Nepremagljive pozor! Spet prihaja čas mrkov!

Mrki so astrološko gledano najvznemirljivejši del leta. Kadar nam padejo na pomembne točke in planete horoskopa, se nam namreč življenje popolnoma spremeni – izgubimo službo, da bi začeli svoj posel, spoznamo novega partnerja, zaključimo postopke na sodišču ali smo prisiljeni rešiti zdravstveno težavo, s katero smo odlašali.

Mrki so kot zadnji ‘štih’ v partiji taroka – nikoli ne veš zagotovo, kaj ti bodo prinesli, zaneseš pa se lahko na to, da bodo posledice usodne. Z njimi nas želi vesolje namreč spraviti na pravo pot, zato nas presenetijo, pretresejo in včasih precej drastično posežejo v naše življenje. Druga beseda zanje so nepričakovane spremembe, pri katerih vajeti dogajanja ne bodo v vaših rokah in bomo stopali v neznano.

Povprečno imamo na leto štiri mrke, lahko tudi šest – slednje pomeni, da bo to pestro leto z mnogimi preobrati in malo časa za oddih med njimi. Vedno si mrki na pol leta sledijo v paru in v nasprotnih znamenjih – prvi je npr. v dvojčkih, drugi v nasprotnem strelcu. V vsaki seriji se tako ponavljajo na isti osi nasprotnih znamenj 18 do 24 mesecev – in običajno tudi v nasprotnih hišah v naši karti, kar omogoča, da dodobra prevetrimo področje, ki ga osvetlijo. Ko se zaključi ena serija nasprotnih si znamenj, se sedem ali osem let mrki ne vračajo v isto znamenje. 

Sončni in Lunini mrki

Sončni mrk pomeni, da je Luna med Soncem in Zemljo ter zastre sončno svetlobo. Lunin pa, da Zemlja stoji med Luno in Soncem in zamegli sončno svetlobo, ki jo odseva Luna. Slednji je vedno močnejša polna luna in označuje zaključke, vrhunce, prinese rezultate, spravi stvari do vrelišča, medtem ko je prvi nekakšen intenziven super mlaj, ki prinaša nove začetke, lahko tudi tako, da nam najprej nekaj vzame, preden nam v roku pol leta prinese nekaj boljšega.

Pomembne življenjske dogodke vedno pospremijo mrki – rojstvo, poroko, napredovanje, diplomiranje, ločitev, začetek novega posla, nakup hiše … Če se nekaj dolgo ne premakne, lahko mrk porine energijo naprej in dogodki, ki so se napovedovali, se bliskovito odvijejo. Ker delujejo izredno hitro in brezkompromisno, smo lahko najprej v šoku, ko so na delu. V službi, v kateri ste trpeli, a ste se je oklepali, vas nepričakovano odpustijo. Nekaj mesecev ste strti, nato pa spoznate ljudi, ki vas priporočijo novemu delodajalcu.

Če se nekaj dolgo ne premakne, lahko mrk porine energijo naprej in dogodki, ki so se napovedovali, se bliskovito odvijejo.

Računovodja, ki ste ga najeli na črno, da vam ni računal, dobi inšpekcijo zaradi goljufije, vi pa morate plačati del kazni. Dobite jo po glavi, a vpišete se na tečaj in svoje poslovanje vzamete v svoje roke. Po večmesečnem slabem počutju končno dobite diagnozo. Potrebna je manjša operacija, ki vam sicer ni v veselje, a z njo rešite zdravstveno težavo. Mrki namreč prinašajo preobrat in so kot križišča, na katerih smo prisiljeni ubrati drugo pot od zastavljene.

Spremembe, ki jih prinesejo, so dokončne, zato ne računajte, da se boste lahko vrnili v staro stanje. Če se torej razidete, je zveza nepreklicno končana in ne sanjarite, da se bo bivši vrnil. Morda pa boste, ko spoznate, da ni bil pravi za vas, v naslednjega pol leta spoznali čudovitega novega partnerja. 

Izziv je pri mrkih vedno to, da nas prestavijo na nepoznan teren brez zemljevida. Nobenega nadzora nad dogodki nimamo, kot da bi bila na delu višja sila, ne vemo, kam gremo, jasno pa je, da se ne moremo vrniti nazaj. Vse to nas lahko navdaja s paniko, če se jim ne naučimo zaupati.

Posebno sončni namreč delujejo tako, da nas v roku pol leta nagradijo z nečim boljšim, kot je bilo tisto, kar nam je bilo odvzeto. Pogosto se zdi, da nam nova priložnost pade z neba. Lunini mrki so po drugi strani bolj čustveni in prinašajo pozitivne ali negativne zaključke projektov – glede na to, kaj smo vlagali na področje, na katero padejo. Lahko prinesejo razhod, izgubo službe ali izdajo nove knjige in selitev v novo hišo. 

Posebno sončni mrki delujejo tako, da nas v roku pol leta nagradijo z nečim boljšim, kot je bilo tisto, kar nam je bilo odvzeto.

Pomembno je, kam padejo

Tistih, ki niso povezani z vašo rojstvo karto in vašo zgodbo, praktično ne boste čutili, zato je nesmiselno, da se jih bojite. Širšo sliko lahko dobite, če pogledate, v katero hišo vašega horoskopa padejo – to bo tema, s katero se boste ukvarjali. A usodne, prelomne dogodke prinesejo, le če padejo na katerega od vaših planetov, ascendent ali druge osi karte. Najmočneje delujejo, če padejo (približno) na iste stopinje kot planet ali čim bližje tega – enako velja, če padejo na iste stopinje nasprotnega znamenja kot planet. Do osem stopinj orbisa jih boste močno čutili, do deset pa šibkeje, seveda je odvisno tudi, za kateri planet gre.

Najusodnejši so tisti na Soncu, Luni, vladarju ascendenta. Če se dotaknejo planeta, bo ta osvetljen, aktiviran. Sprožile se bodo teme, ki jih obljublja v natalni karti, tako dobre kot slabe. Če je aktiviran npr. Pluton in v osnovi slabo aspektiran v karti, lahko mrk na njem prinese operacijo ali boleč razhod. Če pa je mrk na dobro aspektirani Veneri, obljublja srečo, denar in novo ljubezen ali poroko. Kakorkoli obrnemo, se namreč vedno znova vračamo k rojstni karti in njeni simboliki, saj ne morete živeti ničesar, kar ta ne obljublja.

Lunin mrk 26. maja

Tokratni lunin mrk bo na 5 stopinj in 25 minut strelca, tako ga boste najbolj čutili tisti, ki imate tam pomembne planete, ascendent, descendent, IC in MC oz. vrh hiše doma in hiše kariere. Pozorni bodite tudi, če imate karkoli od naštetega na bližnjih stopinjah v dvojčkih, saj, kot rečeno, mrki delujejo v paru in so trenutno na osi dvojčka-strelec. Prav tako poglejte, če imate kaj na istih stopinjah device in rib, saj ju mrk neprijetno kvadrira. Zapomnite si, da vam mrk lahko prinese tudi dobre dogodke! Vse je odvisno, na kaj v vaši karti pade in kako dobro ali slabo je to postavljeno v rojstni karti. 

Na splošno bo energija tega mrka rahlo neprijetna, saj točka mrka kvadrira Jupiter, kar prinaša pretiravanje, prevelika pričakovanja, zapravljanje in nato razočaranje, zato pazite, da ostanete v razumnih mejah.

Ker mrki zaobjamejo in razpotegnejo na naslednje mesece (lunini) ali pol leta (sončni) tudi energijo aspektov drugih planetov, ki se dovršijo v istem času, je tokrat neprijetno, da se v karto mrka ‘ujameta’ Neptunova kvadrata z Merkurjem in Venero. Prvi prinaša zmedo, kaos, nejasnosti, manipulacije in laži, drugi pa figo v žepu, skrite veze, zavajanje in neodkritost v odnosih. Bodite sami čim bolj jasni in iskreni, hkrati pa ne sklepajte prehitro in vse najprej dvakrat preverite. 

Sončni mrk 10. junija

Tudi sončni mrk ohranja zmedo, nestalnost, nejasnosti, iluzije. Marsikaj bo skrito v ozadju in ne bomo vedeli, kaj je res in kaj ni. Dovrši se namreč na 19. stopinj in 47 dvojčkov, v konjunkciji z retrogradnim Merkurjem. Tako lahko pridejo na plan nerešene teme iz preteklosti, s katerimi se bomo morali ponovno ukvarjati, a bomo imeli hkrati opravka z neiskrenimi in zavajajočimi ljudmi.

Ker bo točka mrka hkrati v kvadratu z Neptunom, bi bilo smiselno, da smo zdravstveno spet malce pazljivejši, saj bomo bolj ranljivi.

Ne pretiravajte z alkoholom, hrano, opojnimi snovmi in ostanite čim bolj realni, disciplinirani. Ne predajajte se fantazijam, hrepenenjem, iluzijam in domišljiji, ampak se lotite konkretnega dela, kolikor se ga boste v tem zmedenem času lahko. Skrbno preberite drobni tisk in pridobite drugo mnenje, če je treba. V zdravstvenem oziru se v tem času raje poslužujte uradne medicine kot alternativne prakse. 

Na splošno pa v tem obdobju mrkov ne sprejemajte večjih in pomembnejših odločitev, ne začenjajte odločilnih stvari, raje počakajte, da se karte premešajo, in se potem umirjeni in z distance lažje in modreje odločajte.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam