Spletni zmenki: Pravila iskanja pravega po netu

Na zmenkarske spletne strani sem se prvič prijavila s prijateljico iz čiste radovednosti. Razlagala je namreč, da je odkrila neizčrpno bazo primerkov moškega spola, prave akaške zapise strasti, ljubezni in poročnih zvonov, kjer lahko listaš kot po katalogu in si izbereš svojega Kupida.

Možnosti za neuspeh praktično ni, saj je tako, kot bi ribaril v ribogojnici. No, v mojih naslednjih desetih ‘samskih in razno’ letih, ki sem jih on-off preživela tam, se je sicer izkazalo, da ribe so – in tudi prijemljejo, a je z vsako kaj narobe, tako da na koncu nobene ne neseš domov na krožnik. Bolj malo je ljubezni oz. zdravih beljakovin, veliko več pa poželenja in sle oz. priložnosti za hitri prigrizek.

Pa vendarle se mi je na koncu uspelo prebiti mimo vseh čeri spletnega spoznavanja in postati eden od štirih parov, ki se dandanes spoznajo na spletu. Še več, kaj hitro sem se tudi poročila s partnerjem, ki sem ga spoznala na ta način. 

Vedno obstaja neka sestrična

Razlog, da sem tudi po razočaranjih vztrajala oz. se vračala na splet, je bil, da je vedno nekdo poznal neko sestrično, ki je ‘tako spoznala svojega moža in sta zdaj tako zelo srečna’. Pa tudi dolgčas mi je bilo v času, ko sem delala od doma, in mi je klepet s kandidati predstavljal prijetno razvedrilo. Dejstva, ki razbijejo rožnate sanje, pa kljub temu ostajajo, in če boste iskali ljubezen po spletu, je dobro, da ste pripravljeni nanje. V ‘neizčrpni bazi’ se namreč skrivajo zrna in pleve.

Dejstva, ki razbijejo rožnate sanje, pa kljub temu ostajajo, in če boste iskali ljubezen po spletu, je dobro, da ste pripravljeni nanje.

To pomeni, da pride na vsakega princa na stotine limlov, škart robe, tipov, ki so poročeni, tistih, ki iščejo samo seks, onih, ki se pretvarjajo, da ne iščejo le tega, a se pozneje izkaže nasprotno, posameznikov s čudnimi navadami, značilnostmi, željami, bizarnimi konjički in življenjskimi filozofijami. Predstavljajte si, da so tam npr. vsi mimoidoči, ki jih srečate v soboto dopoldne na Čopovi. Vsi.

Kolikšna je verjetnost, da je med njimi vaš pravi? Koga od njih bi v življenju povabili na kavo? Kdo vse vas fizično odbija? Kdo vas privlači? In s kom od njih nimate prav ničesar skupnega? No, zdaj pa pomislite, da med vsem tem življem z zavezanimi očmi iščete moškega svojega življenja. Če se boste namreč že na začetku zavedali, da je možnost uspeha podobna zadetku na loteriji oz. iskanju igle v kopici sena, ne boste razočarani, če boste morali biti vztrajni in vedno znova poskušati.

Če se boste že na začetku zavedali, da je možnost uspeha podobna zadetku na loteriji oz. iskanju igle v kopici sena, ne boste razočarani.

Povečajte možnosti za uspeh

Ko se boste prijavili, se bo na vas najprej kot trop sestradanih psov usul kup zdolgočasenih in/ali pohotnih primerkov, ki sedijo, čakajo in pecajo. Med njimi skoraj gotovo ne bo pravega. Potem boste sčasoma izluščili nekaj primernejših – ali jih izbrali sami po starostnih, estetskih in izobrazbenih kriterijih – ter si začeli dopisovati z njimi. Tudi to vas najpogosteje ne bo pripeljalo daleč – najdlje do kakšnega zmenka, ki vas bo v večini primerov prizemljil, potrl ali razočaral. Podobno, kot da bi spremljali romantično komedijo brez slike, samo s podnapisi, potem pa bi se ta naenkrat pojavila – in izkazalo bi se, da v resnici gledate grozljivko ali reklame. A kot rečeno, naj vas to ne odvrne, to so pač značilnosti spletnega zmenkarjenja – in saj veste, vedno je nekje tudi neka sestrična. Ni nemogoče, a tombolo boste zadeli zgolj s kombinacijo vztrajnosti, sreče, naključja in Lune v pravem znamenju. 

Na neki točki se boste morali izpostaviti in opogumiti, če želite rezultat.

Zapomnite si tudi, da čeprav se ne želite izpostavljati, ste sramežljivi ali bi radi ohranili anonimnost, vas skrivalnice ne bodo vodile nikamor, le ostali boste v zapiku. To pomeni, da se boste na neki točki morali izpostaviti in opogumiti, če želite rezultat. Sama sem namreč moža spoznala, šele ko sem zadevo zastavila resno – plačala sem članarino, objavila svojo sliko, resnične podatke, poudarila, naj se varalice poberejo, ter posvetila svoj čas samo tistim, ki so obetali, ne pa tudi onim, ki sicer niso bili za nobeno rabo, ampak so bili pa tako zelo zabavni. Odločila sem se tudi, da ne bom več kmečka nevesta in cincala, ampak šla čim prej na zmenek. Če namreč v neskončnost omahuješ, zapravljaš čas, energijo in pozornost za nekoga, s katerim na koncu nimaš kemije. Še več, pogosto si tudi podzavestno nafantaziraš celo zgodbo okoli njega, potem pa si globoko razočaran, ko ga vidiš in se resničnost ne ujema s tvojimi predstavami. 

Proč z intuicijo, štejejo dejstva 

Iz slednjega izhaja naslednji nasvet – intuicija, občutek iz trebuha, napovedi vedeževalk, dozdevanje, da sta si usojena, sanje o povezanosti iz preteklih življenj in ostale informacije, ki jih ne pridobivamo z osnovnimi petimi čuti, so zavajajoče in nepravilne, zgolj plod naše domišljije. Prav popolna nerealnost je namreč pogosta napaka na spletu – ko sam sebe zelo uspešno prepričaš, da je nekdo tvoja sorodna duša, potem pa ugotoviš, da je šlo le za komunikacijski šum in proceduralno napako pri obdelavi informacij. Ne sklepajte nobenih zaključkov in ne sanjarite o hišici v Dalmaciji, preden človeka ne vidite, slišite in zavohate.

Kajti če ste že kupili copatke za vajin naraščaj, potem pa ugotovili, da je predmet vaših fantazij videti in se obnaša kot Mr. Bean, se boste počutili res trapasto. Le to, da se v živo prepričaš, da te človek, ki stoji pred tabo, fizično ne odbija ter si lahko brez zavijanja z očmi predstavljaš, da plezaš po njem, je namreč osnova, da se romanca prenese iz virtualnega sveta v resnično življenje. Če se potem še ujameš in si imaš kaj povedati, pa si verjetno že zelo blizu svojega loterijskega zadetka. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam