Verjetno ima večina ljudi banane na stalnem nakupovalnem seznamu. V tem delu sveta jih pogosto jemo takrat, ko so rumene in pravzaprav nezrele.
A veliko bolj zdrave in okusne so tiste, ki so že krepko čez fazo rumenega. Take, ki so že skoraj na meji gnilega, pa so odlične za hladno sladico, ki je pripravljena v desetih minutah. Recept je za nepremagljive pripravil Maj Janežič.
Sestavine:
- Dve zelo zreli banani (naj bo rumene barve na olupkih le še za vzorec)
- 1 pločevinka kokosovega mleka
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- naribana temna čokolada po okusu
Priprava:
Banane olupimo in narežemo na kolobarje in jih za nekaj ur zamrznemo, tako, da se povsem strdijo. Zamrznjene banane preložimo v mikser. Dodamo kokosovo mleko in vanilijev sladkor in mešamo toliko časa, da dobimo gladko kremo. Potresemo z naribano temno čokolado in takoj postrežemo.