0 items - €0.00 0

Italijanska solata s testeninami, pestom in burrato

Testeninska solata s pestom je hitra in enostavna testeninska solata z malo sestavinami.

Ta solata je hitro pripravljena iz testenin, pesta, češnjevega paradižnika, parmezana, bazilike in seveda z veliko kroglo kremastega sira burrata. Le ta čudovito zaokroži okus solate.

Ta enostavni recept shranite za naslednjo zabavo ali pa ga uporabite za kosilo. Možnosti okusov pri takšni solati so neskončne. Kakšno sestavino lahko vedno zamenjate ali dodate kaj drugega, kar imate v hladilniku. Če ste v časovni stiski in hitro potrebujete rešitev, je testeninska solata vedno prava rešitev. Potrebujete minimalno količino sestavin in dodate lahko katero koli zelenjavo, ki jo imate doma.

Solata, ki smo jo izbrale danes, je pripravljena iz svežega domačega pesta, svetlih in sočnih paradižnikov ter kremaste kroglice sira burrata. Solata je tako okusna kot lepa in je kot nalašč za zabavo konec tedna.

Sestavine:

  • Špageti ali druge testenine, ki jih imate doma
  • Češnjev paradižnik
  • Sveži listi bazilike 
  • Parmezan
  • Pesto (naj bo domač, lahko pa ga tudi kupite)
  • Sir burrata
  • Sol

Navodila za pripravo:

Vodo zavrite v velikem loncu in jo solite. Dodajte testenine in jih kuhajte 8-9 minut ali v skladu z navodili na embalaži za “na zob”. Odcedite jih in postavite na stran.

V veliki skledi zmešajte kuhane testenine, češnjeve paradižnike, liste sveže bazilike, parmezan in pesto, dokler se ne združijo. Sestavine naj se lepo povežejo, zato jih pustite 20 do 30 minut, da se okusi res povežejo. Tik pred serviranjem solato obložite z raztrgano kroglico sira burrata. 

Nasveti za pripravo odlične testeninske solate

Testenine, vedno skuhajte “na zob” – zadnja stvar, ki si jo želite, je kašasta testeninska solata. S kuhanjem testenin “na zob” boste zagotovili, da se bodo testenine dobro povezale z omako in prelivi, ne da bi se razmočile. 

Prepričajte se, da je vse narezano na koščke – pri vseh testeninskih solatah naj bo vse narezano približno enake velikosti, da boste v vsakem grižljaju dobili malo vsakega okusa. 

Pred serviranjem pustite, da se vse skupaj marinira – pustimo, da se solata pred serviranjem marinira in razvija vsaj 20 do 30 minut.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam