Osvežilne bezgove lučke s sadjem

Recept za najbolj enostaven sladoled za katerega ne potrebujemo mešalnika in posebnega modela za lučke, lahko ga pripravijo tudi otroci.

Jeeej, počitnice so tu, pa končno tudi poletje, saj so temperature kar naenkrat ponorele in se dvignile čez 30C. In ni bolj osvežilnega ter za otroke in tudi vse nas malo večje otroke bolj razveseljujočega kot je sladoled! Sama ga doma najraje pripravim v obliki sladolednih lučk in na resnično najbolj enostaven način, tako da ga lahko brez težav pripravimo tudi na dopustu oziroma morju, saj ne potrebujemo nobenega mešalnika ali kaj podobnega. Če nimate modelčka za lučke, jih lahko pripravite kar v manjših plastičnih piknik kozarčkih in za palčko uporabite kar leseno piknik žličko, ki ji preprosto odrežete spodnji širši del. Te sladoledne lučke so zelo osvežilne, pa tudi zdrave, vsaj vsebujejo veliko svežega sezonskega sadja. Za pripravo sladoleda lahko uporabimo različne kombinacije sadja, povsem po svojem okusu ter ga osvežimo z razredčenim bezgovim sirupom, ki ima izredno prijetno in svežo aromo.

Za še večjo svežino lahko mešanici dodamo tudi malce limoninega soka ali pa lističe mete oziroma melise. Če pa niste ljubiteljice sirupov, lahko to tekočino zamenjate s kokosovo vodo. Prepričana sem, da ne boste našli bolj osvežilnih, zdravih, hitrih in za pripravo preprostih sladolednih lučk. 

In ker so tako zelo enostavne za pripravo, jih lahko med poletnimi počitnicami pripravljate skupaj z otroki. Pustite otrokom izraziti svojo kreativnost preko hrane, naj raziskujejo različne kombinacije sadja oziroma okusov ter si pripravijo lučko čisto po svojem okusu.

Jaz sem jih sicer tokrat pripravila kar sama kot presenečenje za prvi dan počitnic.

Uživajte poletje!!!

Sestavine (za 6 lučk):

  1. 250 ml z vodo razredčenega bezgovega sirupa
  2. 1 pest jagod
  3. 1 pest malin

Ostale sestavine:

  1. Modelčki za lučke
  2. Lesene palčke

Priprava:

  1. V modelčke za lučke do ¾ naložimo sadje.
  2. Nato v vsak modelček malo nad vrh sadja dolijemo z vodo razredčen bezgov sirup.
  3. Postavimo v zamrzovalnik, po dveh urah v vsako lučko vstavimo leseno palčko ter postavimo nazaj v zamrzovalnik še za približno dve uri, da lučke v celoti zamrznejo.
  4. Ko želimo lučke servirati, modelček malce potopimo v toplo vodo in lučke bodo z lahkoto odstopile.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam