Rada bi zaslužila več! Kako mi to lahko uspe?

Bodite hvaležne za vse, kar imate in vizualizirajte svoje srečno in uspešno življenje. Zagotavljam vam, da, če boste to počele vsaj 21 dni, me boste poklicale in se mi zahvalile.

Že vem, kaj boste rekle. “Ja, ja, seveda.” Da, drage moj nepremagljive, res je tako preprosto, saj zato pa poslušate marsikatero navdihujočo govorko, ki vam pove, kako lahko pridete do tega cilja. 

Hvaležnost je pot do sreče, uspeha, ljubezni, zdravja in izpolnitev vaših želja. Želim si, da bi se vsi zavedali tega, saj bi bil svet veliko lepši, prijaznejši, poln ljubezni in spoštovanja.

No, da ne boste mislile, da sem svetnica, tudi sama sem se hvaležnosti začela zavedati prepozno. Doma so me naučili, da je samoumevno, da sem pridna, delovna, poslušna in seveda ponižna. Besede hvala nismo velikokrat uporabljali. Bolj kot beseda hvala, so nam bili ljubši izgovori ali pa smo obtožili koga drugega. Joj, kje so ti časi. Še danes mi je kdaj pa kdaj nerodno, čeprav sem vsak sleherni dan ponosna nase, kako sem osebno in poslovno napredovala. Danes smo brat, mami in jaz veliko bolj hvaležni in to tudi pokažemo. Vsak od nas je naredil veliko spremembo. Najbolj pa občudujem starejše ljudi, ki se spremenijo in se pomladijo za 20 let. Polni so življenja in vsak nov dan vidijo priložnost za srečno življenje. 

Velikokrat poslušam različne stranke, ki so prepričane, da so drugi krivi za njihova nesrečna življenja, ali v službi, ali doma. Da jim ne želijo dobro, da je preveč zavisti, ljubosumja in zato težko napredujejo. 

Zakaj mislimo, da nam drugi ne želijo dobro? Letos sem si vzela čas in se posvetila ljudem, ki na svoji poti vidijo veliko izzivov. To je zame najboljša preizkušnja, če si želim delati na področju izobraževanja iz osebne rasti. Drage moje, praksa, praksa, praksa … Praksa nam pomaga odkrivati, kaj si v resnici želimo delati.  

Naj naštejem nekaj trditev, ki sem jih dobila od strank. Mogoče se v kakšni tudi najdete: 

 • Ne morem napredovati. Vedno napredujejo napačne osebe. 
 • Delam več kot 10 let in nihče me ne opazi. 
 • Če želim zaslužiti, več moram delati več.
 • Vedno sem pripravljena delati nadure. Karkoli me prosijo, jih z veseljem opravim. 
 • Ne cenijo me dovolj. Niso mi pripravljeni dati boljše plače. 
 • Ocenjujem, da sem sposobna za več. 
 • Naš vodja ni kompetenten za vodenje. 

Hvala Bogu, da imam možnost opazovati zaposlene tudi v našem podjetju. Že zjutraj, ko vidim zaposlene v službi, vem, kakšen dan bodo imeli in tudi pri njih znam oceniti, kaj si mislijo. 

Nekateri so se mi na začetku, ko sem izvajala izobraževanja v podjetju smejali, drugi pa začeli uporabljati moje predloge. Danes pri določenih sodelavcih vidim res veliko spremembo.  Vse se začne z vašimi mislimi in odločitvami. Samo ve ste tiste, ki boste naredile spremembo in nihče drug. Odločite se in si recite: “Danes se zbujam srečna, moj dan je fantastičen in uspešen, obdana sem s čudovitimi ljudmi.”

Vse se začne z vašimi mislimi in odločitvami. Samo ve ste tiste, ki boste naredile spremembo in nihče drug.

Zagotavljam vam, da, če boste to počele vsak dan, boste že po 21. dneh opazile veliko spremembo, na katero boste zelo ponosne.

Pri strankah, ki jih omenjam zgoraj, sem ugotovila, da v otroštvu res niso imeli dovolj ljubezni in, da je potrebno delati na pozitivnih mislih. Naštela bom nekaj koristnih nasvetov, kako lahko spremenite svoje razmišljanje:

 1. Odločite se in naredite spremembo. Na ta planet ste prišle živeti in ne trpeti. 
 2. Poiščite vsaj nekaj lepih stvari v svojem življenju in se vsak sleherni dan zahvalite zanje.  
 3. Ne ukvarjajte se z drugimi, ukvarjajte se s seboj, kaj lahko naredite, da bo jutri v daašn srečnejši, lepši, učinkovitejši …
 4. Vizualizirajte si lepše življenje, boljšo službo, idealnega partnerja, krasno stanovanje, dobre prijatelje …
 5. Obdajte se s krasnimi ljudmi, ki vam lahko pomagajo, da ste boljša oseba na vseh področjih. 
 6. Začnite se imeti rade. Zjutraj pred ogledalom ponovite vsaj te 4 stavke: Rada se imam. Verjamem vase. Vem, da zmorem. Cenim se. Vzelo vam bo največ 10 sekund.

Kaj, če vam danes zgodbo predstavim v čisto drugačni luči? Kaj, če vam povem, da ste lahko vse to, kar si želite? Da lahko napredujete in zaslužite več!

Mi boste verjele, zaupale, ali boste jezne name? 

Seveda ne takoj danes, ampak s pravim pristopom, boste v svoje življenje pritegnile vse to le, če boste verjele v to. Vse ste že slišale za Zakon privlačnosti, marsikatera je prebrala veliko knjig na to temo. In kje se je potem ustavilo?

Tudi pri meni, mislila sem, da ne deluje. Pa deluje. Nikoli ni prepozno sprejeti odločitve.

Nekaj mojih predlogov, kako lahko napredujete

 • Poiščite nekaj, kar vas osrečuje na delovnem mestu in bodite hvaležne (to je nujno, da lahko naredite naslednji korak).
 • Iščite samo dobre lastnosti – pri sodelavcih , partnerjih, strankah … In to imejte vedno pred seboj. Običajno vidiite vse slabe lastnosti pri drugih, ki jih imate same, ali pa ste jih že odpravile.
 • Zaželite si napredovanja in ga vizualizirajte. Kakšne ste, ko napreduješ, s kakšnimi ljudmi delate, kakšno plačo imate, katere nove stranke oziroma projekte ste dobile, kako ste srečne … Prosim vas, ne postavljaj nobenih vprašanj, ki se začnejo z Kaj pa če? Tega sedaj ni več v vaših mislih. Samo vizualizirajte, kako bo, ko napredujete. 
 • Potem pa spustite, pošljite v vesolje. Pozabite na to. Prišlo bo, ko boste pripravljene. Prosim, zaupajte mi, zaupajte sebi, vizualizirajte in, ko vam pride nasproti, sprejmite. 
 • Bolj, ko boste srečne, bolj boste privlačile dobre ljudi, projekte in boljše posle. 

Predstavljajte si, da, če ne uživate same s seboj, kako mislite, da bodo v vaši družbi uživali drugi?

Moje drage dame, ko boste spoznale svojo moč, svojo strast, boste s to ljubeznijo lahko nahranile marsikoga. Dovolite si biti Nepremagljive ali Spremembe vredne. 

In naj končam z Mayinim citatom: “Ljudje bodo pozabili, kaj ste rekli, ljudje bodo pozabili, kaj ste naredili, a nikoli ne bodo pozabili, kako so se ob vas počutili.”

Rada vas imam, ker smo vse eno. 

Vaša Tanja Skaza 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam