Odlična sladica, ki jo lahko pripravite s preveč zrelimi bananami

Verjetno ima večina ljudi banane na stalnem nakupovalnem seznamu. V tem delu sveta jih pogosto jemo takrat, ko so rumene in pravzaprav nezrele.

A veliko bolj zdrave in okusne so tiste, ki so že krepko čez fazo rumenega. Take, ki so že skoraj na meji gnilega, pa so odlične za hladno sladico, ki je pripravljena v desetih minutah. Recept je za nepremagljive pripravil Maj Janežič.

Sestavine:

  • Dve zelo zreli banani (naj bo rumene barve na olupkih le še za vzorec)
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • naribana temna čokolada po okusu

Priprava:
Banane olupimo in narežemo na kolobarje in jih za nekaj ur zamrznemo, tako, da se povsem strdijo. Zamrznjene banane preložimo v mikser. Dodamo kokosovo mleko in vanilijev sladkor in mešamo toliko časa, da dobimo gladko kremo. Potresemo z naribano temno čokolado in takoj postrežemo.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

Draga nepremagljivaDiffero

Naš čudoviti Differo parfum te že čaka v naši spletni trgovini! Vabljena na dišeče druženje.

Mnjamiiiii!

Nepremagljiva, je tudi tebe zagrabil trend peke slastnih pic z drožmi?

Naša Pola je samo za naročnice na naše novičke pripravila recepte, ki te bodo navdušili!

Draga nepremagljiva!

Tokrat se bo vse vrtelo okoli oblek. V čast spletni predstavi ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke vas bomo tokrat pocrkljale z vodičem, kako izbrati pravo oblačilo za svojo postavo.  

Torbica, bela srajca, obleka ob prvem poljubu, obleka za prvič, visoke pete, maturantska obleka, obleka, s katero sem odšla v porodnišnico, obleka, ki jo imam najrajši, a je tudi na roko več ne spravim, pogrebna obleka, scufane kavbojke, ki jih je mama že večkrat vrgla v smeti, moja mala črna obleka, poročna obleka, modrček … Vsaka nosi presneto živ spomin! 

Napiši svojo zgodbo o tisti obleki, ki te spominja na vesel, hudomušen, smešen, zapeljiv ali tudi žalosten pomemben dogodek v tvojem življenju. Izbrane najzanimivejše zgodbe bomo objavile na nepremagljiva.si, eno od njih pa tudi nagradile z vstopnico za spletno predstavo ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke.