Se spomnite, kako so bile Bepopovke videti pred 20. leti?

Tinkara Fortuna, Alenka Husič in Ana Praznik so bile pred 20. leti del ene najuspešnejših slovenskih glasbenih skupin, ki ima še danes album na vrhu lestvice najbolj prodajanih albumov.

Dame, ki so pred dvema letoma ponovno združile kot trio, so bile pred 20. leti v Sloveniji prave pop ikone. “Nikoli ne bom pozabila Popstars turneje leta 2002. To so bili res takšni koncerti, ki jih Slovenija nikoli več ni imela in bi se lahko primerjali z nastopi svetovnih zvezd. Spomnim se seveda šoka in absolutno prezgodnje smrti Nejca, kako je jokala cela Slovenija. Smo ista generacija, začeli smo pri isti založbi, tako, da smo se veliko družili na različnih nastopih in počasi je to preraslo v prijateljstvo. Seveda ne bom pozabila njihovih komadov Ti si moje sonce in Odpeljali me in bila sem zelo vesela, ko sem videla, da se vračajo nazaj na sceno. V mnogih od nas so prebudile nostalgijo za starimi časi, ko nam je bilo res lepo,” se Bepopa spominja Rebeka, ki je s Tinkaro, Alenko in Ano lani posnela tudi pesem Ženska.

Nastop na EMI

Verjetno pa se vse spomnimo, kako so takrat člani skupine obnoreli slovenske najstnice in najstnike. Ti so seveda posnemali tudi njihov stil oblačenja. “Ja, 20 let nazaj je bilo vse drugače. Za nas je skrbel PR in management Pro Plusa in Založbe Menart, vse so za nas urejali drugi in imeli smo stiliste, frizerje,” se spominja Tinkara. Zdaj o vseh stvareh odločajo same, imajo tudi svojega PR in booking menedžerja, svoj stil pa so prepustile Davidu Hojniku (DH Fashion).

V jubilejnem letu jih čaka cel kup projektov, otvorile pa so ga s pesmijo “Brez kril”. V njej so ponovno združile moči z vročim mladim producentom Žanom Serčičem, spremljajoči videospot pa je prepleten z arhivskimi posnetki iz začetkov njihove kariere. V filmčku, pretkanem z arhivskimi posnetki, vas bodo spomini zagotovo popeljali v čase, ko je Slovenijo zajela masovna evforija ob dveh dvoranskih turnejah Popstars, katerih prvo ime je bila prav skupina Bepop, zbrana na istoimenski TV-avdiciji. Seveda v njem ne manjkajo tudi posnetki Simona in Nejca, katerega tragična smrt je takrat pretresla Slovenijo, a je skupina Bepop kljub velikemu šoku uspešno nadaljevala svoje delo in se zapisala med najuspešnejše slovenske glasbene izvajalce vseh časov.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam