Nepremagljive smo preizkusile ta inovativen način sesanja

Ste vedeli, da od 61 do 69 dni v življenju zapravimo za sesanje? To sta dobra dva meseca življenja. Da nam vsak dan izpade med 50 in 100 las? Da človek v 24 urah ustvari približno 1 milijon delcev odmrle kože?

Vse to so zanimiva dejstva, ki nas bodo gnala k premisleku o tem, ali dovolj redno sesamo. A ne le to, so še druge koristi sesanja … Nepremagljive zato preverjamo dejstva in testiramo inovativen način čiščenja.

Higiena doma in skrb za zdravje

Kako pogosto sesate? Večina takrat, ko vidi, da je to neljubo opravilo res nujno potrebno. Strokovnjaki za čiščenje doma priporočajo, da dom sesamo vsaj enkrat tedensko. Dobra novica je, da se to nanaša na večino prostorov, v katerih se največ zadržujete. To so hodniki, vhod v stanovanje, dnevne sobe in prostori, v katerih vaša družina preživi največ časa. A pozor: pri tem moramo uporabiti čim bolj zmogljiv in prilagodljiv sesalnik. Shrambe in sobe za goste ne potrebujejo tako pogostega sesanja, zato bo zadoščalo že, če od enega do drugega sesanja mineta dva tedna. Na ta način poskrbimo tudi za zdravje družine. Na tleh namreč prebivajo številni mikrobi, ki lahko povzročajo težave osebam z astmo in alergijami, kot je denimo seneni nahod. S sesanjem in mokrim čiščenjem tal pa odstranimo nečistoče, umazanijo, pršice, mikrobe in druge alergene.

Z gibljivo sesalno cevjo boste dosegli tudi težko dostopne kote in prostore pod nizkim pohištvom.

Podaljšana življenjska doba preprog

Preproge so lahko lepa popestritev doma, naše noge in otroke pa ščitijo pred mrzlimi tlemi. Po drugi strani se umazana preproga, madeži in čiščenje dragih preprog lahko hitro spremenijo v nočno moro. Prav zato bosta redna skrb in čiščenje pripomogla k bolj svežemu videzu preprog dlje časa, poleg tega se boste znebili različnih vrst umazanije, ki se skrije med vlakna. Pogosto se zgodi tudi, da umazanija preide na nasprotno stran preproge in se tudi tam pojavijo madeži in vonjave. Strah, da bi s pogostim sesanjem poškodovali ali obrabili preprogo, pa je odveč. Večina preprog je namreč oblikovana tako, da so poškodbe s sesalnikom nemogoče in da jih sesanje v resnici celo neguje. Preproge naj bi sesali dvakrat tedensko. 

Nepremagljive testiramo sesalnike

Da je redno sesanje pomembno, samo že spoznali, a nič manj ni pomembna izbira sesalnika. Ta mora biti čim bolj močan in prilagodljiv, da lahko z njim v minimalnem času dosežemo maksimalno učinkovitost. Napredek tehnologije je tudi v svet sesalnikov prinesel novosti, ki nam lajšajo ta ne najbolj ljuba domača opravila. Nepremagljive smo se zato odločile preizkusiti inovativni način čiščenja s pokončnim sesalnikom Rowenta X-Force Flex Aqua. In naše ugotovitve? 

Rezultat kombinacije visokoučinkovitega sesanja z vrhunsko tehnologijo delovanja je pokončni Rowenta X-Force Flex Aqua sesalnik, ki bo kos vsem nalogam v vašem domu. 

Je izjemno praktičen in uporaben, seže od tal do stropa, s svojim digitalnim motorjem pa zagotavlja največjo sesalno moč, in sicer kar 130 W. Z odstranljivo in drsno baterijo doseže do 45 minut avtonomije delovanja. Nastavitev eco je namreč kot nalašč za sesanje doma, ne da bi morali vmes napolniti baterijo. Če potrebujete daljšo dodatno porabo energije, lahko povečate čas delovanja na uro in pol, zahvaljujoč možnosti nakupa dodatne baterije. Pri vsem tem nas vodi kontrolni display z enostavnimi nastavitvami, ki omogoča popolno ravnotežje za optimizacijo čiščenja. Ima tri napredne načine nastavitev, ki ustrezajo različnim potrebam: poleg eco načina sta tu še najvišja raven za mehka tla, živalske dlake in čiščenje večjih površin ter pospešeno delovanje za skrajne potrebe po moči. 

Z gibljivo sesalno cevjo boste dosegli tudi težko dostopne kote in prostore pod nizkim pohištvom. Navdušilo pa nas je tudi čiščenje z aqua glavo za prihranke časa, saj zagotavlja sesanje in mokro čiščenje v eni potezi, poleg tega pa prav slednja omogoča, da se uspešno spopademo tudi z najbolj trdovratno umazanijo, kot so denimo stopinje hišnih ljubljenčkov. Tu je še LED-osvetlitev, da vam prav zares nič ne uide.

Pokončni Rowenta X-Force Flex Aqua je sesalnik, ki bo kos vsem nalogam v vašem domu. 

Rezultat kombinacije visokoučinkovitega sesanja z vrhunsko tehnologijo delovanja je tako pokončni Rowenta X-Force Flex Aqua sesalnik, ki bo kos vsem nalogam v vašem domu. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam