Medicinski sestri Adrijani se lahko zahvalim, da je moja hči živa

Danes je zagotovo premalo dobrih zgodb. Mislim na zgodbe, ki nas učijo, da je ljudem potrebno pomagati, da se moramo truditi, da smo dobri in prijazni, da ne obsojamo, da ne komentiramo in podobno, česar je bilo v zadnjih dveh letih absolutno preveč.

Zato sem še toliko bolj vesela, ko se najde nekdo, ki širi lepe stvari, pozitivne zgodbe in izkazuje hvaležnost. Na to pozabljamo in nas je treba kdaj pa kdaj na to spomniti.

Na Nepremagljive se je obrnila gospa Anja Črešnar, ki nam je povedala zgodbo o njihovi medicinski sestri, ki je pravi angel. Najprej se mi je zdelo zanimivo, da nekdo čuti, da bi se želel nekomu na takšen način zahvaliti. Bolj ko sem razmišljala, bolj sem bila vesela. A si predstavljate, da bi na spletu brali zgodbe, kako je nekdo nekomu hvaležen? Da bi pri dnevniku poročali, da se je nekdo nekomu zahvalil? Svet bi bil veliko lepši. Verjamem, da bi bili vsi bolj pozitivno naravnani in bi bolj cenili dobre ljudi, ki jih imamo v svojih življenjih. Pa spoznajmo Anjo, ki bo v vas zagotovo prebudila občutek, da je na svetu veliko dobrih ljudi.

Družina Črešnar

Najprej vas prosim, da se mi predstavite, kdo ste, iz kje prihajate …

Moje ime je Anja Črešnar in prihajam iz okolice Loč. To je prijeten kraj blizu Slovenskih Konjic. Doma imamo veliko kmetijo. Z možem Jožetom nama življenje lepšajo tri prekrasne deklice: Maruša, Špela in najmlajša Manca. Na fotografiji lahko vidite našo lepo kmetijo, ki jo je fotografiral Rok Mlinar v sklopu projekta Zelene doline, kjer tudi oddajamo mleko v Mlekarno Celeia, saj imamo doma krave molznice in robota za molžo. 

Kmetija Črešnarjevih (Foto: Rok Mlinar)

Zakaj ste se odločili, da nam pišete?

Večkrat spremljam vaše prekrasne vsebine. Resnično pišete iskrene zgodbe, ki jih doživljajo ljudje v življenju. Največji poudarek pa dajete na iskrenost, pristnost in ravno to me je pritegnilo, da vam pišem. Takšna je tudi naša Adrijana in zato si želim, da jo spozna širna Slovenija. 

Kdo je medicinska sestra Adrijana?

Adrijana je največje sonce v podobi človeka, ki sije na Konjiškem. V prvi vrsti je predana mamica, skrbna žena, ponosna hči, dobrosrčna prijateljica in ena izmed najbolj prijaznih ter iskrenih medicinskih sester. Njeno delo je pravzaprav njeno življenje. Vedno nam skuša pomagati po najboljših močeh. 

Medicinska sestra Adrijana z mamo.

Zakaj se lahko njej zahvalite, da je vaša hči še živa?

Naša Manca je marca 2018 hudo zbolela. Njeno stanje se je čez vikend zelo poslabšalo. Še danes se spomnim tiste nedelje, ko sem preko socialnega omrežja pisala Adrijani, da ne vem, kaj naj storim. Da se mi zdi, da je z njo slabše, ampak sem jo prejšnji teden vsak drugi dan imela pri zdravniku in so mi rekli, da je z njo vse v redu. Adrijana in naš pediater pa sta bila takrat na zasluženem dopustu. Vprašala sem jo, če misli, da jo jutri pripeljem k njima, ko pričneta z delom. Povedala mi je, kdo je dežurni zdravnik in naj se nemudoma odpravim do zdravstvenega doma Slovenske Konjice, naj ne čakam na njiju. Takrat pa se je vse skupaj začelo, z rešilcem do Celja, tam pa ponovna borba, da bo naša Manca preživela to hudo izkušnjo. Imela je dihalno stisko, klamidijsko pljučnico, bakterijo E. coli v urinu, gripo tipa B ter bronhiolitis. Na tem mestu tudi iskrena zahvala in pohvala doktor Ribiču, ki naju je sprejel in nato spremljal do bolnišnice ter ves čas pomagal. Seveda pa ne smem pozabiti na osebje Pediatrične bolnišnice Celje, ki je bilo prav tako strokovno in je z mano prebedelo veliko noči. Vsem sva se tistega leta z možem iskreno in osebno zahvalila.

Adrijana je takrat ostala ves čas v stiku z mano preko telefona, me bodrila, govorila, da je najina Manca borka in da bo vse to premagala. Pa vendar je bila za nami resnično težka izkušnja, iz katere smo po več kot 14-ih dneh šli kot zmagovalci. Septembra naša Manca prestopa prag prvega razreda. 

Jo imajo radi tudi drugi? Imajo tudi drugi z njo lepe izkušnje?

Seveda, tudi drugi večkrat povedo, kako so ji hvaležni in kako zelo so ponosni nanjo. 

Kaj bi ji radi povedali, ker mislite, da to premalokrat sliši?

Adrijana, ostani še naprej naše sonce in angel varuh. V primeru nevihtnih dni v življenju, pa vedi, da je na Ostrožnem družina, ki ti bo vedno poslala tople žarke, da boš lahko te dni z nasmehom na obrazu pregnala. Resnično ti premalokrat iskreno povemo, da smo ti hvaležni za ves trud in da te imamo neizmerno radi. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam