Buuuu! Strašno dobri recepti za noč čarovnic!

Tokrat sem vam pripravila tri ideje za slane prigrizke, s katerimi si lahko popestrite dneve okoli noči čarovnic. 

V teh dneh, ko večino časa samo kuhamo, jemo in hodimo na sprehode, se prileže tudi malo “packanja” v kuhinji. Recepti so zelo enostavni, hitri in testo, ki ga pripravite po istem receptu, uporabite za vse tri prigrizke. 

Testo

Sestavine:

  • 400 g moke (tip 500)
  • 20 g svežega kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • 3 dcl mlačne vode
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 čajna žlička soli

Priprava:

V posodo nadrobimo kvas, prilijemo 2 dcl mlačne vode, dodamo sladkor in eno žlico moke, gladko zmešamo in pustimo 10 min, da kvas vzhaja – tako dobimo kvasni nastavek. Na sredini moke naredimo jamico, okoli potresemo sol, v jamico nato vsujemo olje in kvasni nastavek ter gnetemo, mešamo in sproti prilivamo 1 dcl vode, ki nam je še ostal. 

Potem testo pustimo počivati približno 2 uri, da vzhaja, oblikujemo v hlebec in testo je pripravljeno za ustvarjanje.

Mini krste

Sestavine za nadev:

  • 100 g pasiranih pelatov
  • sol
  • 50 g ribanega sira
  • 60 g tune v konzervi

Priprava:

Testo razvaljamo na približno 2 mm debeline in izrežemo “krste”. Na spodnjo stran krste iz testa namažemo pelate, dodamo mešanico sira, tune in soli (nadev) ter prekrijemo z drugo plastjo testa. Robove pritisnemo skupaj z vilico, premažemo z rumenjakom in spečemo. Vse skupaj pečemo na 185 stopinj, približno 20 minut.

Mini mumije

Sestavine za nadev:

  • 100 g pasiranih pelatov
  • sol
  • 80 g rezin šunke ali pršuta
  • 50 g rezin sira
  • 6 črnih oliv

Priprava:

Testo razvaljamo na približno 2 mm debeline debeline, izrežemo krog, na sredini namažemo s pelati. Iz oliv, ki smo jih narezali na krogce, naredimo oči, na “čelo” položimo rezine šunke oziroma pršuta in s sirom, ki ga narežemo na trakce, naredimo vzorec povojev. Vse skupaj pečemo na 185 stopinj, približno 10-15 minut.

Mini buče

Sestavine za nadev:

  • 200 g mletega mesa
  • sol
  • poper
  • česen
  • čebula
  • mocarela
  • 100 g pelatov
  • 1 kos toasta
  • vrvica
  • za pecelj uporabimo: 5 kom testenin  

Priprava:

Meso začinimo s soljo in poprom, dodamo česen, čebulo in na kocke narezan toast. Oblikujemo kroglice, tako da damo v sredino košček mocarele. Iz testa, ki smo ga razvaljali na približno 2 mm debeline izrežemo krogce s premerom 8 cm in z vsakim izmed njih “oblečemo” kroglico. Z vrvico navzkrižno delamo vzorce buče (prikaz v videu), ki jo na vrhu malo potlačimo ter zapičimo pecelj. Pečemo na 185 stopinj.

Kako z vrvico naredimo vzorec na “buči” si lahko ogledate v spodnjem videu.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

Tega ne smeš zamuditi!

Draga nepremagljiva, eno leto sem čakala na to razkritje! Kmalu ga bom ekskluzivno delila z vami! 

ŽELIŠ BITI PRVA IN IZKORISTITI TO PREDNOST? Prijavi se na novice in ta petek pričakuj moje pismo ❤️

Tvoja Rebeka