Vsebino omogoča OPREMISIDOM.COM

Kakšni bosta Andrejina sanjska jedilnica in dnevna soba?

Nepremagljive, ki na novo opremljamo svoj dom, ali vikend, imamo verjetno enako težavo. Kje začeti?

Kako se lotiti tega sicer prijetnega opravila, ki pa nam zna kljub temu vzeti precej časa in energije? Pri tem se soočimo z veliko izzivi, od tega, da se nam lahko zgodi, da kar naenkrat nimamo idej, do tega, da jih imamo mogoče preveč in se enostavno ne moremo odločiti med njimi. Največkrat pa smo omejene tudi z denarjem. Doma ali vikenda ne opremljamo vsako leto in kar tako, zato je pomembno, da se ga lotimo pravilno, postopoma in tudi zelo premišljeno. 

Zavedati se moramo, da ima načrtovanje svoj namen, tudi če ste bolj nepotrpežljive sorte, tako kot jaz.

Imela bi vse takoj in zdaj, ne ljubi se mi postopoma opremljati in čakati na pohištvo. Ampak, kot je govorila moja babica: “Potrpljenje je božja mast in na koncu je vse poplačano”. V tem primeru z zadovoljstvom, da je prostor, ki smo ga opremljale, v živo videti natanko tako, kot smo si ga predstavljale takrat, ko smo ga videle prvič. Ali pa celo bolje. 😉 

Dejstvo je, da je vsak prostor tudi odraz našega značaja, naših potreb, ima svoj namen, na naše počutje v njem vplivajo materiali, barve in razporeditev pohištva. Zato je res fino, da si vzamemo čas in se lotimo tega tako, kot je treba.

Jaz sem se v opremljanje vikenda na morju zagnala tipično po moje, po ovnovsko, bi rekla kakšna moja prijateljica in priznam, da sem hitro izgubila pregled nad situacijo. Že res, da sem se temu hotela izogniti, zato sem si na Pinterestu naredila mapo, a sem kmalu vanjo “metala”” vse, kar mi je bilo všeč. Nisem bila izbirčna glede stilov in barv, gledala sem samo na to, da mi je bilo všeč. Napaka! Kmalu sem se znašla v kaosu. 

Kaj je bil zame največji izziv pri opremljanju?

Vzhičenost in veselje ob novi pridobitvi je kmalu zamenjala frustracija, ko sem se soočila z izzivom, kakšne barve naj bodo stene, ali naj bo kuhinja moderna ali rustikalna, kako naj se stil opreme, ki je po mojem okusu, vklopi tudi v okolje. Naj izberem parket ali ploščice, okroglo ali pravokotno jedilno mizo … 

Moja največja težava je, ker mi je všeč veliko stvari in več stilov, poleg tega pa ne maram, da stvari potekajo počasi. V kakšnih primerih je to sicer dobro, pri opremljanju doma pa pač drugače ne gre. 

Ko sem si to enkrat vbila v glavo, sem se odločila, da se projekta lotim drugače. In vesela sem za to odločitev, saj sem na tej poti spoznala prijazno ekipo trgovine Opremisidom.com, ki mi je veliko pomagala z nasveti. Poslala sem jim fotografije praznega prostora, za začetek jedilnice in dnevne sobe. Po alinejah sem napisala, kaj si od prostora želim in priznam, da so me s tem, ko so mi predlagali nekaj rešitev, katere kose pohištva mi predlagajo, odrešili kar velikega bremena.  

Kako so mi pomagali pri Opremisidom.com?

Na Opremisidom.com sem našla res ogromno kosov pohištva, ki so mi bili zelo všeč. Nikakor pa se nisem mogla odločiti, kateri so tisti, ki bodo lepo zapolnili prostor in ustrezali svojemu namenu. Glede na to, da gre za opremljanje vikenda, sem si zaželela pohištvo, ki ga je lahko vzdrževati, ki je brezčasno in ga lahko vsake toliko časa osvežim z različnimi dodatki, predvsem pa je pomembno, da je pohištvo prilagodljivo. V jedilnici sem si zaželela raztegljive mize, pomembno mi je, da je kavč udoben, da se barve lepo povežejo med seboj in, da so nevtralne, kakšen kos, kot na primer poičivalnik, pa lahko izstopa.

Prepričana sem, da vas zanima, katere izdelke so mi svetovali za opremo jedilnice in dnevne sobe, ki sta v enem prostoru. Z vami zato delim moodboard, ki so mi ga pripravili, izdelke pa sem potem tudi naročila, saj sem se v njihov predlog zaljubila na prvi pogled! Seveda vam bom, ko bo opremljeno, pokazala tudi fotografije prej in potem. Komaj čakam :).

Moodboard, ki so mi ga pripravili na Opremisidom.com.

Tukaj pa najdete izbrane izdelke:

1. TV omarica Abilen https://www.opremisidom.com/izdelek/tv-omarica-abilen-dve-dimenziji/

2. Trosed Singa https://www.opremisidom.com/izdelek/singa-trosed-z-nagibnim-naslonom-in-pomicnim-sediscem-vec-barv/

3. Klubska mizica Irune https://www.opremisidom.com/izdelek/klubska-mizica-irune-dve-barvi/

4. Deka Saian https://www.opremisidom.com/izdelek/odeja-saian-iz-100-bombaza-130-x-170/

5. Svetilo Clyde https://www.opremisidom.com/izdelek/clyde-stojece-svetilo-crna/

6. Počivalnik Club https://www.opremisidom.com/izdelek/pocivalnik-club-vec-barv/

7. Stenski lonec Aldina https://www.opremisidom.com/izdelek/stenski-lonec-za-roze-aldina-crna/

8. Posodica Kaili https://www.opremisidom.com/izdelek/posoda-kaili/

9. Stol Romane https://www.opremisidom.com/izdelek/jedilniski-stol-romane/

10. Miza Oakland https://www.opremisidom.com/?s=miza+oakland

Kaj sem se o opremljanju naučila, ko me je minilo začetno navdušenje?

Hočeš, nočeš, odločiti se moraš za en stil!

Ko sem se po začetni zmedi okoli stila opremljanja enkrat odločila, kateri je tisti, ki mi je pisan na kožo in v katerem se bomo vsi dobro počutili, je bilo že pol narejenega. To mi je olajšalo tudi iskanje pohištva po spletu, saj sem se osredotočila na točno določen stil, ki je nekakšna mešanica med modernim in klasičnim. Želela sem si pohištva, ki ni vsiljivo, ki dopušča poigravanje z dodatki in barvami. Rada imam čiste linije in vsake toliko, kakšen kos, ki malo razbije enoličnost.

Vprašaj se, kakšnemu namenu služi prostor?

Pri nas doma pravimo, da sta center vesolja kuhinja in jedilnica. In enako bo na vikendu. Ne spomnim se, kdaj bi gosti pri nas sedeli v dnevni sobi, ne glede na to, da je povezana z jedilnico. Vedno nekaj kuhamo, imamo prigrizke, kaj dobrega spijemo … Funkcija naše jedilnice je zagotovo druženje. Zato mora biti miza dovolj velika in na voljo dovolj jedilniških stolov. Na vikendu je to malo težje, ker je manjši, zato se bo pohištvo temu prilagodilo: raztegljiva miza, dodatni zložljivi stoli, vinska vitrina na dosegu roke. 😉 

Naredi si mood board  

Ko se enkrat odločite za stil, si naredite moodboard. Vse me, ki še vedno razmišljamo bolj analogno, to storimo tako, da si natisnemo kose pohištva in jih nalepimo na list risalnega papirja. Lahko pa si moodboard naredite tudi na Pinterestu ali v kateri od aplikacij. Z moodboardom nekako začrtamo smer, v kateri bo potekalo naše opremljanje doma.

Poišči si pomoč strokovnjaka

Pomoč strokovnjaka nam zelo olajša delo, pol manj živcev in energije vam bo šlo, včasih pa boste na takšen način tudi prihranili. Obstaja veliko trikov, kako si cenejše, a vseeno lepo opremiti dom. Tisti, ki se profesionalno ukvarjajo s tem področjem, poznajo tudi veliko različnih izdelkov, sledijo akcijam, skratka imajo veliko izkušenj. Zakaj ne bi tega izkoristili? Tudi, če nimate denarja za arhitekta ali notranjega oblikovalca, ima veliko trgovin, kot je na primer Opremisidom.com, možnost, da vam svetujejo njihovi strokovnjaki.  

Opremljanje doma začnemo z velikimi kosi, jaz sem na primer začela s kuhinjo.

Opremljanje začni z velikimi kosi

Ko se začnete ukvarjati z notranjo opremo prostorov, se nikar ne zapletajte preveč s tem, kakšne luči in kakšno preprogo bi imeli. Začnite z velikimi, osnovnimi kosi (Kot bi sestavljali garderobo. Najprej osnovni kosi, potem pa nadgrajujemo s čevlji, torbicami in ostalimi modnimi dodatki.). Za jedilnico so to miza, stoli in vitrina ali predalnik, za dnevno sobo pa kavč in TV omarica. Potem pa gradimo okoli teh elementov. Če kupujete novo kuhinjo, tukaj najdete tudi 10 nasvetov, kako po spletu kupiti kuhinjo.

Določi barvno lestvico doma

Jaz sem na primer barvno shemo začela z najpomembnejšim prostorom v naši družini – kuhinjo. Izbrala sem svetlo zeleno z belim pultom in začela barvno shemo stanovanja prilagajati temu. 

Nehaj dvomiti, odloči se in skoči!

Predvsem pa zaupajte svojemu okusu, saj samo vi veste, v kakšnem okolju se dobro počutite vi in vaša družina. Ne obremenjujte se s tem, kaj si bodo ob vstopu v vaš dom mislili gosti.

ZA PRIJAVO KLIKNITE NA FOTOGRAFIJO.

Nepremagljive, za vas imamo čudovito novico!

Ker vem, da nisem edina, ki se je pri iskanju idej, kako opremiti dom ali vikend, znašla v slepi ulici, sem ekipo Opremisidom prosila, če lahko pomaga tudi drugim Nepremagljivim. Če se lotevate prenove, ali pa ste ravnokar postavili hiško, kupili stanovanje in iščete ideje, potem ste na pravem mestu. Pri osvežitvi prostora je včasih dovolj že kakšna malenkost, za katero nam ni treba zapraviti celega premoženja. Na primer nova mizica v dnevni sobi, ali pa udoben fotelj, v kateri od trendi barv. Prav poseben izziv pa so zagotovo povsem prazni prostori in gole stene.

Vsi nimamo denarja za notranje oblikovalce in arhitekte, zato bomo Nepremagljive vam, dragim bralkam pomagale tudi pri tem. Na pomoč so nam priskočili na opremisidom.com, kjer bodo za vas našli rešitve, kako opremiti otroške sobe, dnevne sobe, pomagali pa vam bodo lahko tudi pri izbiri nove kuhinje. TUKAJ najdete prijavnico, s katero si pridobite tudi 10-% popust pri nakupu nove opreme.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam