Za popotnico v novo leto sprejmite le pozitivne misli in pozitivno energijo

Pa smo ga le dočakali. Mesec, ki ga večina celo leto nestrpno pričakuje. Veseli december. In mene kar odnese v otroštvo. V brezskrbno obdobje, obdobje obdarovanj in omamnih dišav iz mamine kuhinje. 

Pri nas so imeli prazniki zmeraj velik pomen. Zbrana družina, vonj po piškotih in druženje. Harmonija in toplina je napolnila celoten dom in čas, ko smo bili skupaj, je dobil še večji pomen. Vendar tisto čakanje, da bo božični večer in da končno postavimo smrečico, to pa je trajalo in trajalo. Pa se je splačalo. Čakanje in perfektno okrašena smrečica sta naredili le piko na i praznikom. Družinsko prijetno in umirjeno ustvarjanje, omamni vonj cimeta in povezava med nami. To je tisto, kar naj bi cenili še danes. In ravno temu tudi pravimo veseli december. 

Pa se danes znamo resnično veseliti drobnih trenutkov?

Danes nam v naglici decembrskih opravkov prepogosto primanjkuje časa za pripravo prazničnega vzdušja. Prazniki so resda dela prosti dnevi, a bi tudi naj bili dnevi ustvarjalnosti, druženja in sporazumevanja med ljudmi. Naj bi bili obdobje načrtovanega časa z družino in več posvečenega časa za soljudi. Sledi obdarovanje, drobne pozornosti, ki napolnijo srce s toplino. Vendar ob tem pozabljamo na najbolj pomembno. Čas. Naš čas, ki bi ga morali nameniti sočloveku, nasmehu in toplemu objemu. To je tisto, kar šteje in pomeni mnogo več, kakor skrbno zavito materialno darilo. 

Zavedati se moramo, da tudi nematerialna darila oziroma darovanje neomejenih vrednot, dajo največ. Nasmeh na obraz in zadovoljstvo. To je tisto, kar šteje in česar dandanes primanjkuje.  Znanstveno dokazano je, da iskreno darovanje in/ali pomoč sočloveku izboljšata naše telesno in duševno zdravje ter nas napolnita s toplino v srcu.

Z našo srčnostjo, prijaznim nasmehom ali toplim objemom, naredimo svoja dejanja neponovljiva. Sicer ostanejo prazniki in darila nekje na površini, osiromašeni pa smo našega resničnega notranjega bogastva. Objemimo se in naj bodo prazniki veseli. 

Jaz vam tega želim neskončno. Danes, jutri in vse dni v letu. Bodite zdravi, imejte se radi in uživajte vsak dani trenutek. In ker je december čas, ko se poslavljamo od starega leta, vam želim, da se poslovite od vsega slabega in s tem v svoje življenje pritegnete le dobro. Za popotnico v novo leto sprejmite le pozitivne misli in pozitivno energijo. Naj vas to osrečuje in napolni s toplino. 

Čudeži namreč obstajajo, le verjeti moramo vanje. Zato vam želim, da je leto 2022 polno čudežev. Čudežev za vse. In naj vas le ti vodijo skozi vse preizkušnje ter izzive prihajajočega leta. 

Zdravo, nasmejano in srečno 2022 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam