Vsebino omogoča EKO ŠKRNICL

Zakaj vsaka druga ženska vsaj 1x v življenju zboli za vnetjem mehurja?

Po dolgih delovnih dneh je končno nastopil čas za smučanje ali zimskih oddih v hribih, ki si se ga veselimo vsi, tudi če imamo raje poletje.

Zima in sneg imata zagotovo svoj čar. Ni lešega, če se s prijateljicami odpraviš na sprehod in druženje in se naužiješ svežega zraka. Ko že misliš, kako boš uživala, te je ujelo nadležno vnetje mehurja.

Si tudi ti panično tlačiš spodnjo majico v hlače, nosiš dvojne nogavice, na smučanju pa dvojno smučarsko perilo? Pa se kljub vsemu trudu ob prvem vetriču in nizkih temperaturah, spet srečaš z vnetjem mehurja. Naj ti povemo, da nisi edina. VSAKA DRUGA ŽENSKA VSAJ 1X V ŽIVLJENJU ZBOLI ZA VNETJEM MEHURJA.

Zakaj se ti to dogaja?

Vnetja urinarnega trakta običajno nastanejo zaradi okužbe z bakterijami. Prizadet je lahko katerikoli del; ledvice, sečevod, sečnica ali mehur, a daleč največ vnetij se zgodi ravno v mehurju. Če ga ne pozdraviš in ustaviš pravočasno, se lahko razširi tudi višje po urinarnem traktu do ledvic, prav tako pa se lahko eno nedolžno vnetje razvije v kronična vnetja, ki trajajo več let.

Kako prepoznamo vnetje mehurja?

 • Ves čas te tišči na stranišče, čeprav ne izločiš več kot nekaj kapljic urina,
 • uriniranje je izjemno boleče in pekoče,
 • pesti te huda, zbadajoča bolečina okoli mehurja,
 • urin je močno obarvan in ima neprijeten vonj,
 • imaš povišano telesno temperaturo.

A vnetje mehurja se redko kdaj pojavi kot osamljen primer. Bakterije, ki ga povzročajo, delajo težave tudi v drugih organih, zato »prehlajen« mehur pogosto spremljajo tudi:

 • vaginalna vnetja,
 • neurejena prebava,
 • napihnjenost po jedi,
 • vetrovi in
 • močne bolečine v spodnjem delu trebuha.

Ali veš, da zdrava črevesna mikrobiota zmanjša možnost za pojav vnetja?

Tudi, če se ti zdi nenavadno, je v resnici prav črevesje tisto, kjer se vnetje mehurja v resnici začne. Najpogostejša povzročiteljica je namreč bakterija E. Coli, ki je naravno prisotna v črevesju. Dokler je pod nadzorom ne povzroča težav, problem pa nastane takrat, ko se črevesna mikrobiota poruši. 

Tudi porušena črevesna mikrobiota je lahko razlog za ponavljajoča se vnetja mehurja.


Krivcev za porušeno črevesno mikrobioto je lahko več:

 • stres,
 • neustrezna prehrana, ki temelji na rafiniranemu sladkorju,
 • alkoholne pijače ali
 • antibiotiki.

Slabe bakterije, ki se takrat namnožijo, so hrana za bakterijo E. Coli, zato se hitro razraste in začne povzročati težave. Preko presredka brez večjih težav pride do nožnice in sečnice, od tam pa jo do mehurja loči le še nekaj centimetrov poti.

A veš, da obstajajo mikrobiološke kulture za celostno zdravje žensk?

Mešanica Her Biotic je bila ustvarjena zate, za celostno zaščito tvojega zdravja ter za preprečevanje in lajšanje težav, ki te pestijo. Glavna zvezda mikrobioloških kultur za ženske je izvleček brusnice, ki velja za naravno zaščito sečil.

‍Brusnica je zakladnica vitaminov, mineralov in dietnih vlaknin. Največ vsebuje C vitamina, ta ji daje kiselkast in trpek okus. Poleg C vitamina so prisotni vitamini A, B1, B2, B3 in K. Seveda je bogata tudi z minerali kot so natrij, kalij, kalcij, magnezij in fosfor. 

Dva zaveznika v boju proti vnetju mehurja.

Brusnica zaradi vsebnosti antociana in proantocianidov pomaga pri obnovi celic. Zaradi ravno prave vsebnosti natrija in kalija pospeši krvni obtok. Ugodno vpliva na prebavo in zaradi snovi, ki preprečuje lepljenje bakterij na steno mehurja, preprečuje vnetje sečil.

Poleg brusnice se v Her Biotic kapsulah nahaja tudi 6 skrbno izbranih mikrobioloških sevov, ki skrbijo za:

 • Močan imunski sistem in splošno odpornost (Probiotična seva Bifidobacterium in Lactobacillus Rhamnosus)
 • Preprečevanje in lajšanje vnetij v črevesju (Lactobacillus Plantarum, Fermentum in Reuteri)
 • Uravnano vaginalno floro (Lactobacillus Acidophilus)
 • Zaščito pred vnetji urogenitalnega trakta (Lactobacillus Rhamonsus)
 • Urejeno prebavo in uravnano črevesno mikrobioto (Bifidobacterium, Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus Acidophilus)

Še ena zaveznica pri reševanju težav urinarnega trakta

Ko gre za vnetja mehurja in drugih delov urinarnega trakta, je D manoza v prvi bojni vrsti. Kaj sploh je D manoza? Je enostaven sladkor, ki se pojavlja v brusnicah, borovnicah, zelju, brokoliju in drugih rastlinah. V majhnem deležu se presnovi v telesu, večina pa se je hitro izloči v urin. 
Visokokakovostna D-manoza je nepogrešljiva pomoč pri vnetju mehurja. Bakterija E.coli, ki najpogosteje povzroča vnetje, se v mehurju veže na molekulo D-manoze in se nato preprosto in na naraven način izloči z urinom. Učinek je občuten že po 24. urah. D-manozo lahko uživajo tudi bolnice z diabetesom, ker ne povečuje nivoja sladkorja v krvi.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam