Knjiga, ki jo je o moškem napisala ženska

O tem, kaj ga žene naprej, navzgor, naravnost (ok, rad tudi zavije na svoj poseben način) skozi življenje. Kako ga žene, kaj naredi, ko se zalomi in … ah, preberite.

Samo opozorilo: to ni knjiga o navadnem moškem, to je knjiga o dr. Juretu Knezu. Tistemu, ki ga tako kot večino ‘navadnih moških’ zanimajo hitre mašince (saj veste – hitri avtomobili, akrobatska letala, rakete … no, njega zanimajo tako zelo, da za najboljše izdeluje merilne inštrumente) in lepa dekleta (predvidevam, saj sodeluje z misicami:). Akrobate je napisala Petra Škarja.

»Upam, da prihodnje leto ne bom med desetimi najbogatejšimi.«

Ampak dr. Jure Knez vseeno ne sodi v košarico ‘navadni’ – si predstavljate, da je ob razglasitvi 10 najbogatejših Slovencev novinarki na vprašanje odgovoril z: »Upam, da prihodnje leto ne bom med njimi.«??? Pa je bil. In ker ga tole očitno res malo mori (oz. ker se zaveda, kaj ljudi motivira), je lastništvo podjetja porazdelil med svoje zaposlene. In to zelo zelo inovativno. Pobira vse možne nagrade – od najboljšega zaposlovalca leta do Nasinih nagrad za naj inovativni izdelek, ob tem pa zamahne ob njih in pravi, da so pomembni odnosi, ne pa nagrade. Noro noro uspešen je in še vedno zaljubljen v svojo Sonjo, že od študentskih let. Štiri otroke imata. Vrednot, v katere verjame, jih uči z zgledom, to potrjujejo vsi v njegovi okolici.

Zakaj bi torej brali to knjigo? 

Da bi spoznali sanjskega moškega, ki je tako ali tako že oddan? Da bi svojemu možu naložile obvezno branje in obvezne spremembe na bolje? Neeee. Knjiga je čudovita zakladnica modrosti, življenjskih spoznanj, smernic za posel in uspeh, preplet žensko-moške energije v njej pa je pika na i, zaradi katere sem to knjigo brala kot roman.

Poleg pike na i …

Je knjiga obogatena z barvnimi slikami, ki nam približajo Juretove in Petrine doživljaje. Še več kot pika na i pa so QR kode do filmčkov, da opisano v knjigi lahko doživimo skorajda v živo. Gre za živo knjigo, ki nas bogati z znanjem, zgodbami, smehom, navdihi, slikami in videovsebinami.

»Lahko si izbereš življenje jadralnega letalca – predvidljivo, umirjeno, varno. Lepo pluješ z vetrom. Nič hudega se ti ne more zgoditi. Zna pa biti včasih malo dolgočasno.

»Lahko bi ji rekla knjiga podjetništva, kajti z njo boste posegli v razmišljanje uspešnega podjetnika, ki ga vodijo pozitivne vrednote. Lahko bi ji rekla knjiga upanja, saj iz 20-letnih praks prikazuje, kako imaš ob blaginji in krizah, ob uspehih in padcih, ob pridobitvah in izgubah vedno v svojih rokah moč, da si narediš življenje barvito in smiselno.  Lahko bi ji rekla knjiga pogovorov, saj prav globoki pogovori odpirajo tiste delčke v nas, ki skrivajo največ bogastva življenja. Lahko bi ji rekla knjiga za ljubitelje gora, ker so nama prav gore ponudile prostor in čas, da doseževa tiste misli in razmišljanja, do katerih ni moč priti ob bežnih srečanjih sredi hrupa doline. Lahko pa bi ji preprosto rekla – knjiga življenjskih razmišljanj. Sto bralcev, sto bistev knjige. Vsakdo bo zase našel tisto, kar se ga bo na nek način dotaknilo,« je o knjigi povedala Petra Škarja.

Na kratko o knjigi

Dr. Jure Knez, oče štirih otrok, ljubitelj feratanja, vizionar in večinski lastnik podjetja Dewesoft d. o. o. s knjigo daje vpogled v razvoj uspešnega podjetja, ki med vsem drugim Zasavju vrača vitalnost, mladim podjetnikom pa pomaga s svojim podjetniškim pospeševalnikom Katapult. Skozi pogovore in razmišljanja, ki jih je zapisala Petra Škarja, stopimo na pot izjemno uspešnega poslovneža, lahko bi rekli kar vizionarja. Pokukamo v njegovo delo, njegove strasti, njegova razmišljanja in celo zasebno življenje – skozi zgodbe, modrosti, slike in filmčke, do katerih dostopamo prek QR-kod. Knjiga vam bo noro všeč, če se počutite malo drugačni.

Ali pa imaš bolj akrobatsko življenje – nevarno, ne veš, kam te bo odpeljalo, dostikrat hodiš po robu, veliko tvegaš, stalno moraš biti na preži in v pripravljenosti … Ampak, ali veš, kako noro uživaška je takšna vožnja?!«

Če izstopate iz povprečja. Če ste dostikrat nerazumljeni. Vizionarji. Geniji. Posebneži. Morda za koga čudni ali vsaj nenavadni. Tisti, ki vas povsem ustaljene in povprečne poti ne zanimajo. Ker ravno to so ljudje, ki na koncu pustijo močan pečat na tem svetu. Morda vam bo prav ta knjiga vlila pogum, da boste prav zares pritisnili in odtisnili pečat, ki ga lahko daste svetu le vi.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam