Strašni piškotni pajki

Bližajo se jesenske krompirjeve počitnice in s tem tudi čas , ko se tako mali kot tudi veliki otroci radi pozabavamo za Noč čarovnic.

In tile strašni čokoladni piškotni pajki so super preprosta ideja za popestritev počitnic, saj jih lahko pripravimo sami in z njimi »prestrašimo« svoje otroke, hihi! Lahko pa jih pripravimo tudi skupaj z njimi in tako v svojem domu pričaramo prav zabavno in »strašno« vzdušje, kjer smeha in veselja ter seveda čokoladnih ust sigurno ne bo manjkalo.

Medtem ko sama pripravljam piškotno osnovo, otroka rada ustvarjata z manjšimi bučkami, ki jih porišeta s svojimi kreativnimi in domišljijskimi vzorci, oče pa se loti izrezovanja strašne buče velikanke. In ko se le ta strašno zasveti, pridejo na mizo še strašni čokoladni pajki in tako se naša strašna zabava za Noč čarovnic lahko prične!!!

Piškotna osnova ima jesenski pridih, saj v njej prevladujejo aromatične jesenske začimbe ter intenzivno črn kakav, ki piškotne pajke lepo naravno črno obarva ter poudari slasten čokoladni okus.

Sestavine za piškotno osnovo

  • 250 g gladke moke
  • 1,5 žličke mletega ingverja
  • 1 žlička cimeta (cejlonski)*
  • ¼ žličke muškatnega oreščka
  • ½ žličke pecilnega praška
  • ¼ žličke sode bikarbone
  • ¼ žličke soli
  • 100 g rjavega sladkorja (Muscovado)**
  • 115 g masla sobne temperature
  • 3 žlice medu
  • 1,5 žličke intenzivno črnega kakava v prahu
  • 1 veliko jajce

Ostale sestavine

  • Modelček za piškote v obliki pajka
  • Papir za peko
  • Rdeča sladkorna barva za živila (v tubi)

Priprava

  • V posodi zmešajte vse sestavine v gladko testo oziroma kepo.
  • Zavito v prozorno folijo jo v hladilniku pustite stati od pol do ene ure.
  • Pečico segrejete na 175 stopinj.
  • Pekač obložite s papirjem za peko.
  • Na delovni površini del testa razvaljate na približno pol centimetra debelo.
  • Z modelčki izrežite poljubne oblike in jih položite na pekač obložen s papirjem za peko.
  • Piškoti se pečejo približno 10 minut oziroma so pečeni, ko se njihovi robovi rahlo obarvajo. Pečeni piškoti so na otip še mehki, zato jih previdno preložimo na mrežico, kjer se ohladijo in postanejo krhki.

Namig

* Priporočam cejlonski cimet v prahu, saj je v primerjavi z običajnim cimetom (Cassia) bolj aromatičen.

** Rjavi sladkor Muscovado je trsni sladkor, ki ni rafiniran in v katerem melasa ni odstranjena. Obstaja svetel in temen, glede na delež melase. Po okusu je ta sladkor veliko bolj bogat, saj se začetna sladkoba razvije v bogat grenko-sladek okus, ki odlično oplemeniti piškote.

Še več receptov najdete na yaska.si.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam