KOMPAS

Vabljeni na čudovito KFLC doživetje na Islandiji

O KFLC smo že pisale, zagotovo niste pozabile na Kompas First Ladies’ Club potovanja, ki so namenjena ženskam, ki si želijo nekaj več.

Tokrat lahko doživite čudovito Islandijo in si privoščite 5 dni razkošne narave in neverjetnega doživetja, ki ga ta dežela ponuja. KFLC DOŽIVETJA vam nudijo direkten let s čarterjem iz Ljubljane in odlični hotel 4* na centralni lokaciji v Reykjaviku. Seveda ne bo manjkala bogata vsebina potovanja z ogledom največjih naravnih znamenitosti Islandije in raziskovanje najsevernejše svetovne prestolnice Reykjavik.

Čaka vas okušanje najboljše jastogove juhe po mnenju Islandcev in obisk organske farme paradižnikov Fridheimar s pokušino domače paradižnikove juhe. Srečali se boste z Meto, ki bo z vami delila svojo zgodbo o poslovnem uspehu in življenju v Reykjaviku. Očaralo pa vas bo tudi edinstveno doživetje v Modri laguni. Večerja ob tradicionalnih okusih na moderen način v priznani lokalni restavraciji Thrir Frakkar pa bo pika na i. Kompasov partner na poti bo visokokakovostna islandska kozmetika BIOEFFECT.

Čudovita Islandija, ki vas bo očarala z razkošno naravo

Islandija je skandinavska otoška država v severnem Atlantskem oceanu in leži med Grenlandijo in Veliko Britanijo, severozahodno od Ferskih otokov. V državi na površini 103.000 kvadratnih kilometrov živi 360.390 prebivalcev. Islandija je drugi največji otok v Evropi in 18. največji na svetu. Glavno in največje mesto je Reykjavik.

Islandija slovi po svoji neverjetno čudoviti pokrajini, ki jo je težko opisati z besedami. Ponuja pa številne priložnosti za neverjetne fotografije na vsakem koraku. Islandija velja tudi za deželo Vikingov, ki so se na otok naselili konec 9. stoletja. Ustanovili so naselbino Reykjavik, na Islandiji pa so leta 930 ustanovili prvi parlament, ki je imel zakonodajno, sodno in izvršilno oblast in je bil prva takšna institucija na svetu.

Dežela kontrastov vas bo očarala

KFLC potovanja so izjemna izkušnja, ki je ne želite zamuditi. Preverite, kaj vse sta Turistična agencija Kompas in partner Bioeffect za vas pripravila in kako bo potovanje potekalo.

  1. DAN: LJUBLJANA – KEFLAVIK – REYKJANES – REYKJAVIK 

Zbirališče potnic na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in direkten let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severnoameriška tektonska plošča. Sprehod čez »most med kontinentoma«, ogled geotermalnega področja Gunnuhver in postanek za osvežitev v gostišču, kjer po mnenju Islandcev strežejo najboljšo jastogovo juho. Vožnja do Reykjavika in nastanitev v hotelu. Možnost opazovanja severnega sija Aurora Borealis, čudovite igre narave (doplačilo na potovanju). Prenočevanje. 

2. DAN: »ZLATI TRIKOTNIK«: BHINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR – SLAP GULLFOSS – FRIDHEIMAR – SKALHOLT 

Po zajtrku celodnevni izlet »Zlati trikotnik«. Vožnja do narodnega parka Bhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste občudovale Veliki gejzir ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ustavile se boste na organski farmi paradižnikov Fridheimar, kjer boste lahko spoznale, kako domačini uporabljajo izvire termalne vode za gojenje vrhunske zelenjave. Poskusile boste lokalno paradižnikovo juho, imele možnost nakupa lokalnih izdelkov ter od blizu občudovale ljubke islandske konje. Pred povratkom še postanek za obisk cerkve Skalholt. Povratek v Reykjavik in prenočevanje. 

3. DAN: REYKJAVIK in MODRA LAGUNA

Po zajtrku ogled Reykjavika, najsevernejše prestolnice na svetu, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Prisluhnile boste pripovedkam o škratih, trolih in drugih vilinskih bitjih. Ogledale si boste stari in novi del mesta, pristanišče, veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ploščad Perlan s čudovitim razgledom na mesto … Srečale se boste tudi z Meto, Slovenko v Reykjaviku, ki vam bo predstavila, kako je videti njen vsakdan na severu. Zagotovo vas bo navdušila s svojo uspešno poslovno zgodbo. Prosti čas za samostojne oglede in nakupe na glavni mestni ulici Laugavegur. V popoldanskih urah se boste odpravile na edinstveno doživetje v Modro laguno, kjer se boste lahko okopale v geotermalni vodi. Zvečer večerja v priznani lokalni restavraciji Thrir Frakkar in okušanje tradicionalnih islandskih sestavin na moderen način. Prenočevanje. 

4. DAN: »JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS – SLAP SKOGAFOSS – VIK – LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL 

Po zajtrku celodnevni izlet »Južna avantura«. Čaka vas čudovit dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela. Ogledale si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled največjega in morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe fotografije in krajši sprehod po plaži z vulkanskim črnim peskom. Če bo vreme dopuščalo, se boste sprehodile še do Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokull. Povratek v Reykjavik in prenočevanje.

5. DAN: REYKJAVIK – KEFLAVIK – LJUBLJANA 

Po zajtrku prosto za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe. Po želji in če vam bo vreme naklonjeno, se boste odpravile na plovbo po morju in oprezale za kiti (doplačilo na potovanju) ali pa se odločile za jahanje islandskih konjev (doplačilo na potovanju). Sledil bo prevoz do letališča Keflavik in direkten let v Ljubljano. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v poznih večernih urah.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam