Tako je bila videti sanjska slovenska poroka na Zanzibarju

Zanzibar, tropski raj na obali Tanzanije, je popolna destinacija za čarobno poroko. Ta otok je s svojimi pudrasto belimi plažami, kristalno čisto vodo in bujno vegetacijo pravi raj na zemlji.

Ne glede na to, ali si želite tradicionalnega obreda ali česa bolj edinstvenega, Zanzibar ponuja številna prizorišča in možnosti, da bo vaš posebni dan nepozaben. Od zasebnih vil na plaži do zgodovinskih prizorišč v kamnitih mestih – na tem otoku lahko vsak par najde nekaj zase. V tem članku bomo govorili o sanjski poroki Kim Božič, ki je na čarobnem otoku Zanzibar postala gospa Slokan. Zagotovo dobite nasvete in namige za načrtovanje popolnega dne. Če torej sanjate o tropski poroki na osupljivi lokaciji, berite dalje ali pa uživajte v čarih poroke na tropskem otoku.

Kako to, da ste se odločili za poroko na Zanzibarju?

Za poroko na Zanzibarju sva se odločila, ker že nekaj let hodiva pozimi tja na dopust, všeč nama je tamkajšnja neokrnjena narava, predvsem palme, popolnoma bel pesek in smaragdno morje. Obožujeva tudi hrano, sadje je povsem drugačnega, neverjetno polnega okusa in neprecenljivo nama je tudi to, da lahko jeva sveže ribe vsak dan. 

Vseeno pa je zgodba povezana tudi z vašo mamo in okroglo obletnico.

Vendar je odločitev padla tako, da nama je poroko tam predlagala moja mama, ki ima v lasti hotel Next Paradise. V našem hotelu se je odvilo že kar nekaj porok, tudi nekaj slovenskih. Vse skupaj se je zgodilo zelo spontano. V bistvu sva bila zaročena že skoraj 4 leta, nekaj neljubih dogodkov, med drugim tudi covid, nama je zmeraj prekrižalo načrte. Ker sva vmes gradila še svoj dom, sva na to skoraj že pozabila. 

Letos sva praznovala 10. obletnico svoje zveze in sva planirala dopust čez božično-novoletne praznike, da bomo skupaj za praznike, so planirali tudi najini mami in moja sestra ter njen fant. Zadnji trenutek sem se odločila, da ga za 10. obletnico presenetim s poroko. V ponedeljek sem si izbrala obleko pri Sanjski obleki, z mamo in sestro smo naredile načrt za ves dan in potek ceremonije, v torek sem ga presenetila ob večerji za 10. obletnico, v četrtek pa sva bila že na letalu. 

Koliko gostov je bilo povabljenih in kako ste poskrbeli za transport?

Povabila sva le nekaj najožjih članov družine. Nejčeva mama, njegov očim, moja mama, oče, sestra in njen fant ter Nejčeva priča s prijateljem. Med planiranjem smo ugotovili, da bi naju lahko prišel poročit najin prijatelj David Klobasa, župan Svete Trojice, ki je tudi matičar. Poklicala sva ga in na najino prošnjo se je takoj odzval z veseljem in pozitivno. Zraven je vzel še najino prijateljico Dorotejo Premužič, ki je poskrbela tudi za naše ličenje. Vsi so leteli iz Brnika z letalsko družbo Fly Dubai. 

Poročil vaju je kar vajin prijatelj, ki je matičar. Je zakon, sklenjen na Zanzibarju, veljaven v Sloveniji, ali ste imeli kaj papirologije na ta račun? 

Kot sem že zgoraj omenila, poročil naju je najin prijatelj David Klobasa, župan Svete Trojice.  Zakon, sklenjen na Zanzibarju, je veljaven tudi v Sloveniji, vendar svetujem, da pri tem izberete ekipo, ki ima izkušnje pri teh stvareh. Naša ekipa v Next Paradise hotelu je poskrbela, da sva imela vse povezano s papirji zelo hitro urejeno. 

Kaj bi svetovali vsem, ki se želijo poročiti na Zanzibarju. Kako organizirati takšno poroko? Zanima me tudi, kakšni vse dokumenti so potrebni?

Organizacijo naj prepustijo nekomu, ki ima izkušnje v teh stvareh in naj bodo čim bolj sproščeni, veseli in spontani. Najin dan je bil popoln, sploh si ne bi mogla želeti lepšega. Dokumente, ki jih potrebujejo, so kopije potnih listov, rojstne liste, potrdilo o ločitvi oz. o tem, da prej niso bili poročeni in vsak 2 svoji fotografiji. 

Poroka je zelo povezana z dobro hrano. Kakšen meni ste izbrali? Ste imeli kakšno tradicionalno hrano, ki jo pripravljajo tam, ali ste izbrali bolj okuse, ki jih poznamo pri nas?

Vsa hrana je bila sveže pripravljena, direktno iz morja. Za predjedi smo jedli sushi in tartar iz sveže tune, ki je bila ulovljena istega dne. Avokado, bučke, korenje imajo neverjetno poln okus, bili so sestavine sushija in pa tudi kot priloge. Specialiteta v Next Paradise hotelu so sveže nalovljeni ”slipper lobsterji” oziroma čikale, spominjajo na jastoga, vendar so manjši in okus je bolj sladek. 

Poročni meni je sestavljal tudi zobatec (red snaper), prav tako sveže ulovljen, prinesen od lokalnih ribičev iz bližnje vasi. Na koncu pa tudi torta, ki je bila vaniljeva torta z banano, noro okusna ravno zaradi Zanzibarskih okusnih in sladkih banan, ki se kar topijo v ustih. 

Kaj vas je najbolj skrbelo v zvezi s poroko na eksotični destinaciji?

Ker sva pomembne stvari prepustili ekipi, ki se na to zelo dobro spozna, naju te niso toliko skrbele, sva jim zaupala. Na koncu naju je bolj skrbelo, da svatom ne bo prevroče, želela sva, da se vsi dobro počutijo in da bo veselo vzdušje. Ker nisva imela domačih fotografov na voljo, naju je skrbelo, da si tam ne bova našla primernega, vendar je na voljo kar nekaj lokalnih in tudi takšnih iz Evrope, ki tam živijo. Obstaja tudi spletna stran, kjer najdete njihove kontakte, vidite njihovo delo in tudi ocene. Ob morju je ves čas prijetno pihalo, tako da ni bilo prevroče niti med ceremonijo. Če vas skrbi pričeska ali make up je ekipa Next Paradise v sodelovanju povezana z nekaj spretnimi stilisti na otoku, tako da je tudi ta problem odveč. 

Kaj bi izpostavili kot najlepši del poroke na Zanzibarju?

Najlepši del poroke je bil trenutek, ko sva stala v okrašenem oltarju, s pogledom na smaragdno morje z roko v roki, vendar rahlo nervozna, pa sem nato pogledala okoli in zagledala poglede najinih bližnjih, vse neizmerno srečne, ene objokane od sreče … Takrat sva se stisnila za roke, se pogledala in sva vedela, da ne bi mogel bit bolj pravi trenutek od tega. Da je to ta najin en in edini popolni dan, ki si ga bova zapomnila za vse življenje. Še vedno sem pod vtisi tega dne, preživeli smo čudovit dan in večer, poln čustev, veselja in sreče. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam