Razglednice iz Slovenije: Pohorska pravljica

Za devetimi drevesi, v zelenem idiličnem okolju nadmorske višine 1030 m, v bližini Mariborske koče, najdete veliko storžkov. In tudi en, malo večji Storžek. Obiskali smo Apartmaje Storžek, kjer lahko naenkrat prespi 14 ljudi. V okolici lahko poiščete energetske točke, se čez drn in strn po Pohorju podate z električnimi kolesi, raziskujete okolico s štirikolesniki, ali pa se vrnete pozimi. Do smučišča Bellevue je 5 minut vožnje, do smučišča Areh pa 10 minut, po smučanju se lahko pogrejete ob kaminu ali v savni, ali se podate na pohorsko turo z električnimi sanmi … Lepo je. Za pare, za družine, ali skupino do 14 ljudi.


In najbolj pomembno? Tukaj ste več kot dobrodošli. Izredno prijazna gostitelja Klaudija in Milan poskrbita, da se boste pri njih počutili kot v pravljici. Pohorski pravljici. 

Zdaj pa je čas še za malico …

Dober tek!

Pohorska omleta, junakinja mojega otroštva! Spomnim se neskončnih debat, kdo si jo je prvi izmislil in katera je zares originalna. V tokratnem izletu smo obiskali tudi hotel Tisa, nekdanji Poštarski dom na Pohorju, kjer hranijo originalni recept. Pozor, za tole boste potrebovali gradbeno dovoljenje!

Sestavine: 

  • 3 jajca
  • 3 žlice moke
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 dcl sladke smetane
  • sladkor v prahu
  • 2 žlici brusnične marmelade
  • 2 pesti svežih borovnic ali drugega gozdnega jagodičevja


Priprava:

Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjake in sladkor penasto umešamo. Združimi beljake in rumenjake. Vmešamo še moko in zmes prelijemo v okrogel pekač za torte. Pečemo 10 minut pri 220 stopinj celzija. Še toplo omleto premaženo z marmelado, nadevamo z borovnicami in okrasimo s smetano. Posujemo s sladkorjem v prahu. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam