Slastna focaccia po mojem najljubšem receptu!

Slastna jed, ki jo zelo rada pripravljam. Zato, ker je vsestranska, lahko je prigrizek ob penini, predjed ali pa glavna jed in jo postrežete z veliko skledo zelene solate. S focaccio boste zagotovo tudi naredili vtis na vaše goste, še posebej, če si boste vzeli malo več časa in se poigrali z okrasitvijo.

Sestavine

  • 500 g gladke moke
  • 0,5 dcl oljčnega olja
  • 400 ml mlačne vode
  • 2 g suhega kvasa
  • 30 g soli
  • 10 g kristalnega sladkorja
  • Različne vrste paradižnikov, sveži, sušeni, vloženi v olju …
  • Sveža bazilika
  • Mozzarela
  • Solni cvet
  • 3 stroki česna, prerezani na četrtine
Focaccio lahko okrasimo s sestavinami po lastni izbiri, od paradižnika do semen ali bazilike.

Priprava

V moko stresemo kvas, sol in sladkor ter zmešamo. Prilijemo olje in mlačno vodo, mešamo in sestavine lepo združimo. POZOR! Masa je kar precej tekoča!

Pustimo na sobni temperaturi vsaj 6 ur, lahko pa tudi kar čez noč. Vzhajano testo preložimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, vendar previdno, testo se ne sme natrgati. Pokapljamo ga z oljčnim oljem in ga s prsti razporedimo po pekaču. Vmes se delajo mehurji, naj vas to ne preseneti. Potem testo poljubno obložimo z zelenjavo, paradižniki, baziliko ali drugimi sestavinami.

Pustimo stati še vsaj pol ure in potem pečemo pri 180 stopinjah približno 25 minut.

3 Comments

  • Avatar
    Posted 10/08/2020 9:07 pop
    by Natasa

    a je prav 30g soli?

    • Andreja Freyer
      Posted 10/08/2020 9:50 pop
      by Andreja Freyer

      Je prav. Alma pravi,da mora biti focaccia lepo slana, sicer testo ni okusno.

  • Avatar
    Posted 27/08/2020 7:18 pop
    by Natasa

    Spekla po receptu,ABSOLUTNO preslano,ni za jest,vrgla v smeti,žal!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam