

Res je, koža s pomočjo sončne svetlobe proizvaja vitamin D, ki je pomemben za normalne kosti in kot smo v večini ugotovili v zadnjem času, tudi za imunski sistem. A obstaja tudi temna plat sončne svetlobe. 

Ultravijolična svetloba sonca lahko močno poškoduje kožo. Zunanja plast kože je sestavljena iz celic, ki vsebujejo pigment melanin. V resnici gre pri tvorbi melanina za vnetni odziv kože na poškodbo. Prevelika izpostavljenost ultravijoličnim žarkom lahko povzroči tudi sončne opekline in s tem poškodbo ali uničenje kožnih celic.

Zaščitni faktor je danes zlati standard

Danes, ko vemo, da zdrava zagorelost ne obstaja, so kreme z zaščitnim faktorjem postale obvezne spremljevalke vsake kozmetične torbice. Res pa je tudi, da nas je veliko takšnih, ki kreme s faktorjem morda nismo vedno uporabljali. Morda smo šli skozi obdobje, ko je bila porjavelost moderna, morda o zaščiti sploh nismo razmišljali, ker preprosto nismo imeli informacij o nevarnostih. Razlogov je veliko in posledice so najbrž vidne. Ni pa še vse izgubljeno.

Kaj pa drugi dejavniki?

Poleg sonca obstajajo še drugi dejavniki, ki našo kožo starajo. Eden takšnih dejavnikov so posebne snovi, imenovane prosti radikali. Gre za nestabilne molekule, ki jih telo proizvaja kot odziv na npr. onesnaženje in druge okoljske dejavnike. Telo proste radikale do neke mere potrebuje, ko pa je obremenjenost prevelika, povzročajo prehitro staranje in druge težave.

Ko se borimo proti oksidantom, potrebujemo antioksidante …

Antioksidanti so snovi, ki lahko preprečijo ali pa vsaj upočasnijo poškodbe celic. So nekakšno nasprotje prostih radikalov. S tem ko antioksidanti podarijo en svoj elektron prostim radikalom, jih nevtralizirajo in jim preprečijo, da bi poškodovali celice.

Da bi se borili proti procesom, ki vplivajo na staranje, moramo tako poskrbeti, da zaužijemo čim več antioksidantov. 

Antioksidante najdemo predvsem v sadju in zelenjavi. Bolj, kot so živila pisana, bolje je. Poleg nekaterih vitaminov in mineralov imajo močno antioksidativno sposobnost tudi pigmenti v sadju in zelenjavi. 

Kaj pa antioksidanti in nega kože?

Z izbiro kakovostnih izdelkov, ki vsebujejo antioksidante v obliki, ki jo dobro sprejme tudi koža, je nega kože odličen način za boj proti znakom staranja. 

Takšni antioksidanti so dobro znani vitamin C, vitamin E, karotenoidi in ksantofilni karotenoidi, koencim Q10 in drugi …

Najbolj znani vplivi antioksidantov na kožo so: 

  • Zaščita pred UV poškodbami: antioksidanti, kot so nekateri rdeči pigmenti in vitamin C, lahko po nekaterih raziskavah okrepijo delovanje zaščitnih krem in tudi samostojno delujejo kot nekakšna zaščita proti sončnim in drugim poškodbam v koži.
  • Umirjajo vnetja: prosti radikali v koži povzročajo vnetja, ki vodijo v staranje. Antioksidanti lahko pomagajo ta vnetja zmanjšati in imajo pomirjevalne lastnosti.
  • Upočasnijo prezgodnje staranje: antioksidanti lahko kožo naredijo bolj mladostno, saj lahko pomagajo odpraviti nekatere znake staranja, spodbuditi sintezo kolagena, kožo pa tudi zaščitijo pred prostimi radikali.

Naravna kozmetika in boj proti staranju

Ko izbiramo kozmetične izdelke, ki nam pomagajo v boju proti znakom staranja, moramo paziti, da formulacije ne vsebujejo snovi, ki bi kožo dodatno obremenjevale. Sem sodijo razni konzervansi in alkoholi, ki lahko kožo izsušujejo. Tudi močno parfumirani izdelki so lahko tisti, ki nam povzročijo več škode kot koristi.

Šipkovo olje – naravna izbira, ki jo obožujejo tudi zvezdnice

Zaradi visoke vsebnosti esencialnih maščobnih kislin, zlasti omega-3 (linolenske kisline) in omega-6 (linolne kisline), lahko šipkovo olje učinkovito zmehča kožo in izboljša zaščitno funkcijo kože. Vsebuje pa tudi karotenoide. Karotenoidi, znani kot predstopnja vitamina A, so v resnici del družine v anti-aging krogih dobro znanih retinoidov, ki spodbudijo obnovo celic in pomagajo koži, da je videti sveža in mlajša. 

Gre za olje, ki slovi po tem, da ga v svoji anti-aging negi uporabljajo tudi zvezdnice, kot so Kate Middleton, Miranda Kerr in Gwyneth Paltrow.

Da je šipkovo olje res vrhunska naravna anti-aging nega, se je pokazalo tudi v podjetju Malinca, kjer je šipkovo olje iz ekološke pridelave že nekaj let hit med kozmetičnimi izdelki, uporabnice pa poročajo o mehkejši in zaščiteni koži, ki ima mladosten sijaj.

Napredni aktivi, ki dajejo mogočne rezultate

V Malinci pa so želeli še korak dlje. Korak, ki omogoča, kar lahko le redki – to je ultimativna nega z najboljšimi aktivnimi sestavinami.

Da bi omogočili razvoj izdelka, ki je resnično vrhunski, so svoje moči združili s priznano znamko kozmetike Add Actives in nastal je Serum C15 Booster

Multiantioksidantni koktajl, ki je tako zelo nežen in hkrati neverjetno močan …

Ko želimo izdelek, ki koži pomaga, da je videti bolj mladostna, napeta in zdrava, lahko danes izbiramo med številnimi formulacijami, ki vsebujejo aktivne sestavine in antioksidante. 

Serum C15 Booster je serum na oljni osnovi, saj oljne sestavine veliko lažje prodrejo v kožo kot tiste na vodni osnovi. Združuje moč naprednega vitamina C, ki ni kisel in kože ne draži. 

Serum C15 Booster je zasnovan za anti-age nego obraza:

  • vseh tipov kože, 
  • ​drobnih linij in gub, 
  • ​hiperpigmentacije, 
  • ​neenakomernega tena kože.

Običajni vitamin C oz. askorbinska kislina lahko deluje dražilno, njegovo delovanje pa je zaradi vodotopnosti omejeno na površino kože, kjer v relativno kratkem času razpade. Da bi omogočili učinke vitamina C, ki so bolj celostni in trajajo dlje, so raziskovalci razvili poseben derivat, imenovan askorbil tetraisopalmitat. 

Gre za vitamin C, ujet v maščobni mehurček. Ta prodre v podkožje in šele tam razvije svojo moč. Po nekaterih študijah naj bi tam deloval tudi do dva dni od nanosa.

A to še ni vse

Vsaka sestavina v serumu služi enemu samemu namenu – vrhunski anti-age negi. Gre za koncentrirano mešanico aktivnih sestavin, ki je nežna in hkrati močna.

Poleg obstojnega vitamina C vsebuje še druge redke antioksidante. Med njimi ksantofilni karotenoid astaksantin, ki je naravni živo rdeč pigment. Ta lahko kožo oskrbi s svojo neverjetno antioksidantno močjo, ki je celo do 6000-krat večja kot pri vitaminu C. Z vitaminov C se v delovanju odlično dopolnjujeta. 

Še ena takšna sestavina je zagotovo tudi koencim Q10, za katerega tudi študije dokazujejo, da je v anti-ageing negi nepogrešljiv. Dodali pa so še dragoceno omega-7 maščobno kislino iz rakitovca. Rakitovec je namreč eden redkih virov te posebne maščobne kisline, ki jo koža preprosto obožuje. 

Poleg neverjetnih sestavin, kot sta vitamin C in astaksantin, se v serumu skrivajo še ekstrakti rastlin z anti-age delovanjem. Takšni so npr. ekstrakt sadeža oz. pulpe šipka, rožmarina, zelenega čaja in tudi vitamin E, skvalan in drugi.

Vse, kar potrebujemo za sijočo in mehko kožo

Serum C15 Booster je torej tista začimba, ki lahko oplemeniti vsako našo kremo ali olje. Le kapljica ali dve, vmešani v našo vsakodnevno kremo ali negovalno olje, zadostujeta za vrhunsko anti-age nego obraza. Za močnejše delovanje lahko serum nanesemo tudi samostojno in uživamo v rezultatih. 

Tokrat lahko brez dvoma rečemo, da nam bo naša mehka in pomlajena koža resnično hvaležna … 

Če želite tudi vi izkoristiti moč antioksidantov, ki jo nudi Serum C15 Booster, obiščite njihovo spletno stran: https://www.malinca.si/serum-c15-booster-20ml.html 

Članek je nastal v sodelovanju z malinca.si

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam