Kaj se v resnici zgodi s prsnimi vsadki, ko oseba umre

Medicinski izvedenec, ki dela obdukcije, je povedal, kaj se zgodi s človeškim telesom po smrti, med drugim tudi to, zakaj se ljudje ob smrti včasih pokakajo in kaj naredijo s silikonskimi prsnimi vsadki, ki ne razpadejo.

Gerald Ledford, medicinski izvedenec iz Arkansasa, je postal viralna senzacija na omrežju TikTok, ko je začel deliti številne podrobnosti o tem, kaj se zgodi, ko se življenje konča. Razkril je vse, od tega, zakaj mora med obdukcijo odstraniti moška moda, do razloga, zakaj se lahko zdi, da nekomu po smrti še vedno rastejo lasje in nohti.

Mrtvašnica in prsni vsadki

Pred kratkim je odgovoril osebi, ki ga je vprašala, ali se prsni vsadki odstranijo, preden nekoga pokopljejo, saj so narejeni iz materiala, ki se ne razgradi naravno. “So vaši. Kupili ste jih in jih boste vzeli s seboj v grob,” je dejal svojim sledilcem. Povedal je še, da ko se telo razgradi, bodo prsni vsadki še vedno tam, ne bodo se razgradili. Koža okoli njih pa se bo skrčila in sčasoma razpadla. Ni pa navedel, kaj se zgodi z njimi, če je oseba kremirana. Marsikoga je tako osupnilo dejstvo, da bodo njihovi vsadki do konca časa ležali v krsti skupaj z njihovimi kostmi.

Rekorden ogled videa o laseh in nohtih

Gerald je v videoposnetku, ki si ga je ogledalo več kot 478.000 ljudi, ovrgel tudi govorico, da lasje in nohti rastejo tudi, ko srce neha biti. Pojasnil je, da je tako videti le zato, ker tekočina za balzamiranje dehidrira kožo in jo “skrči”.

V ločeni objavi na TikToku je pojasnil tudi, zakaj se ljudje med umiranjem občasno pokakajo. “Včasih, ko ljudje umrejo, se mišice, ki zadržujejo naše iztrebke, sprostijo, kar pomeni, da se umrli pokaka,” je razkril. To sicer ni njegova najljubša stvar, vendar se je ni treba sramovati, saj je povsem naravna. Povedal je še, da to zgodi pripribližno dveh ali treh primerih od desetih. 

Smrt je velikokrat še vedno tabu.

Na tapeti tudi moški intimni deli

Razkril je tudi razlog, zakaj mora številnim moškim, pri katerih opravlja obdukcije, odstraniti intimne dele. “Če gre za umor, jih odstranimo,” je dejal. Odstranijo jih, da se prepričajo, da oseba na teh mestih ni bila poškodovana. Dodal je, da je poročilo o obdukciji od glave do peta in da navedejo vse. Povedano je bilo tudi, da se pri obdukcijah zaradi umorov odstranijo in pregledajo skoraj vsi organi, kar vključuje tudi moda.

Podrobnosti o osebah raje ne ve

Po besedah izvedenca ne dobi veliko podrobnosti o tem, kdo je bila oseba ali kaj je delala, ko jo pripeljejo v njegovo pisarno. Povedal je, da mu pogosto povedo le, kako so osebe umrle, včasih pa lahko na podlagi morebitnih tetovaž ugotovi nekatere njihove interese. Vendar je priznal, da je njegovo delo včasih težko, zato se poskuša izogibati temu, da bi o osebah, s katerimi se ukvarja, izvedel preveč. Priznal je, da si raje ne zapomni imen umrlih in da skuša pozabiti, da ne razmišlja o tem, ko gre domov. Najtežja pa je vedno smrt otrok.

Gerald je priznal, da ga je bilo prvi dan službe zelo strah, vendar je vztrajal, da bi lahko pomagal žalujočim družinam. “Ne bom lagal, bilo me je strah. Tu je strašljivo. Odprl sem vrečo in v njej je bil 40-letni moški, ki je umrl zaradi prevelikega odmerka drog,” je povedal. Hitro je opazil, da se ta služba zelo razlikuje od nanizank. Vedno pa ima dober občutek, ko pomaga ujeti morilca, saj na ta način pomaga družinam, ki so izgubile svojca.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam