15 najlepših citatov za materinski dan

Nihče si ne zasluži bolj voščilnice, za katero smo se potrudili, kot vaša ljubeča in predana mati. Vendar se je včasih težko ustrezno izraziti, še posebej, če je oseba, za katero pišete, vaša mama.

Če je prejemnik vaša mama, je to še desetkrat težje. V želji, da bi popolnoma povzeli vaša čustva, smo Nepremagljive zbrale citate, ki so izjemno zgovorni in prisrčni, da vam bodo pomagali. Tako boste svoji mami povedali, koliko vam pomeni in kako ste ji hvaležni.

Citati so od nekaterih najbolj znanih svetovnih pisateljev in igralcev do politikov in pomembnih svetovnih osebnosti, poglejte najbolj iskrene načine izražanja tega, kaj v resnici pomeni materinstvo in kaj vam pomeni vaša mama. Vzemite v roke voščilnico in se pomaknite navzdol, da boste dobili navdih za materinski dan.

To je nekaj najlepših citatov

1. “Življenje se je začelo s tem, da sem se zbudil in vzljubil materin obraz.”

– George Eliot

2. “Za vse, kar sem ali kar upam, da bom, se zahvaljujem svoji angelski materi.”

– Abraham Lincoln

3. “Rojeni smo iz ljubezni, ljubezen je naša mati.”

– Rumi

4. “Mati je tista, ki lahko zavzame mesto vseh drugih, a njenega mesta ne more zavzeti nihče drug.”

– Kardinal Meymillod

5. “Življenje ne pride s priročnikom, ampak z materjo.”

– Neznani

6. “Najboljši kraj za jok je v materinem naročju.”

– Jodi Picoult

7. “Želim si, da bi moji otroci imeli vse stvari, ki si jih sama nisem mogla privoščiti. Potem bi se rada preselila k njim.”

– Phyllis Diller

8. “Zaradi materinstva sem tako utrujena. In tako srečna.”

– Tina Fey

9. “Materina ljubezen do otroka se ne more primerjati z ničimer drugim na svetu. Ne pozna zakonov, ne usmiljenja. Upa si vse in neusmiljeno uniči vse, kar ji stoji na poti.”

– Agatha Christie

10. “Matere lahko odpustijo vse! Povej mi vse in bodi prepričana, da te ne bom nikoli izpustila, čeprav bi ti ves svet obrnil hrbet.”

– Louisa May Alcott

11. “Materin objem je bolj tolažilen kot objem kogarkoli drugega.”

– Princesa Diana

12. “Mama je bila moja največja učiteljica, učiteljica sočutja, ljubezni in neustrašnosti. Če je ljubezen sladka kot cvet, potem je moja mama ta sladki cvet ljubezni.”

– Stevie Wonder

13. “Materino srce je globoko brezno, na dnu katerega boš vedno našel odpuščanje.”

– Honore de Balzac

14. “V vseh teh letih sem se od mame naučila veliko. Naučila me je, kako pomembni so dom, zgodovina, družina in tradicija. Naučila me je tudi, da staranje ne pomeni, da je treba skrčiti obseg svojih dejavnosti in interesov ali zmanjšati velike užitke, ki jih lahko doživimo v vsakdanjem življenju.”

– Martha Stewart

15. “Matere držijo roke svojih otrok za kratek čas, a njihova srca za vedno.”

– Neznani

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam