To je Kristina, ki je izbrala poklic brivca

Poklic brivke v Sloveniji še danes naleti na skeptične odzive s strani moških, pri ženskah pa je predvsem presenečenje, da nekdo najde poslanstvo v moških frizurah.

Mesec marec s svojim osmim dnem prinaša svetovni dan žena. Na ta dan se svet zazre v nežnejši spol in mu prizna, da se brez njegovih predstavnic svet pač ne bi vrtel enako. Tako je tudi v svetu brivstva, kjer Slovenija rahlo zaostaja za svetovnimi trendi, ki med moškimi in ženskimi brivci ne delajo razlik.

Spoznajte Kristino, ki se je pogumno podala na karierno pot brivke, saj je čas, da se stereotipi razblinijo. Spoznajte pa tudi kolektiv Abstrakt Barbers, ki so pripravili zanimiv projekt, ki se bori za enakopravnost spolov. Celoten Kristinin zaslužek v njihovem kolektivu Abstrakt Barbers na Leskoškovi 12, v Ljubljani, bodo v obdobju od 1. do 8. marca, namenili fundaciji, ki se bori za pravice in enakopravnost ženskega spola.

Kristina, kako to, da si se odločila, da bo tvoja služba v brivnici?

Navdih za delo z lasmi me spremlja že od otroštva, z leti pa se je moja strast do striženja in urejanja frizur vedno večala, tako izbira poklica zame ni bila težka. Razvoj brivstva v Sloveniji se je časovno skladal z mojo izmenjavo na Tenerifih, kjer pa je bila moja želja po nabiranju znanja v brivnici zavrnjena. Veljalo je, da je brivnica prostor za moške. V brivstvu sem našla svoje poslanstvo, močna volja in želja pa me je gnala k napredovanju in mi pokazala, da delo v brivnici ni pogojeno s spolom, ampak kvaliteto storitve, ki jo lahko ponudimo. Tako sem po letu dela v frizerskem salonu dobila priložnost zaposlitve v brivnici Abstrakt Barbers. 

Kaj bi svetovala drugim ženskam?

Stereotip ženske vloge sem s predanostjo in trdim delom porušila. Postala sem brivka. S svojo zgodbo želim potrditi, da z vztrajnostjo, vizijo in ljubeznijo do nečesa, še tako nemogoče sanje, postanejo realnost.

Kaj bi dodala za konec?

Hvaležna sem, da za mojim ciljem in za mano stoji brivnica Abstrakt Barbers, ki bo moj celoten zaslužek, v obdobju od 1. do 8. marca, namenila nevladni organizaciji Inštitut 8. marec.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam