Pobrskale smo po spomladanskih kolekcijah slovenskih oblikovalcev in našle te super kose!

Nepremagljive smo se v Ljubljani ustavile v Zoofi, kjer ponujajo oblačila nekaterih slovenskih oblikovalk in oblikovalcev.

V trgovini v središču Ljubljane, nasproti Hotela Union, smo pobrskale po spomladanskih kolekcijah, ki jih bodo kmalu predstavili tudi na prihajajočem slovenskem tednu mode.

Tina Pavlin

Pomlad znamke tinapavlin bo znova brezkompromisno nosila mladostniški pečat. Za znamko značilen urbani streetstyle se izraža v ohlapnih silhuetah in ročnemu tisku.

Slednji identificira bit znamke, saj oblikovalka raziskuje različne tehnike sitotiska, ki ga implementira s teksturami, prekrivanji in kakovostno izvršbo. Črnina in sivina sta obogateni z močnimi barvami na majicah in pajkicah. Novost so kolažirani oblačilni kosi iz mavrične palete.  

Patricia Pie

Romantična, ženstvena, unikatna. Oblikovalka Barbara se drži mota, da je le zadovoljna ženska, srečna ženska, kar je posebej vidno v vsaki PP kolekciji. Oprijeti princes kroji in nežne zvonaste silhuete se odsevajo v pastelnih odtenkih puder roza, sinje modre in limona rumene barve.

Posebno pozornost je znamka namenila čipkastim detajlom. Novost so nepremočljive parke z unikatnimi detajli. Nepogrešljivi kos: hlače PP z visokim pasom.

PRINCIP by Mojca Celin

“Osebnostno bodite samosvoji” Letošnjo sezono stavi znamka Princip na individualnost. Slednjo je oblikovalka Mojca izrazila s trajnostnimi prijemi: izbira kakovostnih materialov, preudarno izbiranje oblačilnega kosa, ki je v stilu, ki ostaja.

Zato ne preseneča dejstvo, da nam bo Princip to pomlad postregel z oprijetimi ženstvenimi oblekami s cvetličnimi potiski in prehodnimi trenchi v kamelji barvi. Must have kos sezone bo puli bluza v travniško zeleni, sinje modri in magenta rdeči. Dopolnile ga bodo hlače ravnega kroja.

Renata Bedene

Vizija pomladi oblikovalke Renate se spogleduje s sladolednimi toni, nežni jagodni in karamelni odtenki se dopolnjujejo z avtorskimi cvetličnimi potiski na rutkah. Letošnja sezona je nežna, krhka.

Svetle voluminozne bluze in obleke so ročno potiskane v nevpadljivih kontrastih. Široki prehodni plaščki v temnejših tonih z velikimi reverji bodo imenitno sovpadali na široke hlače z abstraktnim vintage all over vzorcem. Kolekcijo odlikujejo detajli in večstranskost.

FIRMA Ljubljana by Sanja Grcić

Univerzalna in brezčasna linija oblačil s prebrisanimi detajli in športnim dotikom. Odlikujeta jih sodobna, urbana silhueta in multifunkcionalnost. Tokratna sezona je v znamenju rajskega vrta. Motiv rož Tanje Lažetič je viden na celotni kolekciji Blume, vzorce je zasnovala Andreja Jež.

Oblačila gredo v prostor, so voluminozna, prezentna in ohlapna. Nosimo jih na enobarvne široke ali army hlače. Za vse, ki se ne bojijo izstopati: cvetje od glave do pet. Obogatite svoj stil s svilenimi rutami. Must have kos: široka cvetoča srajca Nataša.

Simona Kogovšek

Kolekcija znamke Simona Kogovšek je subtilna, a atraktivna, krhka, a praktična, lepa, a udobna, vsestranska, nosljiva in brezčasna. Letošnja pomlad je zasnovana v dinamični igri močnih električnih barv, prelivajočih vzorcev in protiutež – nežni enobarvni asimetrični kosi s srebrnimi šivi.

Popolnoma nepogrešljivo: enobarvne ali v živalskih vzorcih asimetrično rezane tunike, ki jih nosimo na pajkice ali oprijete hlače. Stil, ki ostaja: obleka oziroma jopa na preklop.

David Bacali

Digitalni tekstilni printi na ohlapnih oblekah in majicah sovpadajo s transparentnimi srajčnimi oblekami iz šifona. Zraven dodamo široke hlače. Zvezda letošnje pomladi bo srajčna obleka, ročno potiskana, katero bomo lahko poleti nosile odpeto.

Nosljiva, ready to wear kolekcija ponuja širok nabor oblačilnih kosov, kot tudi paleto izbranih naravnih materialov iz svile in organskega bombaža. Pomlad bo v značilni črno-beli lestvici z dodatkom sive in temno modre.

Foto: Yeremie Piere Noir, Hana Vrhovšek, Model:Ana Elez Cikovic

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam