ELECTROLUX

Nepremagljivi recepti: Pljukanci z govedino in zelenim poprom

Slastna jed po receptu naše Alme Rekić, ki bo všeč vsem družinskim članom. Najdete jo tudi v knjigi Nepremagljiva kuhinja.

Pljukanci so okusne testenine, ki jih zlahka pripravite tudi sami. Potrebujete:

  • 250 g bele moke za kruh
  • 125 ml vrele vode
  • Ščepec soli
  • Žlica oljčnega olja

Postopek priprave

V moko naredimo luknjico in vanjo dodamo sol in olje, ter prilivamo vodo in mešamo z žlico. Kolikor se da, zmešamo z žlico, nato preostanek moke pregnetemo, da dobimo gladko, voljno testo. Pustimo, da počiva približno pol ure. S kepe testa trgamo koščke nekje v velikosti lešnika, jih posvaljkamo med dlanmi in odlagamo na pomokano površino tako, da se ne dotikajo. Pljukance kuhamo približno pet minut. Zakuhamo jih v vrel slan krop, počakamo, da izplavajo in jih sproti pobiramo v cedilo.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam