Vsebino omogoča naturafemina.si

Kako nam življenje med menstruacijo lahko spremenijo organski vložki in tamponi

Pri tem, kaj vnašamo v svoje telo in nanj, ne bi nikoli smelo biti kompromisov. Tudi pri izbiri higienskih vložkov in tamponov, ki imajo lahko velik vpliv na naše počutje med menstruacijo in dolgoročno tudi na naše zdravje. 

Ko pridejo »tisti dnevi« v mesecu, smo ženske še posebej občutljive. In s tem ne mislimo le na naše razpoloženje, pač pa se občutljivost pojavi tudi v predelu trebuha in nožnice. Higienski vložki in tamponi so takrat naši redni spremljevalci, in ker v »njihovi družbi« redno mesečno preživimo kar nekaj dni in noči skupaj, je dobro, da so izbrani premišljeno. Ne zgolj zato, da nas ne bi presenetil kakšen madež, ampak tudi zaradi odgovornosti do samih sebe in našega telesa. Zahtevati moramo le najboljše izdelke, ki niso le udobni, ampak tudi varni in prijazni do našega telesa in okolja.

Zahtevati moramo le najboljše izdelke, ki niso le udobni, ampak tudi varni in prijazni do našega telesa in okolja. 

Vsi se spominjamo nasvetov naših babic, ki so nam vedno govorile, naj nosimo bombažno spodnje perilo, saj je to najbolj nežno in bo z njim naša koža dihala. Babice in mame imajo zagotovo vedno prav! Kaj boljšega kot izdelke, higienske vložke in tampone iz organskega bombaža Natura Femina Organic, lahko ponudimo svojemu telesu v tako občutljivem obdobju kot je menstruacija? 

Iz prve roke: Kako so mi vložki Natura Femina Organic olajšali življenje?

O tem lahko nepremagljive poročamo iz prve roke. Na lastni koži sem namreč izkusila, kako lahko določeni intimni izdelki grenijo dneve med menstruacijo. Kar nekaj časa sem potrebovala, da sem ugotovila, kaj mi vsako menstruacijo povzroča težave – neznosno srbenje. Prvi in drugi dan je bilo še dobro, potem pa se je do konca mesečnega perila srbenje samo stopnjevalo. Nekaj časa sem za to krivila depilacijo, da je mogoče koža zaradi tega bolj občutljiva in se med menstruacijo pač to bolj izrazi.

Prišlo je tako daleč, da sem si predel hladila z ledeno mrzlo vodo in se na debelo mazala s kremo, s katero sem moje otroke mazala, kadar se jim je zaradi pleničk vnela ritka. Res “super” občutki in to je bila zares zadnja stvar, ki sem si je želela med menstruacijo. Pet peklenskih dni, najprej dva dni bolečine, potem pa še tri dni srbenja. In ravno to, da mi je otroška zaščitna krema omilila težave, mi je dalo misliti, da so najverjetneje vzrok higienski vložki, ki sem jih takrat uporabljala. 

In ravno to, da mi je otroška zaščitna krema omilila težave, mi je dalo misliti, da so najverjetneje vzrok higienski vložki, ki sem jih takrat uporabljala. 

V bistvu nikoli nisem bila prav pozorna katere kupim. Tako sem v trgovini zagrabila prve, ki so mi prišli pod roko in to je to. No, potem pa me je tista zoprna srbečica prisilila, da sem se lotila raziskovanja in naletela na slovenski izdelek iz organskega bombaža in odločila sem se, da poskusim z vložki Natura Femina Organic. Že takoj, ko sem odprla prvega in potipala kakšen je občutek na dotik, mi je bilo jasno, da v rokah držim popolnoma nekaj drugega. Že pri naslednji menstruaciji so težave s srbenjem popolnoma izzvenele! Čisto nič ne pretiravam, če napišem, da so mi ti vložki spremenili življenje in počutje med menstruacijo.

Nič več ni bilo neprijetnega draženja in srbenja. Naj torej poudarim, da sem bila njihova zvesta uporabnica že dolgo pred sodelovanjem z nepremagljivo, zgoraj pa sem razloge že naštela.

Verjamem, da nisem edina, ki se je srečala s to težavo in res priporočam, da najprej preverite, kakšne higienske vložke in tampone uporabljate, saj lahko vzrok srbenja in draženja tičita prav v njih. 

5 razlogov, zakaj so izdelki Natura Femina Organic prepričali nepremagljive:

1. Izdelani so iz organskega bombaža.

Proizvajajo ga po ekoloških kmetijskih standardih, kar pomeni, da je proizvodnja prijazna tudi do naše narave, ne samo do našega telesa, saj ne dovoljuje uporabe strupenih kemikalij in gensko spremenjenih organizmov.

Organski bombaž je dragocena surovina za izdelke, namenjene intimni negi. Je naraven, zračen, ne draži sluznice, ne povzroča alergij in je biološko razgradljiv.

2. Ne dražijo kože in ne povzročajo alergij. 

Ne vsebujejo barvil, dišav, super vpojnih praškov in niso beljeni s klorom. Organski bombaž, iz katerega so izdelani, ima daljša in mehkejša vlakna, in ker v postopku predelave pri Tosami niso uporabili nobenih dišav, barvil ali kakšnih drugih kemikalij, je material ohranil vse svoje edinstvene lastnosti – prijazne naši koži. 

3. So mehki in udobni. Nekaj, kar ženske v času menstruacije nujno potrebujemo!
Izdelki Natura Femina Organic so udobni, prijetni na dotik in zračni.

Ne vem kako je z vami, samo meni obdobje okoli menstruacije predstavlja stres, sem tečna in doma so že naštudirali moj menstrualni cikel, ha ha ha … Zato mi je pomembno, da poleg udobnih oblačil, da me nič ne moti, ta občutek zagotavljajo tudi vložki. Izdelki Natura Femina Organic so udobni, prijetni na dotik in zračni, kar pomeni, da v nožnici ohranjajo idealno raven pH.

4. Odlično se obnesejo med športom in v poletni vročini.

So zračni, tanki in koži omogočajo dihanje, zato zlahka pozabiš, da sploh uporabljaš higienski vložek. Enako prijetni pa so za uporabo tudi tamponi, za katere je še posebej pomemben podatek, da ne puščajo vlaken v nožnici. 

Moram priznati, da sem imela pomisleke, kako se bodo “naravni” izdelki obnesli med športom, saj so moji treningi kar precej intenzivni – sama sem namreč fizično aktivna tudi med menstruacijo. Skrbela me je predvsem vpojnost.

Med treningi še vedno sicer uporabljam nočne vložke Natura Femina Organic in se odlično obnesejo. So namreč upogljivi in dobro naravno vpojni. Pri Tosami se lahko pohvalijo, da so razvili in s patentom zaščitili inovativno vpojno jedro vložka, ki omogoča do 50 % višjo vpojnost in sistem razporeditvenih kanalov, ki poskrbi za hitro vpijanje in enakomerno razporejanje tekočine. 

5. So naravi prijazen slovenski izdelek.
Uporaba izdelkov Natura Femina Organic je varna za naše telo in okolje.

Uporaba izdelkov Natura Femina Organic je varna za naše telo in okolje. Vložki in tamponi so narejeni iz naravnih materialov, ki se popolnoma razgradijo. Vrhnja plast in jedro sta iz 100 % organskega bombaža, ovojna folija in zaporna plast sta izdelani iz Mater-Bi koruznega škroba, lepilo pa je na osnovi ogljikovodikove smole. Tosama je slovensko podjetje, ki na tržišče kakovostne izdelke pošilja že skoraj 100 let.

Uporaba izdelkov Natura Femina Organic je varna za naše telo in okolje.

Izdelki Natura Femina Organic so popolnoma slovenski izdelki. Razvili so jih v Tosaminem strateškem razvoju, izdelujejo pa jih v proizvodnih dvoranah na Viru. Skoraj stoletna tradicija izdelovanja vložkov v Tosami je bila odličen temelj tudi za Naturo Femino Organic – za najnovejše, visoko kakovostne in zares naše, slovenske izdelke.  

Ta članek ni namenjen samo temu, da predstavimo blagovno znamko Natura Femina Organic, ampak tudi naši želji, da iz svojih izkušenj in iz prve roke vsem nepremagljivim sporočimo, da v teh časih, ko imamo na voljo res kakovostne izdelke za intimno nego, ni razloga, da bi na in v svoje telo vnašale nekaj, kar za nas ni dobro. 

svojemu intimnemu zdravju dolgujemo vsaj to, da si privoščimo najkakovostnejše izdelke, še posebej med menstruacijo, ko smo že tako in tako bolj občutljive.

Če smo že pozorne pri tem, kakšno kozmetiko uporabljamo, kakšno hrano uživamo – da je kakovostna, pridelana organsko, ekološka in lokalna, potem svojemu intimnemu zdravju dolgujemo vsaj to, da si privoščimo najkakovostnejše izdelke, še posebej med menstruacijo, ko smo že tako in tako bolj občutljive. In zagotovo je zadnja stvar, ki si jo želimo, da nam dodatne težave povzročajo izdelki, ki so povrhu še nujni.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam