Vsebino omogoča ELECTROLUX

Ste vedeli, kaj vse lahko pomivamo v pomivalnem stroju?

Pomivalni stroj je najboljši kuhinjski pomočnik vsake gospodinje oz. tistega družinskega člana, ki je določen dan na vrsti za pomivanje posode.

Ne le da nam prihrani čas in energijo, tudi bolj varčen je pri porabi vode, kot če posodo pomivamo na roke. Tako vam olajša življenje in omogoči, da se izognete dolgočasnemu drgnjenju in ste ob tem še okoljsko ozaveščeni. A če vanj običajno zlagate posodo, to ni edina stvar, ki lahko roma vanj … Mogoče se vam zdi neverjetno, vendar lahko v pomivalnem stroju očistite tudi številne druge stvari, na katere sploh ne pomislite. Pri tem je pomembno tudi, da je pomivalni stroj kakovosten, kot so denimo pomivalni stroji Electrolux. Na tem mestu vam tako predstavljamo pet različnih sklopov predmetov, ki jih lahko čistite v svojem pomivalcu.

Plastične otroške igrače in igrače hišnih ljubljenčkov

Otroške igrače in igrače hišnih ljubljenčkov hitro postanejo polne bakterij. A namesto da igrače, ko se umažejo, zavržete, jih raje operite. Če so igračke manjše, jih dajte v mrežasto vrečko, ki jo postavite na zgornjo polico naprave. Operite jih skupaj s posodo na normalnem programu. Tako boste prihranili tudi denar za nakup novih igrač.

V pomivalnem stroju lahko operete tudi plastične otroške igrače.

Kape s ščitnikom in klobuki

Fantastičen način za hitro čiščenje je tudi pranje kap s ščitnikom ali klobuki, če ne želite uničiti njihove oblike. Tovrstna pokrivala zložite na višje ležečo polico, vendar jih ne perite skupaj s posodo, niti ne z detergentom za pomivanje posode, temveč uporabite čistilo za pranje perila in nastavite običajen program brez sušenja. Tudi ko jih nato sušite na prostem, naj bo to premišljeno. Kape ali klobuke poveznite čez predmete okrogle oblike, da bodo ohranili obliko. Krajce in senčila pa obvezno zavihajte, ko so še vlažni.

Glavniki in plastične krtače za lase

Glavniki in krtače po uporabi niso le polni las, ampak tudi umazanije. Na njih se namreč sčasoma naberejo odmrli delci kože in sloj preparatov, ki jih težko odstranimo, zato lahko njihova uporaba kaj kmalu postanezelo nehigienična. Vendar lahko ta problem hitro rešite, če pripomočke za česanje postavite v mrežasto košarico za jedilni pribor in operete na normalnem ciklusu pranja. Ob tem le še opozorilo: to nikakor ne veljaza krtače z lesenimi ročaji ali naravnimi ščetinami, saj sta voda in vročina lahko zelo škodljivi zanje. Se pa preostalim plastičnim krtačam in glavnikom lahko v pomivalnem stojalu pridružijo tudi sponke za lase in lasnice. 

Kuhinjski pripomočki

Ne le klasična posoda, v kateri kuhamo in iz nje jemo, v kuhinji je tudi veliko pripomočkov in dodatkov, ki kuhinjo lepšajo ali organizirajo, vendar prepogosto pozabljamo nanje. Posoda za maslo, sladkor, solnica, poprnica … Za vse te stvari namreč ni dovolj le to, da so lepe in praktične, ampak morajo biti tudi čiste. Naštete pripomočke uporabljamo vsak dan, večinoma pri jedi, zato se na njih nabere ogromno maščobe in ostale umazanije.Tovrstne posode je treba zato občasno sprazniti in pomiti v pomivalnem stroju skupaj z ostalo posodo.

Bodite pozorni, da bodo posodice popolnoma suhe, preden jih ponovno napolnite. Potem pa so tu še drugi deli kuhinjskih aparatov oz. pripomočkov: odcejalniki za posodo, kovinski deli plinskih štedilnikov, zamaški za korito, vrtljivi pladnji iz mikrovalovne pečice, spužvaste gobice za brisanje pulta, silikonski pekači in celo police hladilnika! Vse to lahko roma v pomivalni stroj.

V pomivalnem stroju lahko operete tudi nekatere pisarniške pripomočke, kot so lončki za svinčnike, škarje, luknjač, spenjač …

Drugi predmeti, ki jih je težko očistiti

Ne nazadnje je pomivalni stroj prostor, v katerem se odlično očistijo tudi nekateri drugi predmeti, s katerih običajno obrišemo le prah. Med njimi so umetne rože. Na pogled so lepe, a na njih se hitro nabere trdovratni prah, ki bo izginil v pomivalnem stroju. Pisarniški materiali, ki so ves čas v rokah, kot so spenjači, luknjači, posode za svinčnike in še bi lahko naštevali. Kaj vse se nabira v nastavkih za sesalnike? Težko jih je očistiti, zato naj to namesto vas opravi pomivalni stroj. Enako je s prašnimi ventilatorji. Namesto da jih rešetko za rešetko čistite s krpo ali krtačko, naj to namesto vas opravi pomivalec. 

Ključna je izbira pomivalnega stroja

Zdaj, ko smo vas razsvetlile s številnimi koristnimi informacijami, zaradi katerih boste imele svoje pomivalce še rajši, pa je pomemben še en podatek: izbira kakovostnega pomivalnega stroja! Me stavimo na Electrolux. Ne le da imajo na voljo veliko modelov kakovostnih pomivalcev, ti nudijo tudi številne dodatne prednosti, ki vam bodo zlezli po kožo in vam olajšali pomivalne trenutke:

  • Prilagajate lahko notranjo razporeditev in tako zagotovite prostor za vsak kos.
  • Zaradi osvetljenega sistema povratnih informacij Beam on Floor ostane kuhinja tiha. Namesto glasnega piska, ki ga lahko zaduši hrup iz ozadja, njihov pomivalni stroj namreč sporoči stanje s projiciranjem pike na tla. Rdeče, ko deluje, in zelene, ko je pomivanje končano.
  • Upravljamo jih elektronsko, imajo LED-prikazovalnik, samodejni izklop, zamik vklopa, so varčni, izbiramo lahko med več programi in nastavitvami temperature.
  • Njihov novi Electrolux ComfortLift je tudi prvi pomivalni stroj na svetu, ki omogoča dvig spodnje košare za udobnejšo višino pri polnjenju in praznjenju stroja.
Electrolux ComfortLift je tudi prvi pomivalni stroj na svetu, ki omogoča dvig spodnje košare za udobnejšo višino pri polnjenju in praznjenju stroja.
  • Nova tehnologija AirDry za sušenje uporablja naravni pretok zraka in zagotavlja do trikrat boljše delovanje v primerjavi z zaprtim sistemom.
  • Vrata se proti koncu programa odprejo za 10 cm, zrak kroži in poskrbi za odlične rezultate sušenja.

In katera bo naslednja stvar, ki bo pristala v vašem pomivalnem stroju?

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam