Vsebino omogoča Minicity

Otroci gredo v varstvo med počitnicami lahko tudi v Minicity!

V Ljubljani se skriva prav posebno mesto. Mesto, ki je namenjeno otrokom. Mesto, v katerem postnejo to, kar si želijo.

Minicity je kreativno otroško mesto, ki navdušuje otroke, stare od dveh do 14 let, iz celotne Slovenije. V njem se namreč skriva več kot 40 igralnih enot in pred kratkim se je v sodelovanju z Mlekarno Celeia odprla še ena izredno zanimiva – Mlečna dežela. Zastavljena je kot družbeno-odgovoren projekt, ob katerem bodo otroci skozi igro spoznavali proces pridelave mleka in mlečnih izdelkov ”od krave do hladilnika”, se preizkusili v molži krave, spoznali ustrezno higieno ob tem in še marsikaj drugega, ob čemer bodo razvijali različne veščine ter dobili zakladnico novih znanj. S kančkom domišljije pa se bodo prelevili v ustvarjalce okusov jogurtov. Napisala se bova nova zgodba male, a že vsem dobro poznane kapljice, Oki Doki ... 

”Mala kapljica Oki Doki bo v igralni enoti zapisala svojo novo zgodbo skozi otroške oči.”

Ob nasmejanih otrocih in starših ter ob prisotnosti aktualne Mlečne kraljice Zelene Doline Slovenije za leto 2022, so v Minicityju slavnostno prerezali rdeč trak, ki je naznanil otvoritev nove igralne enote Mlečna dežela, ki predstavlja podaljšano roko niza družbeno-odgovornih projektov Mlekarne Celeia, ki bo otrokom poleg zabave in igre okusov, v svoji igralni enoti približala razigrano otroštvo, ki vključuje gibanje, uživanje uravnotežene prehrane ter spoznavanje pomembnosti izbire lokalno pridelanih izdelkov. V igralni enoti bodo otroci spoznavali pot od slovenske kmetije do mlečnih izdelkov in s kančkom ustvarjalnosti naredili svoj sanjski jogurt. 

”Veseli nas, da je tudi Mlekarna Celeia v Minicityju prepoznala priložnost za udejanjanje družbeno-odgovornih projektov. Mesto, ki ga ustvarjamo skupaj s partnerji za boljši jutri otrok in generacij na splošno, je tako bogatejše za pomembno znanje o izbiri lokalnih izdelkov,” je povedala Jasna Žaler Culiberg, direktorica razvoja poslovanja v Minicityju. ”Mala kapljica Oki Doki bo v igralni enoti zapisala svojo novo zgodbo skozi otroške oči,” je še dodala. 

Otvoritev nove igralne enote Mlečna dežela.

”Na naših najmlajših stoji naša prihodnost, zato se nam zdi pomembno, da jih skozi igrivo izkušnjo seznanjamo s pomembnimi vidiki na zdravje, odraščanje ter pomen samooskrbe v prehranski verigi in obenem skozi mlečno dogodivščino krepimo njihovo ustvarjalno domišljijo. Vse to jim ponuja naša Mlečna dežela, v katero se bodo zagotovo radi vračali,” je ob tej priložnosti dejala Neli Koren, vodja projekta Mlečna dežela s strani Mlekarne Celeia. 

Mlečna dežela v Minicityju tako z veseljem pričakuje vse male in velike obiskovalce, ki se bodo preizkusili v ustvarjanju jogurta in ob tem tudi dodobra prebudili svoje brbončice ob novo ustvarjenih okusih. 

Minicity z novimi partnerji še močnejši

Kreativno otroško mesto Minicity Ljubljana je tako znova dokazalo, da je vse mogoče. Kljub turbolentnemu ”koronačasu” je ohranilo svoje vizijo in še vedno ostaja inovativna izbira podjetjem kot nov medijski format za nagovarjanje družin. Vedno znova iščejo vrhunske ideje za predstavitev novih igralnih enot staršem in otrokom. V letošnjem letu odpirajo vrata novim poslovnim partnerjem, tako da bodo njihovi obiskovalci lahko poleg že več kot 40 hišic (banke, avtomehanične delavnice, trgovine, pekarne, papirnice, zobozdravstvenega centra, televizijskega studia, porodnišnice, finančne hiške, turistične agencije, hiše plemenitih kovin, hiše zdrave kože,  …) imeli priložnost raziskovati nove igralne enote. Pred kratkim sta poleg igralne enote Mlečna deželazrasli tudi Hiša žuželk in Dom

Prav vsaka igralna enota v Minicityju je edinstvena in je ne boste našli nikjer drugje, saj  otrokom, starim od dve do 14 let, omogoča, da skozi didaktično igro osvajajo nova znanja in spoznavajo različne poklice. Programi so zastavljeni v sodelovanju s psihologi, pedagogi in drugimi strokovnjaki ter so prilagojeni različno starim otrokom, izvajajo pa jih usposobljeni animatorji, ki imajo čut za najmlajše. Nevede otroci pridobivajo različne veščine in krepijo svoje sposobnosti v sproščujočem okolju na zabaven način skupaj s prijatelji, pri tem pa uporabljajo pripomočke iz vsakdanjega življenja, prilagojene njim. Navdušujočih vtisov ne manjka. 

Super avtobus, vožnja in maketa. Na zabaven način sem se naučil busbontona in kako napolniti Urbano. Danes smo zelo uživali v čevljarski delavnici, kjer so otroci lahko iz različnih materialov izdelali svoj čevelj, hkrati pa so spoznali tudi različno obutev. Odlično se mi zdi tudi to, da se otroci lahko naučijo, kako se zaveže vezalke. Zelo smo bili navdušeni nad obiskom Minicityja in sigurno se bomo še vrnili. Vau. Kako dobre in nore dogodivščine v Srečnem mestu. Res zabavni poskusi z vodo, otroci so zelo uživali. Danes smo bili prvič v Minicityju in moram reči, da smo zelo uživali! Animatorka je super, tudi hišice so zelo dobre. Najbolj nam je bila všeč hiša strahov. Otroka sta bila navdušena nad pihanjem listja in sta rekla, da moramo to jeseni nujno imeti doma, da se bosta lahko tudi doma igrala. Nepozabna izkušnja in komaj čakamo naslednji obisk. Rad bi pohvalil celotno Minicity ekipo. Naš obisk je bil super. Otroci so uživali, jaz pa tudiTop izvedba, prijazna receptorka in animatorka. Vrnemo se še sigurno na obisk Minicityja in s seboj pripeljemo še kakšnega novega obiskovalca.” 

Mlade generacije tako odraščajo opolnomočene z zakladnico znanja z različnih pdoročij in osveščene, kako lahko pripomorejo k boljšemu danes in jutri. 

Rekorden obisk organiziranih šolskih in vrtčevskih skupin

S sprostitvijo ukrepov pa v letošnjem letu v Minicityju beležijo rekorden obisk vrtčevskih in šolskih skupin, ki so v njihovih programih prepoznali odličen podaljšek šolskega učnega načrta in vrtčevskega kurikuluma v praksi. Obiskali so jih v sklopu naravoslovnih, tehniških, kulturnih, družboslovnih dni ali za končni izlet. Otroci so se preizkusili v vlogi porodne babice, turističnega vodnika, finančnega svetovalca, policista, detektiva, kuharja, živilskega tehnologa, poštarja, prometnika, voznika avtobusa, strojevodje in drugih poklicih ter skozi različne dejavnosti na neformalen način osvojili nove snovi. Skupaj z animatorji so se potepali po mestu, raziskovali, ugotavljali, eksperimentirali, telovadili, analizirali, preučevali ter izven razreda ali igralnice preživeli čas nadvse zabavno in obenem poučno. Učitelji in vzgojitelji so jim izrekli pohvale.

”Minicity smo izbrali zaradi določenih tem – varno v prometu. Minicity ponuja še dodatno dejavnost, ki podkrepi to, kar v vrtcu poučujemo. Zelo dobro je, da se lahko pride v dopoldanskem času, da lahko res vsi otroci izkusijo nove dogodivščine. Otroci na otroku primeren način spoznavajo raznolike poklice. Zelo so jim bile všeč delavnice policisti/gasilci, avtohiša, ocean, promet, gradimo hišo. Hvala za prijetno izkušnjo! Animatorji so se res angažirali. Veliko stvari je na enem mestu, učenci so deležni izkustvenega učenja, ves čas so vsi lahko aktivni. Trgovina je polna predmetov in predstavljena zelo realno; snemalni studio, saj otroci vidijo, kako izgleda z druge strani; pekarna, ki ponuja sodelovanje in končni izdelek. Všeč nam je, da so otroci motivirani in ves čas aktivni.” Učenci imajo na majhnem kraju možnost spoznati veliko poklicev in doživeti mnogo dogodivščin.  Otroci dobijo priložnost izkusiti stvari, ki jih v vsakdanjem življenju ne morejo (prilagojeno višini otroka).”

Izredno povraševanje po praznovanju rojstnega dneva v malem mestu

Starši, ki se želijo razbremeniti z organizacijo otrokovega rojstnega dneva, so le-to brez skrbi zaupali Minicityjevi ekipi. Pravi razcvet je doživela njihova najnovejša ponudba – TOP rojstni dan, ki slavljencu skupaj z njegovimi malimi gosti omogoča nepozabno praznovanje pod vodstvom animatorja. Otroci se eno uro in pol zabavajo v malem mestu in nadvse uživajo ob spoznavanju poklicev in igranju različnih vlog. Več kot 40 tematskih kotičkov iz njih izvabi radovednost in prešeren nasmeh, marsikdo še tedne in mesece v vrtcu in šoli pripoveduje o tem velikem dnevu.  

Rezervacije za počitniško varstvo v velikem zagonu

Minicityjeva ekipa nikoli ne počiva in zelo dobro se odzivajo na povpraševanje ciljne skupine. Tako kot vsako leto želijo priskočiti na pomoč staršem, ki med poletnimi počitnicami nimajo zagotovljenega varstva za svoje otroke. Pripravili so fantastičen program, ob katerem bodo otroci varno v rokah animatorjev preživeli zabavno in hkrati poučno poletje. Aktivnosti, kot so ustvarjanje, razmigavanje, sodelovanje pri pripravi obrokov, odkrivanje novih stvari … ne bo manjkalo. Otrokom bodo zelo rade volje prisluhnili in z njimi raziskovali njihove najljubše hiške ter jim omogočili, da postanejo to, kar si želijo. Da spoznajo svoj sanjski poklic in se preizkusijo v različnih vlogah z različnimi pripomočki. Mali nadobudneži bodo stkali nove prijateljske vezi in si to poletje za vedno vtisnili v spomin. 

Drage Nepremagljive, pripeljite otroke v Minicity in jim omogočite super zabavo ob spoznavanju poklicev. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam