Uživajmo v svoji nepopolnosti!

Vedno bolj in bolj se vrtimo v začaranem krogu »popolnosti«. Pa sploh vemo, kaj to pomeni popolna oseba?

Govora je o osebi, ki je po svojih lastnostih brez napak in pomanjkljivosti. Ima zgolj dobre ter pozitivne lastnosti. Tukaj torej mislim res popolnega človeka. Pa ta obstaja? Niti zavedamo se ne, kako težko je biti »popoln«, kako težko je od sebe zahtevati, da si najboljši, najbolj ljubljen, najbolj še in še … Imeti popolno življenje. Težko. Težko, brez da ne bi zraven izkusili še ceno neuspeha. Potrebno se je zavedati, da od neuspeha ne bi smeli bežati, ker je nujen del življenja, saj nam ta omogoča napredek in razvoj. Zato je potrebno zadihati, se ustaviti in se zavedati, da smo vsi polni napak. Le te nas spremljajo na vsakem koraku. Pomembno je, da jih sprejmemo, si jih priznamo in le tako naši neuspehi lahko postanejo naši uspehi. 

Zato sem mnenja, da popolnost ne obstaja, je le iluzija, ki ubija našo dušo in tukaj smo prišli do točke, kjer je potrebno omeniti tudi izjemno glasen »body shaming«.

Kaj sploh je body shaming?

V bistvu sploh ne vem, če obstaja kakšen slovenski prevod za to. Gre pa za neke vrste »sramovanje telesa«. Zaničevanje, norčevanje. In začne se mi vrteti film. Norčevanje. Vsi smo kdaj bili del teh umazanih stvari, ko so se že v šoli norčevali, če ti je kaj padlo iz rok, kaj šele, kako si izgledal, kaj si imel oblečeno … Vemo, da je to vedno obstajalo in vedno bo. Nismo vključene samo ženske. S tem se srečujejo tudi moški. Vseh »oblik«. Zavedamo se tega. Važno pa je, da se ne ujamemo v tako imenovani »body shaming«. Sprejeti se v vsej svoji veličini. Se strinjate? 

Popolna nepopolnost na vseh področjih 

Bodimo popolni v vsej svoji nepopolnosti, ker smo edinstveni. In takšni moramo ostati. Sreča je tisto, kar največ šteje in ne kako izgledaš v očeh nekoga drugega. Zase smo popolni, z napakami ali brez. Bodi ženska ali moški, ki ima v prvi vrsti rada/rad sebe, da imaš potem lahko rada/rad tudi druge. Spoštuj se in bodi brezpogojno ti. To si zaslužiš.

Resnično smo lepi. Vsi smo resnično lepi. Kdo pa pravi, da moramo ustrezati idealom za naziv, da smo lepi? Zunanja lepota je vidna, ko dosežemo notranjo lepoto, ko smo zadovoljni, srečni, pomirjeni, ko delamo dobra dela, ko smo humani, solidarni in še bi lahko naštevala v nedogled.

Na svetu ni niti enega telesa, ki je kot vaše. To pomeni, da je edinstveno in posebno.

Pomislite na to, ko se pritožujete, da so vaše prsi majhne, noge na o, ali da je vaša zadnjica sploščena. Vse, kar vas moti, vas pravzaprav dela posebne. Ni vaša krivda, da si je družba ustvarila napačno podobo popolnosti in nismo si sami krivi, da nekomu nismo všeč. To je težava druge osebe in nam se s tem ni potrebno ukvarjati. Vem ja, ogromno se vas sedaj strinja z menoj. In prav je tako. 

Ja. In res je popolnost vse to. Zato ne dovoli, da ti drugi narekujejo mnenje o tebi. Močna si, zato si ga lahko ustvariš čisto sama. Živi v svoji koži in ne v tujih očeh. Življenje je takšno, kot si ga ustvariš sama. Naj bo lepo! 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam