Tako lahko v kuhinji organizirate začimbe

Že malce rdeče paprike ali peteršilja lahko povzdigne najosnovnejšo jed, toda kopica kozarcev začimb na vašem pultu daje kuhinji hitro videz neurejenosti.

Organizacija je bistvena za dobro kuharsko dejavnost. Nič drugače ni z začimbami, ki so obvezne sestavine vsake kuhinje. Pomagajo nam pri pripravi okusnih jedi in lahko povzročijo eksplozijo okusov. A polica, omarica ali predal zanje lahko hitro postanejo pretesni. Nekatere se prevrnejo, druge skoraj nevidno izginejo in jih zmanjka, ravno ko preizkušate nov recept. Čas je torej za organizacijo začimb. 

Najprej se znebite vseh starih in nikoli uporabljenih začimb. Zmlete začimbe so uporabne dve do tri leta, posušene začimbnice pa od leta do treh. Podvojene začimbe združite v eno stekleničko. Ugotovite, kakšen red vam najbolj ustreza. Začimbe, ki jih najpogosteje uporabljate, premaknite naprej, tiste, ki jih redko, pa v ozadje. Lahko jih zložite tudi po abecednem vrstnem redu.

Ne pozabite niti na to, da morajo biti kozarci, v katerih jih hranite, čisti. Pri tem obstaja tudi več priročnih in estetskih načinov shranjevanja začimb v kuhinji, kar vam bo prihranilo čas in stres vsakič, ko kuhate. Organizatorji začimb so narejeni iz lesa, plastike ali kovine, ponujajo pa najrazličnejše rešitve predvsem tistim, ki ne marajo shranjevati preveč dodatkov na prepolnih policah in vrhovih kuhinjskih omar. Od zdaj naprej bodo poper, sol in zelišča vedno na svojem mestu! Kakšen organizator začimb je torej najbolje izbrati? 10 naših predlogov si oglejte v videu.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam