Vsebino omogoča založba Vida

To je knjiga, ki vam približa vse športe sveta!

Ko sem iskala darilo za nečaka, so se mi v knjigarni usta razširila v velik nasmeh. Tooo! Športopedija – velika obetajoča knjiga. No, ko sem jo odprla, sem vedela, da se mi je nasmehnila srečo in bo mali športnik navdušen nad darilom.

Potem pa sem prišla domov in hotela darilo zaviti. Ter knjigo še enkrat odprla. In jo začela brati. In sem brala in brala in brala nekaj, za kar nikoli ne bi pomislila, da me bo zanimalo. Ta ilustrirana knjiga je napisana tako, da me v par stavkih pouči o določenem športu, pravilih zanj, o rekvizitih, vseh vrstah igralcev, zanimivostih …

Ko te stvar sploh ne zanima – pa te vseeno potegne

Saj ne, da bi si prej domišljala, da kaj dosti vem o športih in njihovih pravilih, a šele zdaj vidim, da nisem imela pojma niti o tem, da obstaja hokej na travi, ki je, hm, tretji najbolj gledani šport na svetu, takoj za nogometom in kriketom (no, tudi za kriket si ne bi mislila, da je drugi …).

Fino se mi zdi, da ne bom več zadnja ‘tumpka’, ko se bomo na kakšnem pikniku igrali katerega od športov in ne bom poznala ne pravil ne postavitev na igrišču ali ko se bom z nečakom pogovarjala o tem, kako je preživel dan.

Ker je tako na kratko in preprosto ter slikovito razloženih kar 60 športov, je Športopedija mali zaklad širjenja obzorij tako mulcev, ki bi radi vedeli že vse in pred vrstniki nočejo izpasti nevedneži, kot mamic in celo očkov … Premišljujem celo o tem, da je to ena od redkih knjig, ki jo bodo radi vzeli v roke tudi tisti, ki obožujejo športe, ne pa tudi knjig. Ni kaj, ilustrator Mark Long in pisec Adam Skinner si zaslužita medaljo.

Na kratko o knjigi

Športopedija

Športopedija je vodnik po navdihujočem svetu športa: od moštvenih športov do borilnih veščin, motošportov, atletike in olimpijade. Popelje skozi zgodovino in predstavi osnovna pravila, pripomočke in opremo ter predstavi tudi posebne izraze in nas sprehodi po ilustracijah tekmovališč … Odkriva številne zanimivosti o najljubših športih, pa tudi bolj nenavadne in manj znane športe, kot sta kabadi ali boccia. Predstavi nam tudi različne športnike – od svetovnih rekorderjev do paraolimpijcev –, ki osupnejo s svojimi dosežki. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam