Vsebino omogoča missha.si

Kaj morajo naši najstniki vedeti o negi kože

Najstniško obdobje je po navadi prvo, pri katerem se srečamo z vidnimi spremembami na koži. 

Pri negi kože moramo vedno, ne glede na starost, upoštevati tudi, kakšen je njen tip, stanje, ali so na njej prisotne morebitne problematike. Vseeno pa obstajajo »osnovni« koraki, ki naj jih najstniki upoštevajo pri negi svoje kože. 

Eden izmed najpomembnejših korakov ustrezne rutine je zagotovo čiščenje

Pri čiščenju najstniške kože je ključno, da izbirate produkte, ki so do kože izjemno nežni, vendar učinkoviti. Z ustreznim čiščenjem namreč iz kože odstranimo vse nečistoče, ki so se na njej nakopičile čez dan in s tem tudi povečamo možnost boljše absorpcije izdelkov, ki se jih boste nanašali v nadaljevanju. 

Drugi korak naj bo uporaba tonika

Tonik koži po čiščenju vrača njeno ravnovesje in je prvi produkt, ki spada v vlažilni segment nege kože. Prav tako je nanos kozmetičnih produktov na kožo, ki je rahlo vlažna od tonika učinkovitejša, saj omogoča boljšo penetracijo sestavin v kožo. 

Uporaba tonika je pomemben korak v negi najstniške kože.

Tretji korak naj bo ustrezna krema

Tudi če je koža mastna s prisotnimi nepravilnostmi, je vlaženje ključnega pomena. Pomembno je, da vlažilno kremo prilagodimo svojemu tipu kože, saj ne glede na to, ali je koža v »puberteti«, to še ne pomeni, da je avtomatsko mastna. 

Če je koža bolj suha, je pomembno, da ji poleg vlage dovajamo tudi hranilno nego. Za nego najstniške, suhe kože vam svetujemo to kremo.

Mastna koža potrebuje lahkotne, hitro vpijajoče, nekomedogene teksture, ki kožo kljub temu učinkovito vlažijo. Za nego tovrstnega tipa kože vam zato svetujemo kremo z izvlečkom ognjiča.

Krema z izvlečkom ognjiča.

Za nego mešane kože pa so idealne lahkotne, vendar izjemno vlažilne teksture te kreme s tigrovim zeliščem, ki ne bodo dodatno zmastile mastnega predela kože, ob enem pa še vedno ustrezno navlažile del kože, ki je bolj suh.

Za 4. korak pa je obvezna krema z zaščitnim faktorjem

Čez dan pa nikakor ne pozabite na kremo z zaščitnim faktorjem. Za najstniško kožo svetujemo A’PIEU Pure Block Natural Daily Sun ali A’PIEU Super Air Fit Mild Sunscreen Hydrating kremo z vlažilnimi sestavinami.

Krema z zaščitnim faktorjem je ključna za ohranjanje zdrave, enotne in lepe kože v prihodnosti. Ena izmed problematik najstnikov so pogosto akne. Na mestu, kjer je akna nastala pa lahko, sploh kadar jih stiskate ali se jih neustrezno dotikate, nastanejo hiperpigmentacije ali celo brazgotine. Zato je redna uporaba kreme z zaščitnim faktorjem ključna, zaščitna nega, s katero vam bo koža v prihodnosti neizmerno hvaležna.  Hiperpigmentacije pa so le ena izmed nadležnih posledic neuporabe zaščitnega faktorja. Več o SPF zaščiti si lahko preberete tukaj: https://nepremagljiva.si/5-razlogov-da-moramo-uporabljati-spf-kremo/  

Pomembno pa je še to …

Najstniki pa naj prav tako, 1 do 2-krat tedensko svoji koži privoščijo piling. Svetujemo uporabno nežnih celuloznih pilingov, ki delujejo na principu celuloze, katera iz kože dobesedno »posvaljka« odmrle kožne celice in nečistoče. Ne vsebuje grobih mehanskih delcev, vendar pa uporabniku vseeno nudi vizualno zadoščenje vidne odstranitve odvečnih elementov iz površine kože. Celulozni pilingi so v veliki večini primerni tudi za vse tiste z občutljivim tipom kože. V svoji rutini pa jih lahko uporabite 1 do 2-krat tedensko, po čiščenju obraza. Priporočamo A’PIEU Visible Peeling Gel – piling gel z AHA kislinami.

Piling gel

Eden od nasvetov, ki je ključen pri ohranjanju zdravega ravnovesja kože, je tudi to, da naj se poskusijo svojega obraza čim manj dotikati. S prekomernim dotikanjem na svoj obraz namreč popolnoma nepotrebno nanašajo bakterije iz okolja, ki pa povečajo možnost za nastanek aken ali pa potencialno poslabšajo že obstoječe stanje. 

Če se vaš najstnik spopada z aknami, je produkt, ki ga bodo prav gotovo veseli, tudi Missha Pimple patch. Transparentni obliži za mozolje, prepojeni s salicilno in hialuronsko kislino, ki poskrbijo, da se v samo 12 urah videz mozolja zmanjša tudi za do 70 %. 

Zaradi svoje transparentnosti in tankosti bo obliž tudi čez dan skoraj neopazen na obrazu. Najlažje pa je, da ga na problematičen predel obraza prilepijo kar zvečer pred spanjem in zjutraj, ko se bodo prebudili, bo ta že občutno manjši.  Obliži pa ne le, da pospešijo celjenje, delujejo tudi kot nekakšna pregrada, ki bo vašemu najstniku preprečila nepotrebno dotikanje in stiskanje, zaradi česar pa se bo le ta še hitreje zacelil.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam