Zapečene bučke s parmezanom in česnom

Hrustljave, nežne bučkine palčke, pečene v pečici do popolnosti. Je zdravo, hranljivo in popolnoma vas bo zasvojilo. 

Bučke in parmezan, to je nebeško ujemanje. Lahko bi rekli, da je to še en poletni recept, ki bo postal klasika. Bučke se dajo zagotovo pripraviti enostavno in hitro. S pravim načinom in začimbami pa hitro postanejo poletna jed, ki je na jedilniku večkrat. Ta recept je tako dober, da bodo tudi vaši izbirčni jedci prosili, če lahko dobijo še malo.

Sestavine:

  • 4 bučke, narezane po dolgem na četrtine
  • ½ skodelice sveže naribanega parmezana
  • ½ čajne žličke posušenega timijana
  • ½ čajne žličke posušenega origana
  • ½ čajne žličke posušene bazilike
  • ¼ čajne žličke česna v prahu
  • Sol in sveže mleti črni poper po okusu
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici sesekljanih svežih peteršiljevih listov

Navodila za pripravo:

Pečico segrejte na 180 stopinj. Uporabite peki papir, ki bo poskrbel, da se bučke ne bodo prijele na pekač. V manjši skledi zmešajte parmezan, timijan, origano, baziliko, česen v prahu, sol in poper po okusu. Bučke položite na pripravljen pekač. Pokapajte jih z oljčnim oljem in potresite z mešanico začimb in parmezana. Postavite v pečico in pecite, dokler se ne zmehčajo, približno 15 minut. Nato jih 2 do 3 minute pecite v pečici na nastavitvi žar ali dokler ne postanejo hrustljave in zlato rjave barve. Takoj postrezite in po želji okrasite s peteršiljem in svežim česnom. Dodate lahko tudi kakšno omako ali solato. Dober tek!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam