Vsebino omogoča KOMPAS

To je 5 najboljših destinacij za vikend odklop

Kaj je lepšega kot vikend odklop? Zamenjamo okolje, podamo se v neznano in uživamo! Nepremagljive smo vam pripravile 5 odličnih predlogov za krajši pobeg, ki jih naravnost obožujemo. Nasveti so krasni, saj nam bodo pomagali preživeti do dolgega dopusta, ki ga načrtujemo poleti. Ideje pa so lepe tudi za romantični pobeg v dvoje, saj je za zvezo vedno dobro malce romantike.

Moderna in romantična Valencija

Valencia

Valencija, moderno mesto, ki vsako leto gosti svetovno znano regato America’s Cup, združuje znanost, kulturo in tradicionalne zabave. Pogosti ognjemeti razsvetljujejo ulice mesta. Valencija je tudi dom »paelle« in pomaranč. Odpravite se po sledeh arhitekta Santiaga Calatrave in razvajajte svoje brbončice z odlično »paello«. Obiščite simbol moči sredozemskega trgovskega mesta, staro poslopje borze Lonja de la Seda in ugotovite, zakaj se mesto imenuje tudi »mesto rož«. Da pa bo občutek še bolj nepozaben, raziskujte to romantično in kulturno mesto kar na kolesu.

Istanbul – mesto na robu Orienta

Istanbul

Turški biser Istanbul vas bo očaral in začaral hkrati. Odpravite se na popotovanje od starodavnega Bizanca, Konstantinopla do otomanskega Istanbula in do današnjega med Orientom in Evropo razpetega Carigrada. Oglejte si bisera bizantinske umetnosti: Hagija Sofija in rimska cisterna. Modra mošeja in dvorec Topkapi z zakladnico, sta viška otomanske arhitekture, ki vas bosta navdušila. Kapali čaršija je največja pokrita tržnica na svetu s 4.000 trgovinicami in orientalskim bazarjem začimb. Doživite ta bazar, saj je prav posebna izkušnja. V živo si poglejte bogati Bospor, ki predstavlja ožino od Črnega do Marmornega morja. Ne zamudite zgodovinskih svetovljanskih sosesk Balat in Fener. 

London

London

»Kdor se naveliča Londona, se naveliča življenja.« Tako nekako je že v 18. stoletju zapisal britanski esejist, Dr. Samuel Johnson. In pritrjujemo mu vsi, ki London dobro poznamo in ga nosimo v srcu. London je ob prav vsakem obisku drugačen in vsakokrat nam znova »zleze pod kožo«. Doživite tipično angleško tržnico v Greenwichu in opravite odličen nakup. Spoznajte alternativne trende na stojnicah v Camden Town in se izgubite med unikatnimi ponudniki. Obiščite enega izmed muzejev v predelu South Kensington in si privoščite čaj z mlekom. Vaši otroci so zagotovo ljubitelj vragolij Harryja Potterja. Zato se odpravite do snemalnih studiev Warner Bross in postanite mali čarovnik.

Pariz

Pariz

»Pariz je popoln, Pariz je strop človeštva. Kdorkoli vidi Pariz, misli, da vidi temelj celotne zgodovine, vmes pa nebo in zvezde. Pariz je sinonim za kozmos, nima meja. Pariz ne ustvarja samo zakonov, ustvarja tudi modo. Pariz je lahko neumen, če hoče, včasih si celo dovoli to razkošje. Je več kot velik, je brezmejen. Zakaj? Ker si upa.« (Victor Hugo)

Le kdo ga ne bi oboževal, kajne? Eifflov stolp je zaščitni znak Pariza in mimo njega enostavno ne boste mogli. Navdušili vas bodo veličastni trgi in monumentalne stavbe. Prepustite se romantičnemu sprehodu po Elizejskih poljanah, ki so najlepši in najbolj razkošni bulvar na svetu. Šarm francoske prestolnice boste dihali v umetniški četrti Montmartre. Ne boste mogli niti mimo mogočnega dvorca Chambord in Chenonceau, kjer pa si le privoščite kozarec penine.

Apulija – duša južne Italije

Apulija

Potovanje v prijetne kraje, kjer življenje poteka v umirjenem ritmu, vas bo hitro osvojilo. Čudovita pokrajina, kjer kraški svet poljubi morje in tvori pečine, na katerih rastejo slikovita naselja, obdana s prostranimi polji pšenice in oljčnimi nasadi, v katerih rastejo tudi tisoč let stara drevesa. Lepa mesta, ki pripovedujejo o ponosni zgodovini pokrajine, kjer živijo ljudje odprtega srca in dobrega duha. Odkrijte pokrajino Apulija, ki ji lahko upravičeno rečemo prava duša južne Italije in njenih prebivalcev. Odkrijte, zakaj je v Apuliji doma sreča in dovolite, da vas s svojo lepoto očara pristanišče Bari. Poiščite odgovore na nešteto vprašanj o Castel del Monte in se sprehodite se po mestecu trulijev, Alberobellu. Spoznajte, kako so še do nedavnega živeli prebivalci Matere in obvezno zapojte italijansko kancono z razgledom na Polignano a Mare. Altamura, Brindisi, Lecce, Monopoli … Izberite svoje najljubše mesto!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam