Vsebino omogoča ELECTROLUX

To je res hiter in učinkovit sesalnik!

Kaj je boljšega, kot če ti prijateljica izda trik ali priporoči pripomoček, ki ti lahko lajša in hkrati krajša gospodinjska opravila? Eno najpogostejših in morda zato posledično tudi precej nepriljubljenih opravil je sesanje.

A tudi to lahko postane prijetnejše, če zanj porabimo malo časa in dosežemo učinkovite rezultate. Prav zato smo se nepremagljive odločile, da za vas testiramo sesalnike. Tokrat je na vrsti Electrolux Well Q.

In kakšni so naši rezultati? Pozorne smo bile na tri ključne elemente, ki jih najdemo pri kakovostnem aparatu.

Maksimalna filtracija zraka 

Čez prag svojega doma s čevlji, oblačili in drugimi predmeti vsakodnevno nevede prinašamo prašne delce. Vsebujejo različne snovi – od odmrle kože, vlaken, zemlje do delcev insektov. Prašni delci najdejo pot v naše prostore tudi skozi okna, medtem ko zračimo. Potem je tukaj še prah, ki ga ustvarimo sami, rezultat pa je, da dnevno zaužijemo od 50 do 100 miligramov prahu. Od tod logično sklepanje – redkeje sesamo, več prahu zaužijemo. Ne smemo pa pozabiti niti na pršice, ki so posebna nadloga tistih, ki so nanje alergični bodisi zaradi težav z dihali ali kožo.

Prav zato ni pomembna le pogostost sesanja, ampak tudi njegova kakovost. PowerPro Roller pri sesalnikih Well Q6, Q7, Q8 z eno potezo počistijo vse – od drobnega prahu do 99,99 odstotka delcev, in to z naprednim učinkom poliranja. Ključnega pomena pri tem je petdelna sestava aparata: osni ciklon, stožec z mrežico, pralni penasti filter, pralni glavni progresivni filter in pralni izhodni filter. Ker sesalnik ne potrebuje vrečke in so njegovi sestavni deli pralni, bomo na ta račun prihranili tako čas kot denar.

Ergonomska oblika za udobje med čiščenjem

Strokovnjaki za čiščenje prostorov pravijo, da je treba sesati tolikokrat tedensko, kolikor oseb v gospodinjstvu uporablja določen prostor. Če imamo male otroke ali hišne ljubljenčke, je priporočljivo sesati vsak dan, kar še posebno velja za bivalne prostore.

Ker je sesanje v večini domov tako skoraj vsakodnevno opravilo, mi pa smo povrhu s svojim načinom življenja in časom, preživetim za tipkovnicami računalnikov, bolj utrujeni in občutljivi, je dobrodošlo, da je sesalnik lahek, praktičen in vodljiv. Electrolux je zato odlična izbira, saj so njihovi sesalniki zaradi nizke teže v rokah lažji, čiščenje tal pa ne zahteva napora.

Dvojni ročaj ročne enote poskrbi, da je tudi čiščenje površin visoko nad tlemi kar se da udobno. Tako ne bo izgovorov za dodatno utrujenost, brez težav pa ga bodo uporabljali tudi vaši otroci, ko jim boste privzgajali delovne navade. Poleg vsega ergonomska zasnova in trden okvir iz posebno lahkega aluminija ublažita nepotrebno obremenitev zapestja za čiščenje brez napora in enostavno mobilnost.

Zmogljiv in prilagodljiv za hitro čiščenje

Pred nakupom sesalnika je treba pogledati po stanovanju in ugotoviti, katere površine boste sesali. So to parket, ploščice, preproge, oblazinjeno pohištvo – ali imate veliko stopnic in potrebujete zelo dolg kabel?

Nepremagljive smo se zato odločile, da izberemo sesalnik, ki je primeren za vsako površino in namen. Ker so ročna enota in pripomočki pri Electroluxu pritrjeni na napravo, so hitro dostopni in lahko med čiščenjem tal v hipu preklopite na čiščenje težko dostopnih mest ter obratno. Nihče od nas ne mara niti glasnega brnenja in ropotanja naprav, zato smo bile pozorne tudi na to.

Pri Electroluxu so nas navdušili s tem, da so posvetili posebno pozornost zasnovi ročne enote in tišjemu delovanju. S kombinacijo neoviranega pretoka zraka in pridušenega izpuha jim je uspelo doseči največje mogoče zmanjšanje hrupa. Ker so naši domovi različno veliki, je pomembna tudi baterija in s tem čas delovanja sesalnika. Preizkušeni sesalniki nam s 53 minutami delovanja zagotavljajo dovolj časa, da se sprehodimo skozi vsako sobo doma – to je skoraj dvakrat daljše delovanje v primerjavi z vodilnim konkurentom na trgu.

Izbirate lahko med tremi različnimi nastavitvami moči, spominska funkcija pa si zapomni zadnjo nastavitev moči, kadar začasno ustavite sesanje. Zadnje, a nikakor ne nepomembno, pa je tudi vzdrževanje aparata. Pri uporabi sesalnika je treba pogosto očistiti vrtljivo krtačo, kar vsekakor ni najprijetnejše opravilo, hkrati pa je še precej zamudno.

Electroluxovi sesalniki Well Q imajo tako imenovano Brush Roll CelanTM tehnologijo samodejnega čiščenja krtače, ki je patentirana in jo pri drugih pokončnih baterijskih sesalnikih ne boste našli. Zgolj s pritiskom na tipko na krtači se ta zavrti, samodejno očisti, očiščene smeti pa sesalnik sproti posesa v posodo za prah. Čiščenje krtače je tako hitro, udobno in zares enostavno.

Nepremagljive z Rebeko Dremelj na čelu pa smo se navdušile tudi nad Electroluxovo akcijo. Z nakupom izbranih modelov sesalnikov Electrolux Well Q v obdobju od 1. marca do 15. maja si namreč pridobite pravico do 45-dnevnega brezplačnega testnega obdobja.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam