To bo v mesecu maju dan, ko lahko tvegate in povečate premoženje!

Kakšna je astrološka napoved za maj? Na splošno bodo energije meseca spodbudne. Tako v ljubezenskih odnosih kot poslovno in finančno lahko z novo energijo začnemo uresničevati svoje cilje, marsikaj se bo premaknilo z mrtve točke.

Po drugi strani bomo v tem obdobju čutili tudi zaplete in zamude, ki jih prinaša retrogradni Merkur, tisti, ki imate pomembe točke ali planete v rojstni karti okoli 25. stopinje škorpijona, bika, vodnarja in leva, pa boste poleg tega deležni še pritiskov in sprememb, ki jih prinaša lunin mrk 16. maja.

Venera 2. maja vstopi v ovna in prinaša več drznosti v ljubezni. Če smo prej samo od daleč opazovali simpatijo in sanjarili o njej, bomo šli zdaj v akcijo. Prav tako bomo odločni na finančnem področju, pri nakupih, pri odločanju za lepotne in kozmetične posege. Pri vsem naštetem sicer velja opozorilo, da nam bo štrene mešal retrogradni Merkur in bi bilo s pomembnejšimi nakupi in posli vseeno dobro počakati do začetka junija, saj se bodo zadeve zapletale, rezultati bodo slabši, kot smo pričakovali, spopadali se bomo z zamudami in težavami. 

Pred Merkurjevim obratom je sicer finančno spodbuden dan 3. maj, ko lahko tvegate in povečate premoženje, vlagate …

Veliko moči in energije za šport in fizično delo bomo imeli 4. maja, 5. maja pa bomo morali biti potrpežljivi, saj se nam bodo načrti spreminjali, več bo živčnosti, nerodnosti, stresa.

Prijetna bosta 6. in 7. maj, ko je skrajni čas, da opravite vse nujno, kar se sicer odsvetuje v času Merkurjevega obrata – dogovori, sestanki, korespondenca, nakupi, potovalni načrti, nakup kart, selitve, računalniške varnostne kopije … Ker bomo vedri in radoživi, je čas sicer primeren tudi za druženje, piknike, osvajanje ljubljene osebe, prijetne pogovore, tudi fizično delo in vrtna opravila, saj se Sonce ugodno poveže z Marsom.

10. maja se začne retrogradni Merkur

Merkur se 10. maja obrne in začne potovati navidezno nazaj. Ker bo tokratni obrat v dvojčkih, ki jim Merkur vlada, bo zmeda še večja kot običajno. Več je možnosti nesporazumov, zato vse dvakrat preverite in počakajte s podpisovanjem pogodb. 

Jupiter dan za tem vstopi v ovna, kar bo spodbudilo večjo finančno drznost ter nam tudi fizično prineslo več energije. Nič več ne bomo potrpežljivi, miroljubni in sočutni, borili se bomo za tisto, kar mislimo, da nam pripada. Več bomo potovali. Paziti se moramo zaletavosti in nepremišljenosti, predvsem na finančnem področju.

Napornejša dneva bosta 15. in 16. maj. Izmenjevala se bosta pesimizem in upanje, izvemo lahko slabe novice, prestrašeni bomo zaradi neprijetne družbene realnosti. Čutimo lahko oviranost, strahove, krizo zaradi globalne situacije, imamo občutek, da smo ob vsem tem nemočni. Tistim, ki se jih lunin mrk osebno dotakne, se lahko življenje obrne na glavo, sejali bodo posledice svojih odločitev.

Nato bomo 18. maja brezciljni in nemočni, zato tedaj ni čas za premik naprej, hkrati se izogibajmo sporom, saj v njih ne moremo zmagati. Raje kot da se ženete prek svojih meja s športom, ta dan počivajte. Že naslednji dan boste namreč veliko bolj energični in močni ter lažje uresničevali svoje cilje. Če že morate kaj kupiti kljub retrogradnemu Merkurju – ali rezervirati letalske karte, storite to 19. maja. 

Sonce 20. maja vstopi v dvojčka in začenja obdobje, ko bomo bolj klepetavi, družabni, iskali zabavo in lahkotne dogodivščine. Čas je, da se srečate s prijatelji ali obiščete kak koncert, prireditev …

Konec maja prihaja čas za druženje, zabavo in uživanje.

Veliko volje, odločnosti in moči bomo imeli 22. maja, 23. maja pa nas bo spremljala sreča, tudi komunikacija nam bo lažje stekla, tako bo to še en dan, ko lahko opravite vse, kar ne more počakati, da bo Merkur direkten. Sicer pa se zabavajte, uživajte v pomladi in življenju ter si tudi kaj lepega in dobrega privoščite.

Venera in Saturn bosta 24. maja okrepila ljubezenske zveze. Čutili bomo, da nam je partner v oporo. Mars bo 25. maja vstopil v ovna in nam dal ogromno več energije, a tudi zaletavosti in neprevidnosti. Preden se v karkoli zaženete, dobro premislite, čemu namenjate pozornost. Vpliv bo dober za šport in fizično delo.

Z lepotnimi posegi počakajte do junija

V ljubezni smo lahko 27. maja grenko razočarani, majave zveze se lahko končajo ali izvemo za partnerjevo manipulacijo oz. nezvestobo. Za veliko večino pa bo to samo dan večje napetosti v odnosih, morda kakega prepira ali občutka manjše izdaje. Že naslednji dan namreč Venera vstopi v svoje znamenje, v bika, in nam prinaša večje možnosti tako za ljubezen kot zaslužek. Z lepotnimi posegi in nakupi oblačil in obutve sicer počakajte do začetka junija, ko se Merkur obrne, v tem času pa izkoristite Venerino energijo za načrtovanje, kaj si boste pozneje privoščili. V tem času vas bo mikalo lepo življenje – lahko se boste odpravili na kakšen razkošen vikend v dvoje, kosilo v dražjo restavracijo, si privoščili masažo …

Samo 29. maja popazite na svojo vzkipljivost, saj Mars na Jupitru prinaša ‘sveto jezo’. Presežke energije raje uravnajte s športom ali ogledom nogometne tekme. Ker smo dan pred mlajem, bo v zraku še več napetosti. Če se zapletete v prepir ali spor, se raje umaknite, saj ne boste edini, ki mu bodo v teh dneh popustile zavore.

Kako najbolje izkoristiti maj:

  • Prvi teden, preden se Merkur obrne, izkoristite za premik naprej, uredite odprte finančne, nepremičninske, poslovne zadeve, pripravite se na zapik, ki nato sledi do začetka junija.
  • Prijetne energije, posebno po 20. maju, ko Sonce vstopi v dvojčka, bodo kar klicale k druženju, piknikom v naravi, lahkotnim klepetom, koktajlom po službi … Vzemite si čas za odklop in zabavo.
  • Bodite čim bolj prilagodljivi, saj se bodo tla pod našimi nogami še malce majala – ali nam bo mešal štrene Merkur ali bo na nas pritiskal lunin mrk. Zavedajte se, da vam Merkur povzroča nevšečnosti, da bi uredili področja, kjer ste bili malomarni, mrk pa vam obrača življenje na glavo, da bi vas spravil nazaj na pravo pot, s katere ste zašli.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam