Septembrski astrološki koledar: Odnašalo vam bo pokrovko

Čustveno vročekrven mesec je pred nami, ko se boste morali naučiti krotiti svojo jezo. Pazite nase, ne divjajte na cesti, obnovite svoje notranje in zunanje zaloge za zimo ter se obdajte z ljudmi, ki jih imate radi.

September bo najbolj zaznamovala energija retrogradnega Marsa. V navidezno zadenjsko gibanje se ta planet poguma, strasti, akcije in borbenosti obrne 9. 9., a se prej nekaj časa upočasnjuje, zato bomo njegov vpliv občutili že vsaj kak teden prej. Ker se obrača v ovnu, v svojem znamenju, je še posebno močan in v naslednjih mesecih nas bo prisilil v soočanje s svojo jezo, agresijo, nestrpnostjo. 

Morda se vam bo zdelo, da iz vas bruha vse najslabše. V trenutku lahko vzkipite na otroke in partnerja, se začnete prepirati za vsako malenkost, se nenehno razburjate in imate občutek, da ne gre nič zlahka. Več bo tudi nasilja in večja bo možnost poškodb, saj je Mars povezan s fizičnim telesom, zato bodite previdnejši pri športu, pri nevarnih in adrenalinskih podvigih, na cesti pa ne divjajte. 

Nič nenavadnega ne bo, če se v vas zbudi podivjana amazonka in bi se radi zdrli na nekoga, ki se vriva v vrsto pred vami ali napačno parkira. A namesto da se zaženete vanj, se zavedajte, da je to Mars in da vsega ni kriva okolica, ampak ste tudi sami srditi kot osa. 

Ovne bo Mars upočasnil

September bo najbolj zaznamovala energija retrogradnega Marsa.

Druga plat retrogradnega Marsa pa je lahko pomanjkanja energije in poguma, posebno če ste oven ali škorpijon po horoskopu, ascendentu ali imate Mars v 1. hiši. V tem času nam namreč primanjkuje tistega, kar ta planet predstavlja, po drugi strani pa se lahko njegove lastnosti izražajo premočno. Ker se giblje nazaj, nam bo primanjkovalo potrpljenja zaradi nečesa iz preteklosti. Premislite, na katerem področju vas od konca junija in avgusta nekaj spravlja ob živce. Za kaj ste se morali boriti in kaj vas je spravilo v bes? Prav to se bo namreč v naslednjih mesecih še zaostrilo, preden boste zadevo do konca razrešili.

Hkrati ni pravi čas za novo akcijo in pionirske podvige, naj gre za poslovne projekte, šport ali spolnost. Če se boste vpisali na telovadbo, ne bo šlo vse po načrtih, z novim ljubimcem pa bi bilo tudi smiselno nekoliko počakati. Najbolje je, da se izognete tudi nenujnim operacijam, saj se lahko pri njih kaj zaplete.

Posel, finance in ljubezen 

Mesec je sicer primeren za vztrajno in predano delo, trud, rutinske opravke, izobraževanje, pospravljanje, hišna opravila, pripravljanje ozimnice. Nič ne bo narobe, če umirjeno, a varno letite pod radarjem in za zdaj še ne osvajate novih vrhov, čeprav se vam bo zdelo dolgočasno.

Do 17. 9., ko nastopi mlaj v devici, sploh ne začenjajte ničesar novega, ampak raje zaključujte odprte zadeve. Za dogovore, potovanja, komunikacijo in podpisovanje pogodb druga polovica meseca ni najboljša, saj Merkur kvadrira Jupiter, Pluton in Saturn. Z vsem tem počakajte na oktober. Se pa 12. 9. Jupiter, planet, povezan z denarjem, spet obrača v direktno gibanje, kar bo bolje tako za vaše osebne finance, kot če se z njimi poslovno ukvarjajte.

Do 17. 9., ko nastopi mlaj v devici, sploh ne začenjajte ničesar novega, ampak raje zaključujte odprte zadeve.

Ljubezenski odnosi bodo okoli 17. 9. najbolj razburkani, glasni in napeti, saj bo Venera v kvadratu z Uranom. Če razmerje že dolgo ne deluje, lahko tedaj poči. V sicer stabilnih zvezah pa s svojo vihravostjo in sitnobo tedaj ne podrite vseh mostov, saj vas že konec meseca čaka več harmonije.

Zahtevni bodo tudi dnevi okoli 29. 9., ko retrogradni Mars kvadrira Saturn – naleteli boste na ovire in omejitve kljub vsej svoji borbenosti in upornosti, tako zasebno kot na družbeni ravni. V bitki, ki ste jo bili od poletja naprej, vam bo druga stran nastavila na pot nepremagljivo oviro. Naj vam to ne vzame volje, predvsem pa se v teh dneh, ko se lahko čutite poražene in obupane, pocrkljajte in se obdajte z ljudmi, ki jih imate radi. Črni oblaki se bodo zjasnili in jutri bo nov dan!

Nasveti za čim lepši september

  • Naučite se krotiti in predihavati svojo jezo oz. poiščite zdrav ventil zanjo. Namesto da vzkipite, se ustavite in svoj vulkanski čustveni izbruh preusmerite v katerokoli obliko ustvarjalnosti ali v šport oz. fizično delo, da ne bo letela po ljudeh okoli vas. 
  • Sredi meseca se zadržite, ko vas prime, da bi impulzivno prekinili odnos, razen če je prepir le vžigalica k sodu smodnika. Raje pojdite na sprehod in se prevetrite, preden se o čemerkoli odločite.
  • Morda se vam bo zdelo, da je čas, ko se nič novega ne dogaja in nikamor ne greste, stran vržen čas. Naučite se sprejeti mirnejše obdobje kot priložnost za obrat navznoter in zbiranje energije za takrat, ko jo boste potrebovali. Obnovite svoje notranje in zunanje zaloge pred zimo!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam