Top 7 knjig za poletno branje

Poletje je čas, ko si lahko vzamemo kakšno minutko več zase in uživamo v dobri knjigi. To je lahko na dopustu, v času, ko so otroci pri babici in dedku, ko mož otroke pelje na sladoled, ko srkate kavo ob reki ali ko vsi že trdno spijo.

Poletno branje je tisto, ki je res pravi užitek, ne glede na žanr, ki ga berete. Da pa bo letos vaša odločitev, kaj izbrati in brati, lažja, smo naredile izbor 7 knjig, ki vas bodo navdušile. Sprehodite se po našem izboru in prepričane smo, da boste našle nekaj zase in svojo dušo.

Suzana Zagorc: Ne me silit, da ti lažem (25,00 eur)

Avtorica čisto svežega romana je Suzana Zagorc. V našem izboru jo boste srečali dvakrat. Ne me siliti, da ti lažem je roman, postavljen v kontekst sodobnega življenja dveh v številnih pogledih uspešnih prijateljic, obeh na pragu let, ob katerih se zaveš, da čas in energija nista neomejena, da stvari, ki jih želiš uresničiti, ne boš mogel vedno znova prelagati nekam v prihodnost, pogosto pa se srečaš tudi s spoznanjem, da je tvoj temeljni projekt – partnerstvo – na preizkušnji. Zveni znano?

»Zadnja leta berem zgolj strokovno literaturo. Ko pa sem v roke vzela knjigo, ki jo držiš v rokah tudi ti ta hip, je nisem mogla odložiti. Posrkala me je vso, ob branju so se mi prikazovale slike mojega življenja, spraševala sem se, kako bi se odzvala jaz, ko bi se mi dogajale podobne stvari kot junakinjama v knjigi, kaj bi rekla, kako bi čutila. V njej nastopamo vsi, vsak na svoj način, življenje se pretaka skoznjo nepredvidljivo in tako resnično, da bi Iris in Karmen takoj povabila na kavo. Poznam ju, ker je del njiju v meni, kot bo del njiju tudi v tebi. Uživaj in se uči, podoživljaj, razmišljaj, prav tako, kot sem jaz!« Saša Einsiedler, mentorica za osebni uspeh

Suzana Zagorc: Kaj pa vidva čakata?! (18,90 eur)

Suzano Zagorc smo izbrale še enkrat, ker nam je izjemno všeč tudi njena prva knjiga, ki je hkrati tudi zelo aktualna, in vemo, da se bo v njej našo veliko Nepremagljivih. Knjiga je izšla leta 2015 in jo lahko poiščete v knjigarni Bukla. Založnik pa je o knjigi zapisal naslednje. Avtorica nas v iskrivem osebno izpovednem prvencu zapelje po čustvenem toboganu, ki se vije od trenutka, ko se par odloči za otroka, kar za seboj seveda potegne nepredvidljive posledice, do neskončnega iskanja rešitev, saj zaželene nosečnosti kar ni in ni. Par na tej poti ne izgubi upanja, temveč stvari vzame v svoje roke. Podata se k mojstru uradne medicine, potem pa, v nadaljevanju, preizkusita tudi razne druge, bolj alternativne možnosti, vse z namenom, da bi naposled le dobila otroka. Ko doživljata vzpone in padce, ko upanju sledijo poraz za porazom, začnejo padati tudi maske. Vse bolj se razkriva globina njunega odnosa in spoznanje, da otrok ni projekt, temveč čudež.+

Urška Klakočar Zupančič: Gretin greh (27,00 eur)

Knjigo smo izbrale, ker je nepremagljiva. Izjemna pripoved slovenske avtorice in predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, ki odseva duh časa in prikaže položaj žensk v 17. stoletju. Knjiga je namenjena vsem močnim ženskam, ki jih je življenje lomilo, vendar so vedno znova našle voljo in moč – čarovnicam današnjega časa.

Knjigo smo izbrale, ker je nepremagljiva. Izjemna pripoved slovenske avtorice in sodnice Urške Klakočar Zupančič, ki odseva duh časa in prikaže položaj žensk v 17. stoletju. Knjiga je namenjena vsem močnim ženskam, ki jih je življenje lomilo, vendar so vedno znova našle voljo in moč – čarovnicam današnjega časa.

Gretina zgodba se dogaja v letih 1634 in 1635 v kraju Lichtenwald na Spodnjem Štajerskem. V tem turbulentnem času se v Evropi bijejo bitke med katoliki in protestanti v tridesetletni vojni, podložniki se s kmečkimi upori počasi osvobajajo tlačanstva, mesta se širijo, preganjanje čarovnic pa je še v polnem razmahu. Lichtenwald je živahen trg, ki ga pred zunanjimi nevarnostmi varujeta budno oko pravovernega vaškega župnika očeta Jožefa ter prizanesljivost in strpnost zemljiškega gospoda barona Inocenca Moscona. Tukaj živi Greta Weber, ženska z izjemno notranjo močjo, s katero premaguje hude življenjske preizkušnje. V sebi že od otroštva nosi nevarne skrivnosti, grehe svojih staršev, ki so zanjo hkrati tudi blagoslov, saj ji pomagajo razumeti svet okoli nje.

Katie Byron: Potrebujem tvojo ljubezen – Je to res? (24,00 eur)

Kako prenehati iskati ljubezen, odobravanje in spoštovanje ter jih začeti odkrivati. V tej knjigi boste podrobno preučili, kaj pri prizadevanju za ljubezen in spoštovanje sploh deluje in kaj ne. Pomagala vam bo odkriti pot, kako postati srečnejši v ljubezni in učinkovitejši v vseh odnosih, ne da bi vam bilo treba zavajati ali manipulirati. Kar se boste naučili tu, bo prineslo zadovoljstvo v vse vaše odnose: romantično ljubezen, zmenke, zakon, vzgojo otrok, službene odnose in prijateljstva.

Lisa Jewell: Družina nad nami (25,90 eur)

Primusova novost je svetovna uspešnica, ki ima na Amazonu že več kot 28.000 komentarjev, je prodajna uspešnica z lestvice New York Timesa in izbor knjižnega kluba oddaje Good Morning, America.

Pred petindvajsetimi leti je nekdo sporočil policiji, da iz hiše na Cheyne Walku številka šestnajst sliši dojenčkov jok. Policisti so našli zdravo desetmesečno dojenčico, ki je veselo grulila v otroški posteljici. Spodaj so v kuhinji ležala tri trupla, oblečena v črno, poleg njih pa je bilo v naglici načečkano sporočilo. Drugih otrok, ki naj bi tudi živeli na tem naslovu, ni bilo nikjer. Več napetih trenutkov pa najdete v knjigi, ki je ne boste mogle odložiti iz rok.

Daniel Odier: Po poti tantre (23,90 eur)

»Tantra je pot popolne ljubezni, ki vodi v svobodo bivanja. Vabim vas, da skozi zgodbo o mojem srečanju z veliko jogini in njenimi nauki izkusite to čudovito doživetje.« – Daniel Odier

Iz uvoda knjige:

»Tantrizem je verjetno edina starodavna filozofija, ki je preživela vse zgodovinske prevrate, vdore in vplive ter nedotaknjena prispela do nas po neprekinjenem nasledstvu učiteljev in učencev, pa tudi edina, ki je ohranila podobo Velike boginje, ne da bi razmerje med žensko in moškim obrnila v korist slednjega. Cele generacije so sledile vélikim učiteljicam in še danes številne jogini predajajo starodavno modrost.

Splošno razširjeno pojmovanje tantro zoži na nekakšne nedoločene spolne tehnike, ki naj bi pod pretvezo duhovnosti čudežno odrešile tiste, ki jih izvajajo, in ni nam treba posebej poudarjati, da to seveda nima nič skupnega s šivaizmom. Ker takšne neučinkovite prakse ne temeljijo na pravi jogijski askezi, ki zahteva popolno obvladovanje diha in telesnih procesov ter izpraznitev uma, so v najboljšem primeru le nenevarni odkloni, kadar pa vključujejo manipulacijo, lahko postanejo škodljive. Tantra je pot popolne ljubezni, ki vodi v svobodo bivanja. Vabim vas, da skozi zgodbo o mojem srečanju z veliko jogini in njenimi nauki izkusite to čudovito doživetje.«

Daniel Odier je francoski pisatelj, pesnik, esejist in scenarist, mojster zena, čana in velik poznavalec kašmirskega šivaizma. V Parizu je ustanovil Center za tantro in čan, na kalifornijski univerzi pa je predaval o duhovnih izročilih daljnega vzhoda. Je avtor številnih dokumentarnih del in romanov. Živi v Parizu. Ve pa ga boste spoznale v še eni Primusovi novosti. 

Jenny Colgan: Knjigarna srečnih koncev (27,00 eur)

Nina Redmond obožuje knjige. Najti popolno knjigo za vsakega bralca je njena strast … in tudi služba. Oziroma je bila. Še včeraj je bila knjižničarka v velikem mestu. Toda zdaj službe, ki jo je oboževala, ni več.

Odločena, da si bo ustvarila novo življenje, se preseli v umirjeno škotsko vasico. Tam kupi kombi in ga spremeni v potujočo knjigarno, s katero obiskuje okoliške vasi in z močjo pripovedovanja zgodb počasi in vztrajno spreminja življenja. Medtem ko čemernemu najemodajalcu pomaga spraviti na svet jagenjčka in se odpravi na polnočni piknik z zapeljivim strojevodjo, ki jo je očaral s poezijo, Nina odkrije, da se v vasici, kjer se začenja počutiti kot doma, skrivajo številne dogodivščine in čarobnost … Morda pa bo tukaj lahko tudi sama napisala svoj srečni konec.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam