Zdravi ovseni kolački z banano in malinami

Hitro, enostavno in slastno. Ti ovseni kolački z banano in jogurtom ter dodatki po okusu so izredno sočni in lahki. Maline lahko nadomestite s katerimkoli drugim svežim ali suhim sadjem, oreščki ali koščki čokolade.

Primerni so za zajtrk, malico ali pa kot sladica. Svoje otroke rada presenetim in jih zato ponavadi napečem že kar za popoldansko malico po šoli. Vedno pa jih še nekaj prihranim oziroma jih je pravzaprav potrebno kar skriti za naslednje jutro, za zdravi zajtrk in lep začetek dneva, ko so kolački še okusnejši. So pa ti kolački tako enostavni za pripravo, da se jih brez strahu lahko lotite tudi skupaj z otroki.

Brzinski??? Jaaa, ker vse sestavine zmešamo kar v mešalniku!

Zdravi??? Kolački NE vsebujejo moke, masla ali olja ter so naravno sladkani z medom in narejeni iz ovsenih kosmičev in banane!

Ovseni kosmiči??? So izredno zdravi, saj vsebujejo pomembne prehranske vlaknine bogate z beta glukani, ki spodbujajo delovanje imunskega sistema. So najbogatejši žitni vir kalcija, v njih je tudi veliko magnezija in železa. Še posebej dobro je, če ji zaužijemo z živili, ki vsebujejo vitamin C, ki poskrbi za boljše vsrkavanje železa. 

Sestavine (za 8 kolačkov v modelu za mafine)

  • 100 g ovsenih kosmičev in še 1 žlica za posip
  • 1 olupljena banana
  • 1 jajce
  • 120 g grškega jogurta
  • 2 žlici medu
  • ½ žličke pecilnega praška
  • ½ žličke sode bikarbone
  • ½ žličke tekoče vanilje
  • ¼ žličke soli
  • Maline po okusu

Priprava:

  1. Vse sestavine razen malin stresemo v mešalnik in mešamo toliko časa, da dobimo gladko gosto maso.
  2. Papirnate košarice položimo v pekač za mafine in v vsako do ¾ nalijemo gladko maso.
  3. Obložimo z malinami, ki jih narahlo do polovice potisnemo v maso in po vrhu posujemo z nekaj ovsenimi kosmiči.
  4. Pečemo 15 min v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj.
  5. Pečene pustimo še 10 minut v pekaču, da se ohladijo, nato pa jih preložimo na servirni krožnik.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam