Tudi tako lahko ženske pomagamo drugim ženskam …

Clarissa Pinkola Estés v svoji knjigi Ženske, ki tečejo z volkovi spregovori o neizmerljivem pomenu medsebojne podpore med ženskami. 

Simbolično to ponazori z neskončno lestvijo žensk, naših prednic, mater, hčera, ki ena drugi stojijo na ramenih in so tako na simbolični ravni ena drugi močan podporni steber. V neskončnost. Ženska Ženski zaveznica.

Po desetletjih, stoletjih patriarhalne ureditve družbe in naših medčloveških odnosov, se ženske prebujamo, zopet čutimo svojo žensko dušo, prebujamo ženstvenost in se znova učimo biti močne v svoji ranljivosti. Ženske se prebujamo tako kolektivno, kot individualno in vedno bolj se zavedamo, da v tem procesu ne moremo uspeti brez podpore ena drugi. In prav ta podpora ozaveščeni, zdravi, sočutni ženski, je poslanstvo, naloga in cilj portala MaybeBaby, ki preko video vsebin Ženska ženski naslavlja predvsem dekleta in žene, ki so svojo moč vzele (nazaj) v svoje roke in želijo biti aktivne kreatorice svojega življenja, partnerskega odnosa, svojega fizičnega in čustvenega zdravja, izpolnitve ob materinstvu, kreatorice svoje sreče.

Le opolnomočena ženska, ki sledi sebi in se zaveda, da je življenje njeno, resonira s svojo bitjo in šele nato je lahko podporni steber svoje družine in odnosov, ki jih gradi v svojem svetu. To pa še vedno ne pomeni, da je egoistična v odnosu. Tam moraš vedno gledati tudi na drugega, ki ti je blizu, seveda če je tudi ta dobronameren in skupaj delujeta v dobro drug drugega. Iskanje takšnega ravnovesja – slediti sebi in hkrati gledati na drugega v odnosu – pa je modrost, ki jo pridobimo skozi različne odnose in izkušnje. Blagodejno je, ko si ženske izmenjujemo takšne življenjske modrosti in se potrpežljivo spodbujamo v različnih fazah svojega življenja. Še posebno pomembo je, da ravno v obdobju, ko se ženska s svojim partnerjem odloča za družino, ima ob sebi prijateljico, s katero deli vse svoje dvome, morda strahove, hrepenenja in pričakovanja. Včasih prijateljici spontano in po naravni logiki ženska bolj sproščeno zaupa kot komurkoli drugemu – celo več kot svojemu partnerju, ki ga morda ne želi obremenjevati s svojimi močnimi čustvi. Ženska instinktivno ve, da njena t.i. »hormonska stanja« in občasne čustvene izbruhe, druga ženska lahko veliko bolj razume kot moški – pa čeprav jo ima rad in ji stoji ob strani. 

Ženska ženski učiteljica

Mnogokrat pa se nam v življenju zgodi, da se v našem življenju pojavi ženska, ki še ni naša prijateljica, vendar točno takrat, ko to najbolj potrebujemo, deli z nami svoje uvide in življenjske izkušnje. Verjamem, da si takšno žensko »prikličemo« v svoje življenje na energetskem nivoju in se nepričakovano pojavi kot naša življenjska učiteljica, svetovalka, zaveznica. Ko opravi svoje poslanstvo v našem življenju, pa nežno odide in nas pusti s svojimi novimi spoznanji. Takrat osebnostno najbolj zrastemo in opolnomočene stopamo po svoji poti naprej. In prav gotovo pride trenutek, ko se na tej naši poti pojavi neznanka v čustveni stiski, ki je tokrat prav nas priklicala v svoje življenje, da ji pomagamo skozi procese, ki smo jih me že prehodile. Takrat se nežno nasmehni, sprejmi svoje novo poslanstvo in potrpežljivo popelji neznanko korak za korakom k novemu spoznanju in poznavanju same sebe. In tako je krog ženskega zavezništva sklenjen.

Preko portala MaybeBaby in video vsebin Ženska ženski so vaša podpora štiri čudovite ženske, partnerice, mame in strokovnjakinje na svojih področjih in bodo z nami delile svoje strokovno znanje in dolgoletne izkušnje:

 • dr. med. Sava Rant Hafner, ginekologinja in porodničarka z unikatnim pristopom
 • Katja Podbevšek, certificirana strokovnjakinja za simptotermalno metodo NFPTA
 • Anja Kikl, certificirana coachinja za žensko prehrano in raziskovalka zdravja žensk
 • Melita Kuhar, uni. dipl. socialna pedagoginja in dipl. socialna delavka

Portal MaybeBaby je namenjen Tebi, draga Ženska:

 • ki razmišljaš o svoji vlogi in poslanstvu biti ženska, partnerica in mati
 • ki želiš bolje spoznati svoje telo in razumeti njegovo delovanje
 • ki resnično želiš razumeti svoje hormone
 • ki iskreno želiš poskrbeti za svoje zdravje
 • ki želiš natančno poznati svoje plodne dni
 • ki želiš izvedeti več o dobrem partnerskem odnosu

Se nam pridružiš?

V pogovorih video kotička Ženska ženski bomo namreč spregovorili o tematikah, ki ponavadi ostanejo neizrečene. Zastavljali bomo vprašanja, ki si jih drugi ne upajo, razbijali bomo tabuje in spreminjali zakoreninjene vzorce. 

RAZKRILI TI BOMO:

 • skrivnost, kako uravnavati hormone
 • resnico o kontracepcijskih tabletkah
 • kako razumeti in bolje spoznati svoje telo
 • kako reševati težave v partnerskem razmerju, ko te življenje pripelje do težkih preizkušenj
 • praktične nasvete in trike, ki vplivajo na tvojo plodnost
 • pomembnost testiranja za virus HPV ter kako ravnati ob okužbi

Za Maybe Baby Nina Irt

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam