Tudi nepremagljive imamo svoj koktajl!

Eden od skritih talentov naše nepremagljive chefinje Alme Rekič je tudi mešanje koktajlov. Seveda je od mene in Rebeke takoj dobila naročilo, da mora zmešati tudi nepremagljivi koktajl. Lep, drzen, osvežilen, okusen in ravno prav sladek.

Ko smo že pri koktajlih, je zanimiv podatek, da so za kar nekaj teh legendarnih pijač, ne samo za našega, nepremagljivega (ki bo to še postal), zaslužne ženske. Tudi za enega najbolj znamenitih, manhattan, ki so ga pile glavne igralke serije Seks v mestu. Sestavljajo ga viski, Martini Rosso in grenčice. In prav na Manhattnu ima svoj koktajl tudi naša Alma. Strežejo ga v restavraciji Pekarna NYC, imenuje pa se Alma’s Field of Dreams.

Ena izmed zanimivejših zgodb o tem, kako so koktajli dobili ime, pravi, da naj bi bila zanj ‘kriva’ Američanka Betsy Flanagan, lastnica gostišča, ki je v 18. stoletju pijače, ki jih je stregla, okraševala s peresi iz petelinjih repov.

Pri koktajlih si dam lahko duška!

Almina ljubezen do koktajlov se je začela že pred leti. »Hrano vedno povezujem s pijačo, mimo tega pač ne moreš. Znano je, da obožujem vino, a včasih, ko dobim goste, jih rada pričakam tudi s kakšno pijačo dobrodošlice, ki jo namešam in sama izumim recept zanjo. Koktajli so mi všeč, ker sem pri njih lahko ustvarjalna ter si dam duška z okusi, dodatki in videzom. Rada imam kombinacije pijač in okusov, ki so na prvi pogled nezdružljivi, a se na koncu lepo povežejo. Enako, kot to počnem pri hrani. Ko se enkrat poglobiš v koktajle in jih začneš mešati, te to res pritegne, saj nenehno nekaj preizkušaš, iščeš nove sestavine in okuse,« pravi Alma.

Alma je namešala nepremagljivi koktajl.

Nepremagljivi koktajl

Našega nepremagljivega koktajla Alma ni okrasila s peresi iz petelinjega repa, ampak s slastnimi jagodami in bezgovimi cvetovi, z vami pa nesebično delimo njen recept in opozorilo ministra za zdravje.

Sestavine:

  • 0,2 cl vodke Grey Goose
  • 0,3 cl bezgovega likerja St~Germain
  • 100 ml Martinijevega prosecca
  • 100 ml mineralne vode
  • sveže jagode
  • bezgov cvet
  • led

Priprava:

V kozarec dodamo led, nekaj bezgovih cvetk, liker St~Germain, vodko Grey Goose, narezane sveže jagode. Premešamo, prilijemo mineralno vodo ter na koncu dodamo še prosecco. Okrasimo z jagodo in bezgovim cvetom.

»Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!«

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam