PISMA MAE KEI – BONBONIERA (četrti del)

Ti me dobro poznaš in veš, da bi se rada učila do smrti, razširila obzorje, videla svet, kot ga vidiš ti ali sosed.

Vse prevečkrat smo radi na svojih okopih prepričanj, pa čeprav so toga in spregledajo bistvo. Zato sem dovolila, da moj temni dvom ob prejeti bonbonjeri pride na plano, se izrazi. Tistemu, ki me je obdaril, morda ni bil takoj po godu moj zadržani izraz, a sem pomislila, da bi mu lahko prijazno razložila, da ne jemo več vsi vsega. 

Sploh, odkar so moderni E-ji in odkar je prav kul, da si sam ne ubiješ zajca ali zakolješ goveda, ko si lačen, ampak zato plačaš posrednika, ki to naredi na »bogtigavedi« kakšen način in predvsem – namesto tebe. Sama pojem le, kar lahko sama ubijem. Če se smem tako izraziti. Se ti zdi kruto? Mislim, ta izraz? Ubiti! Jah, tako je. Ljudje smo morilci na najbolj prefinjene načine, a to radi zakamufliramo v raznobarvna opravičila. Neradi čutimo krivdo. Tudi rastlina je namreč živo bitje in jaz si priznavam, da njo še lahko zakoljem. Vse, kar leta, hodi, muka, kokodaka, pa žal ne. Žal mi je, da človek o tem premalo razmišlja. 

Če bi, bi morda na bolj zavesten način postal to, kar misli in bi dobro premislil, kaj misli, ker bi vedel, da kar misli, bo postal! Pa saj ni zakomplicirano. Priznam, da sem rada kritična, a moj kriticizem – ne pozabi – paše k moji temačni naturi. To sem jaz! Bolj, kot sem temna, bolj sijem, kajti bolj gosta kot je tema, bolj pride do izraza drobna lučka duše. Ni res? Vidiš, takšna so moja razmišljanja. In vsak, ki bi to bral, hvala bogu le ti, bi morda pomislil, da nikakor ne razume povezave tega pisanja z bonboniero iz uvoda. Ugotovila sem, da je med obojim zanimiva povezava. 

Morda se komu zdi, da sem nora, ko tako z veseljem odkrivam skrite nianse v človeku, a če dobro premislim, sem ostala in si dopustila, da sem otrok. Otrok, ki ne odvija »cukrčkov« iz šumečih papirčkov, pač pa odvijam sebe, odvijam Bitje. Da bi le prišla do sredice. In mislim, da ta ni tako strupena kot tista iz čokoladnega bonbona. Res. Na leto aditivov pojemo kar 4 kilograme in nekateri so izredno nevarni in škodljivi. Povzročajo tudi raka.

Se nadaljuje …

Mae Kei

Mojca Debelak – MojChi
Energijski center MojChi
051 829 560
info@mojchi.com

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam