Nepremagljive, tega ne smete zamuditi! 7. marca vas čakajo ženske zgodbe, ki jih še dolgo ne boste pozabile.

Nepremagljive smo že dolgo razmišljale, kako bi lahko vse naše zveste bralke in sledilke pocrkljale za dan žena. In potem se je naši Rebeki utrnila briljantna ideja. Zakaj jim ne bi ponudile gledališke predstave?! V nedeljo, 7. marca, se tako pripravite na čudovito doživetje!

Ker smo želele nepremagljive ponuditi le najboljše, smo se obrnile na najboljšo gledališko producentko Urško Alič, direktorico Špas teatra, in jo prepričale, naj samo za nepremagljive poišče predstavo, ki bo pocrkljala, se dotaknila in pobožala žensko dušo. Spletno predstavo, v kateri morajo biti obvezno smeh in solze ter se mora nujno vrteti okoli ženskih tem. 

Urška je iz predala potegnila scenarij, ki sva ga z Rebeko prebrali ‘na eks’, se ob njem smejali in jokali, večino časa pa sva imeli kocine pokonci, kot pravimo. Takoj sva vedeli, da je to tisto, kar sva iskali, in Urša je šla v akcijo, čeprav je to v teh časih res poseben izziv. Urška je namreč menila, da spletne predstave ne morejo nadomestiti ogleda v živo. Z Rebeko sva tako nadvse veseli in navdušeni, da si je zaradi nas premislila, in lahko vam obljubimo … ženske zgodbe. Tudi vsaka ženska je namreč edinstvena zgodba zase.

Predstava, ki je ne smete zamuditi!Nova spletna predstava ob DNEVU ŽENA!

7.3. ob 19.00

Prisluhnite zgodbam o ‘pravem času’, poroki, ločitvi, do tega, da postaneš babica in ducat drugim – vse nas učijo, kako se oblikuje ŽENSKA.

Nepremagljiva.si in Špas teater vam s ponosom predstavljata spletno predstavo ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke. 

To je spletna predstava za vse izjemne ženske, prijateljice, mame, sestre, tete, sosede, babice, za vas pa so jo pripravile izjemne ženske. 

Zakaj smo se nepremagljive takoj zaljubile v predstavo? 

Ker zgodbe prinašajo smeh, veselje, ljubezni, tudi solze, tolažbe in objeme … Prav nič žensko pristranske niso, ampak osvežujoče realne in brutalno iskrene. So tudi nežne in sočutne, močne, takšne, kot ženske so – nepremagljive in svojo moč vedno gradijo na vztrajnosti in milini.

Torbica, bela srajca, obleka ob prvem poljubu, obleka za prvič, visoke pete, maturantska obleka, obleka, s katero sem odšla v porodnišnico, obleka, ki jo imam najrajši, a je tudi na roko več ne spravim, pogrebna obleka, scufane kavbojke, ki jih je mama že večkrat vrgla v smeti, moja mala črna obleka, poročna obleka, modrček, ki sem ga dobila ob mazektomiji, push-up modrček, rdeče spodnje perilo, karirast plašč za posebne priložnosti … Vsaka nosi presneto živ spomin!

Spominov, ki jih v občinstvu sprosti predstava, je ogromno. Za milijone žensk namreč obleke niso le ‘pokrivala’, temveč odražajo njihovo pot skozi življenje, način reševanja težav in osebni pogled na svet. 

Moški, očetje, ljubimci, možje lahko pridejo in odidejo, a obleka je za vedno! Tudi če ne morete več zlesti vanjo.

Zakaj vemo, da bo spletna predstava všeč tudi vam?

  • Ker v njej nastopajo izjemne in ta hip najbolj zaželene igralke, kot so Katarina Čas, Nataša Barbara Gračner, Vesna Pernarčič, Desa Muck in Saša Pavlin Stošič.
Katarina Čas
Nataša Barbara Gračner
Saša Pavlin Stošič
Desa Muck
Vesna Pernarčič
  • Ker nastaja pod taktirko Špas teatra, ki je že 23 let sinonim za odlično komedijo.
  • Ker predstavo režira prav tako izjemna Tijana Zinajić.
  • Na gledaliških odrih na Broadwayu in West Endu so v predstavi igrala hollywoodska zvezdniška imena: Mia Farrow, Rosie O’Donell, Brooke Shields, Doris Roberts, Rita Willson, America Ferrera, Tyne Daly, Christine Baranski, Debi Mazar, Kelly Bishop in druge. Vsaka ženska je edinstvena zgodba zase!
  • Ker si jo boste v nedeljo zvečer lahko ogledale skupaj s prijateljicami v udobju domačega fotelja, pripravljamo pa vam še dodatna presenečenja!
  • Udarno gledališko predstavo, v katero se zaljubi vsaka ženska, sta po knjižni uspešnici LOVE, LOSS AND WHAT I WORE Ilene Beckerman spisali sestri, izjemni pisateljici Nora Ephron in Delia Ephron, ki sta sami ali v tandemu ‘zakuhali’ tudi velike filmske uspešnice, kot so: Julie&Julia z Maryl Streep, Ko je Harry srečal Sally z Meg Ryan in Billyjem Crystalom, Romanca v Seattlu in Čaka te pošta s Tomom Hanksom in Meg Ryan, Michael z Johnom Travolto in mnoge druge.
  • Ker znakupom vstopnic podpirate kulturo, gledališče, igralce in druge soustvarjalce predstav. Z nakupom vstopnic in ostalega darilnega programa omogočate tudi delovanje Špas teatra in obstoj številnih delovnih mest. 

Oglejte si kratek posnetek ameriške predstave:

In kako smo nepremagljive prepričale Urško Alič?

»Menim, da spletne predstave ne morejo nadomestiti ogleda v živo. Sploh pa ne komedij! Igralec potrebuje odziv občinstva, kot so smeh, aplavz, vzkliki, medmeti, izrazi na obrazu, otipljivo energijo! Če kot gledalec ne ‘padeš’ v skupinski smeh, odziv, interakcijo, ne moreš doživeti komedije v pravem pomenu besede. Sploh pa ne doma, pred računalnikom.

Gledališke predstave v času, ko smo imeli polne dvorane, niso bile posnete za predvajanje v drugih medijih. Posnetek smo uporabljali zgolj interno in z vidika produkcije, nikakor pa ni bil namenjen ogledu. Tudi če bi zdaj v živo snemali predstavo, pa bi bila to najbolj smešna komedija na svetu, ne bi bilo nujnega odziva občinstva, saj je združevanje ljudi še kar prepovedano. 

Od oktobra dobivamo nenehne pobude in pozive našega zvestega občinstva ter drugih naročnikov, naj se preselimo na splet. Zaradi navedenih razlogov sem se kot direktorica Špas teatra vseeno odločila, da gledališka komedija ostane tam, kjer je doma – na odru. Konec decembra pa sem prejela poziv Rebeke Dremelj, ki je lani izredno uspešno zagnala ženski spletni portal Nepremagljiva.si. Prosila me je, naj vendarle ponudimo neko spletno vsebino za dan žena. Na precej odločno prigovarjanje sem se vdala obetavni ideji in potegnila iz predala besedilo, ki sem ga imela ogledanega že kar nekaj časa. Predstavo sem želela izpeljati leta 2022. 

Na pobudo ženskega spletnega portala Nepremagljiva.si in številnih pozivov obiskovalcev Špas teatra smo tako ustvarili novo gledališko predstavo, ki je prirejena za ogled na spletu. Uživajte!

Format predstave je idealen za splet – vendar le kot posneta predstava. Študijsko smo se pripravili na drugačen, ne toliko gledališki format. Igra je nekoliko prirejena, režija drugačna, snemanje bo z več kamerami, montaža bo ustrezna pogojem – skratka, gledališko besedilo je prirejeno, interpretirano in predstavljeno za ogled po spletu. To sem mi zdi zelo pomembno, saj si s spletnim ogledom gledaliških predstav, kot sem že pojasnila, producenti delamo zelo slabo uslugo; gledalci so lahko kaj hitro razočarani nad videnim, saj jim je odvzeta dimenzija doživetja v dvorani. Zato je zdaj nastala izjemna predstava, premišljeno zasnovana prav za splet. 

V živo pa se, upam, vidimo kmalu!«

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam