Rebeka preizkuša: Intravenozna terapija za regeneracijo in zdravljenje izgorelosti

Intravenozne terapije za zdravljenje izgorelosti in podporo kroničnim bolnikom

V medicinskem centru FuturisticLife uspešno premagujejo izgorelost, skrbijo za učinkovito obnovo celotnega telesa in razstrupljanja, spremljajo paciente, ki imajo okrnjen imunski sistem, kronične bolnike in nenazadnje vse, ki bi se radi postarali zdravi. Z intravenoznim dodajanjem vitaminov, mineralov in aminokislin v terapevtskih dozah lahko dosežemo zares zavidljive rezultate. Ta način je iz prve roke izkusila tudi Rebeka, njeno izkušnjo si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Zakaj intravenozno in ne v tabletkah?

Z vnosom hranilnih snovi neposredno v krvni obtok dosežemo stoodstotno absorpcijo. To je zelo nejasna razlaga, boste rekli. Se strinjam. Pravzaprav gre za kombinacije hranil, v terapevtskih − torej precej višjih dozah, kot jih jemljemo kot dodatek k prehrani. V večini ljudje jemljejo vitamine, ker se slabo prehranjujejo, pri nas ne gre za nadomestek ali dodatek k prehrani. Vsaka sestavina pokriva natančno določeno funkcijo v telesu (s tem se ukvarjata ortomolekularna in funkcionalna medicina) in mi poskušamo podpreti te funkcije. Pri tem ne govorimo o nikakršni alternativni medicini. 

Intravenozno dodajanje hranil je običajen postopek po operacijah ali kot podpora pri bolnišničnem zdravljenju. Včasih so patronažne sestre hodile na dom in slabotnim starostnikom dale injekcijo vitaminov, po katerih so ti kar oživeli. Danes je to v Ameriki moda, ki je prišla na slab glas, saj nekateri, v gonji za zaslužkom, dajejo injekcije kar pred klubi, iz katerih v jutranjih urah prihajajo pijani japiji in jim koktejl vitaminov pomaga pregnati mačka. No, mi nismo v Ameriki. Pri nas vas sprejme doktor medicine in določi primerno terapijo. Najpogostejši so pacienti, ki so izgoreli. Prihajajo pa tudi nevrološki bolniki, tisti z avtoimunimi obolenji, težavami s črevesjem, športniki, ki zaradi prehudih naporov ne dosegajo več optimalne obnove, kardiovaskularni bolniki, tisti s kroničnim herpesom, boreliozo, slabotni ali preprosto tisti s slabim življenjskim slogom, ki želijo iz telesa odpraviti strupe, ki so se z leti nakopičili. 

Najučinkovitejši način zdravljenja izgorelosti

Ne, ne bom vam razlagala, kako vas je samo vaša psiha pripeljala do izčrpanosti, niti ne bomo na tem mestu reševali globalnih težav preobremenjenosti na delovnem mestu. Res je, da boste prej kot slej morali ugotoviti, kaj vas je pripeljalo do izčrpanosti, izgorelosti, »burn outa« ali preprosto do pomanjkanja energije z vsemi pripadajočimi posledicami. Kljub temu vas ne pošiljam na psihoterapijo niti ne na antidepresive, ki jih za šalo pišejo splošni zdravniki, če želite dobiti bolniški stalež z diagnozo izgorelosti.

Ravno nasprotno, poskušala vam bom razložiti, ZAKAJ JE INTRAVENOZNO ZDRAVLJENJE uspešen način za obvladovanje stresa, ki je mimogrede kronična bolezen in nenazadnje odvisnost od visokih obratov, ki je iz vas izčrpala (od tod izraz izčrpanost organizma) še zadnji atom moči. Izgorelost je posledica stresa in stres deluje v tako imenovanem simpatičnem živčnem sistemu. Zakaj vam to razlagam? Ker dokler smo v simpatičnem (ki ni prav nič simpatično) delovanju, naše telo samo porablja enormne zaloge vitaminov, mineralov, aminokislin in nasploh vseh hranil, od katerih je odvisno delovanje organov in njihovih funkcij. 

Pri izgorelosti lahko rečemo, da smo izpraznili zaloge, ki ohranjajo normalno delovanje:

  • živčnega sistema, 
  • energije (ATP-celic)
  • imunskega sistema
  • mehanizma za razstrupljanje
  • obnove DNK (metilacije)

in tem mehanizmom je treba dodati vsa hranila, ki bodo poskrbela za njihovo obnovo. Ta se ne bo zgodila čez noč, temveč v nekaj mesecih. Precej bolje pa se pacienti počutijo že po nekaj terapijah.

Da bi po kroničnem stresu kar najhitreje okrevali in napolnili vse zaloge, dodajamo vsa hranila neposredno, prek infuzijskih terapij. Namesto da bi naslavljali vsako težavo posebej, telesu omogočimo, da homeostazo − ravnotežje ujame samo.

Ste poskušali z velikimi količinami vitaminov in dodatkov? Pa od tega ni bilo nobene koristi?

V stresnem − simpatičnem delovanju je to pravzaprav pričakovano. Za absorpcijo potrebujemo zdravo in funkcionalno črevesje, ki pa v stanju nenehne porabe nima sposobnosti absorpcije oziroma premajhno glede na porabo. Predstavljajte si velik avto (to ste vi), ki ste mu popolnoma izpraznili akumulator, ker ste ves dan na pikniku vrteli glasbo iz avtomobila, pri tem pa še polnili svoje telefone. Če ga boste poskusili znova zagnati s pomočjo malega avtomobila (to so dodatki vitaminov v kapsulah), vam vaš veliki avto gotovo ne bo vžgal. Še posebej, ker ste ga izpraznili do konca. Zato potrebujete vsaj enako močan avto z ogromno moči. In še nekaj, z malim avtom lahko pride do vnetja in kable boste dobesedno skurili. Enako se zgodi v vašem telesu.

Pri stanju kolapsa organizma le-ta ne more presnoviti vseh dodatkov in pride lahko celo do nasprotne reakcije. In še nekaj, smernice zdravega prehranjevanja določajo tudi priporočen dnevni vnos (PDV- vrednosti) hranil, ki je namenjen zdravemu človeku. Pri tem pa se ne upošteva, kakšna je poraba! Je ta človek vrhunski športnik, otrok, ki raste, je non-stop v stresu, starostnik, ki ga pesti kup bolezni, je sploh zdrav …

Naj vam omenim samo primer PDV ja za vitamin C. Ta znaša 80 mg. In to je dovolj le zato, da ne dobimo skorbuta, ki je bila nekoč smrtna bolezen mornarjev. Kje so upoštevani vsi faktorji oksidacije? C-vitamin izgoreva ob vsaki prižgani cigareti, sleherni telesni aktivnosti, ki proizvaja proste radikale, ob vseh toksinih (na dan jih pokonzumiramo nekje okoli 700.000!!!), da o vnetnih stanjih sploh ne govorimo. Kdo je izračunal, koliko vitamina C bi potreboval rekovalescent po kapi? Koliko ga potrebuje slehernik, ki je izpostavljen kemoterapiji in sevanju??? Zato je tu intravenozno – neposredno dodajanje vseh potrebnih snovi.

Po dobrih rezultatih Futuristic Life Center prijavlja mednarodno študijo z intravenoznim zdravljenjem pri izgorelosti

Bolnike, ki so travmatizirani (od tod izraz travmatologija), hudo poškodovani ali po operacijah, kar je nepredstavljiv stres za telo, hranijo v bolnicah, vsaj prvih nekaj dni, z minerali, vitamini in potrebnimi hranili, ker v takšnem stanju je to najmanjši napor za organizem. Omogoči se mu obnovo, medtem pa telo počiva. Da bi po kroničnem stresu kar najhitreje okrevali in napolnili vse zaloge, dodajamo vsa hranila neposredno, prek infuzijskih terapij. Namesto da bi naslavljali vsako težavo posebej, telesu omogočimo, da homeostazo − ravnotežje ujame samo.

Simptomi začnejo izzvenevati eden za drugim. Medicina ima ravno tu največ težav. Ker iz krvne analize ne vidimo veliko, še največ podatkov o stanju dobimo na podlagi hormonske slike, je težko s prstom pokazati na bolezen, in ker je vedno prizadeto tudi psihično ravnovesje, pri čemer psihiatrija ne potrebuje biokemičnih dokazov, se preprosto predpisujejo antidepresivi. Mi smo za celostni pristop, predvsem pa verjamemo v obnovo in inteligenco organizma. Na tem mestu se lahko naša ekipa pohvali z izrednimi rezultati, ki jih želimo potrditi v mednarodni študiji in speljati smernice zdravljenja v drugo smer.

Kako poteka zdravljenje

Pacient dobi določen protokol obnove, ki je odvisen od njegove krvne slike, pregleda vseh mineralov in vitaminov ter nenazadnje od pogovora z zdravnikom. Koliko terapij je potrebnih? Če želimo, da se telo obnovi samo in postavi nazaj na noge, potrebuje pacient med šest do osem terapij. Po dveh mesecih se počuti vsaj za 80 odstotkov bolje, po ponovnem razgovoru pa mu po potrebi dodamo še kakšno terapijo. Vsakega je stres zdelal na drugačen način, vsakega je udaril tja, kjer je njegov najšibkejši člen. Na začetku nikoli ne naslavljamo natančbo določenega problema. To naredimo na koncu, ko vidimo, kje telo ni moglo opraviti svoje naloge. Pri nekaterih so to jetra, drugim ne požene kortizola (ta ni vedno visok, kot napačno pišejo o stresu), spet tretjim je ostala premalo aktivna ščitnica. Po dolgoletnem, kroničnem stresu moramo pričakovati, da bo telo tudi po infuzijah okrevalo nekaj mesecev, odvisno od tega, kje smo vas ujeli.

Koliko terapij je potrebnih? Če želimo, da se telo obnovi samo in postavi nazaj na noge, potrebuje pacient med šest do osem terapij.

Kje se naročim za pregled?

Vedno vam je na voljo koordinatorka, ki vam bo poskušala odgovoriti na osnovna vprašanja, predvsem tista logistična, če boste hoteli malo konkretnejša vprašanja o zdravljenju, pa vas bo prevezala k strokovni vodji Futuristic Life medicinskega centra. Z zdravnikom žal ne morete govoriti po telefonu, čeprav bomo v kratkem začeli tudi s »tele medicinskim« načinom konzultacij.

Naš telefon: 041328 218 ali e-mail: klinika@futuristiclife.si

Več informacij pa dobite na spletni strani: www.futuristiclife.si

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam