Zato je Reiki zdravilna energija ljubezni

»REI« pomeni univerzalno, »KI« pomeni življenjska energija. In tako Reiki v dobesednem prevodu pomeni univerzalna življenjska energija, ki se pretaka v vsem, kar je živo.

Jaz pa bi Reiki poimenovala »zdravilna energija ljubezni«. Stik z Reiki energijo je ljubeč in pomirjujoč. In točno takšnega sem začutila sama. Takšna pa je tudi božanska ljubezen. Vemo namreč, da je božanska ljubezen del vsakega izmed nas in če se ji odpremo, se odpremo življenjski energiji. Ta energija je tako nežna, mehka in ljubeča. Ne smemo si dovoliti, da nas stresni način življenja vodi do pomanjkanja energije in s tem postopoma odmikanja od samega sebe. Tako začnemo ustvarjati blokade, saj energija ne teče svobodno, to pa posledično vodi tudi v bolezni. 

Kako poteka? 

Reiki se izvaja s polaganjem rok, z dotikom ali na daljavo. Reikisti, ki izvajamo Reiki tretmaje, smo prevodniki univerzalne življenjske energije. Gre za zelo nežno energijo, primerljivo z ljubeznijo in nikomur nikakor ne more škodovati. Prejemnik vedno prejme Reiki energijo, ki je v njegovo najvišje dobro, in kot jo je tisti trenutek pripravljen sprejeti. Reiki je čudovito orodje, s katerim lahko odpravimo vzrok naših težav, saj deluje na fizični, mentalni, čustveni in duhovni ravni. Vsaka težava ali bolezen se največkrat začne na čustveni ravni, šele na koncu se pojavi na fizičnem nivoju. Ko se z Reiki energijo dotaknemo vseh ravni hkrati, se v telesu aktivira samozdravljenje in pogosto se zgodi, da težava na fizični ravni sama od sebe izgine. Običajno pretok energije občutimo kot prijetno toploto, vendar se doživljanje razlikuje od vsakega posameznika.

Kako ga izvajam sama zase

Pri vsaki stvari, ki se je lotim, želim, da se odvija v najvišje dobro vseh vpletenih. V tem primeru sem to sama. Reiki namreč v večini časa izvajam le zase, saj me bogato napolni na vseh nivojih in to mi je najbolj pomembno, za opravljanje svojega poklica. Lotim se ga vsako jutro preden sploh vstanem iz postelje. Vključim si nežno meditacijsko glasbo in zaprosim za Reiki proces. Opažam, da odkar ga prakticiram redno, mnogo lažje funkcioniram cel dan. V kolikor imam naporen dan, enako ponovim tudi pred spanjem, da lažje zaspim, odklopim misli in s tem popolnoma pomirim svoje telo. 

Reiki namreč v večini časa izvajam le zase, saj me bogato napolni na vseh nivojih in to mi je najbolj pomembno, za opravljanje svojega poklica.

Kakšni so moji občutki?

Reiki me popolnoma sprosti, umiri in uravnovesi energije, hkrati pa mi pokaže vzrok mojih čutenj, s katerim ozavestim svoj izziv in se odprem pozitivni spremembi. Reiki je postal moj način življenja, saj me močno spodbuja in mi pomaga pri osebnostni in duhovni rasti. In ker je moje življenje že nekaj časa skupek dogodkov, ki me spremljajo na poti do želenih ciljev in pridobivanj znanj, sem za te občutke močno hvaležna.

Same energije poznam že dlje časa in samozdravljenje je del vsakega posameznika. Odvisno pa je od nas samih, kaj bomo s tem uspeli narediti.

In ali bomo uspeli to vnovčiti v svoje najvišje dobro, ali občutke spregledali/potlačili. Mene je Reiki poklical, kot večina stvari v življenju, zato se ga vsakodnevno tudi poslužujem.

Zakaj meditacijska glasba? 

Ker je ravno starodavna orientalska tradicija zame bistven korak do notranjega miru. Sproščujoče in mnogo lažje, da »odplavaš« tja, kamor želiš in kjer se najbolj sprostiš. Glasba je za meditacijo res eden od boljših načinov. V kolikor si želiš iti po poti, kjer odkrivaš sebe ob zvočni spremljavi, pač moraš vedeti, da le ta, ne sme biti moteča. Se pravi mirna, nežni toni in brez motečih elementov. Najbolje je, da je skoraj neopazna. Glasbena spremljava pripomore k boljšemu vzdušju, saj ima terapevtske lastnosti. Odpravlja negativne učinke, ki jih povzroča stres in pozitivno vpliva na razpoloženje. Platon je namreč dejal: »glasba je za dušo, kar je gimnastika za telo.« Strinjam se. 

Ugodni učinki Reikija

Reiki v prvi vrsti krepi pozitivni odnos do življenja, saj ima močan antistresni učinek. Ob izvajanju Reiki samozdravljenja se uravnovesi telesna energija, sprostijo se vse napete mišice, olajšajo se bolečine in fizična nelagodja, kar vodi v vsesplošno dobro počutje. Sprostijo se energetske blokade in vzpostavi se energetski pretok v telesu, kar aktivira telesne sposobnosti za samozdravljenje. Ko je telo sproščeno in um bister, se tudi srce lažje odpre za ljubezen. S tem pomaga tudi pri sprostitvi čustvenih in razumskih blokad, pri ozaveščanju vzrokov težav in s tem podpira točno to, kar človek najbolj potrebuje – osebnostno rast. Deluje na duhovni, čustveni, mentalni in fizični ravni. 

»Umiri svoje misli. Vdihni dobro in izdihni slabo.«

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam