Vsebino omogoča Kompas

To so otoki, ki jih morate obiskati

Azorski otoki zvenijo tako nepremagljivo, da bi jih zagotovo z veseljem obiskale. Sedaj imate tudi to možnost. Turistična agencija Kompas je namreč konec marca odpeljala, direktno iz Ljubljane, s posebnim letalom na Azorske otoke prvo skupino potnikov. Naslednjič se odpravljajo že 16. maja in takrat lahko potujete tudi ve. Vse, kar morate vedeti o Azorih, pa preberite spodaj.

Sanjska destinacija, ki nosi tudi ime »Havaji Evrope«

Zeleni arhipelag v naročju Atlantika je sanjska destinacija. Azori so odmaknjeni in neokrnjeni otoki, ki so zaradi svoje bogate flore in favne poimenovani tudi »Galapagos Atlantika« ali »Havaji Evrope«. Le malce bližje Portugalski kot Severni Ameriki se ponašajo z razvejano pokrajino, razprostrto prek arhipelaga devetih glavnih otokov.

Kompasova skupina je marca v osmih dneh obiskala 4 otoke – Sao Miguel, Faial, Pico in Terceira, kjer so jih sprejeli navdušeni domačini, ki se nikakor niso mogli načuditi Slovencem, da so jih obiskali »kar z lastnim letalom«.

8 dni – 1 letalo – 4 otoki

Gospod Carlos Morais, predsednik turistične zveze Azorov (President of Azores Tourism Association, je na vprašanje, kakšen je odziv na prvi čarter v sezoni in poleg tega na sploh prvi direktni let iz Ljubljane na Azore, odgovoril: »Res izjemno. Taka vrsta operacije se na Azorih še ni zgodila. Zanimivo: 8 dni – 1 letalo – 4 otoki. Res smo veseli, da so prvi Kompasovi gostje navdušeni, da so naši otoki in ponudba privlačni. Zelo se veselimo vaših prihodov v naslednjih mesecih!«

Sao Miguel, Azori, Portugalska

Vse podrobnosti tudi v oddaji Čez planke

Na vsakem izmed otokov so slovenske obiskovalce sprejeli župani večjih mest, novinarji in predstavniki turističnih zvez. V družbi nasmejanih Kompasovih vodnikov, predstavnice Sare Bašin ter novinarke in popotnice Mojce Mavec so odkrivali podobe, okuse in številne skrivnosti tega prelepega in odmaknjenega Atlantskega otočja. Poleg Kompasovih zgodb so se odkrivale tudi manj poznane, saj so se v družbi Mojce Mavec pogovarjali z azorskimi funkcionarji, otoškimi legendami, spoznali tradicijo, kuhali tipične krožnike, kar bo predvajano že zelo kmalu v legendarni oddaji Čez planke.

Otok Pico je biser tega otočja

Azorski otoki slovijo tudi po svojem vinu, trta na rodovitni vulkanski zemlji izjemno dobro uspeva in daje odlično vino; predvsem na otoku Pico, ki velja za biser tega otočja. Na Azorih je tudi najstarejša čajna plantaža v Evropi – s sprehodom skozi zeleno plantažo je pogled na ocean v daljavi zelo poseben. Hrana je vrhunska, veliko je rib, posebnost pa so morski prilepki.

Z obiskom so Slovenci s prebivalci Azorskih otokov stkali pristne medsebojne vezi in skozi nekajdnevno druženje izvedeli marsikaj novega drug o drugem.

Zakaj izbrati to potovanje?

  • Štirje otoki na enem potovanju: Sao Miguel, Faial, Pico in Terceira
  • Kosilo s »cozido«, pripravljeno v vulkanski pečici
  • Opazovanje kitov in delfinov ob obali otoka Terceira
  • Degustacija odličnih črnih in zelenih čajev na otoku San Miguel
  • Botanični vrt Terra Nostra z več kot 600 vrstami kamelij
  • Sprehod po Ponta Delgadi, ki se zdi kot pomanjšana verzija Lizbone
  • Direktni polet iz Ljubljane!

Na Azore ponovno poletijo, 16. maja 2022. Več podrobnosti pa najdete na povezavi: Azori – zeleni zakladi Atlantika.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam