Vsebino omogoča EKO ŠKRNICL

3 najpogostejši krivci za vaginalna vnetja

Danes bomo govorile o temi, ki je zelo pomembna za vse Nepremagljive, saj smo se že skoraj vse srečale s težavami tam spodaj. Zagotovo lahko rečemo, da niso prijetne, sploh če se trdovratno ponavljajo. Pa začnimo lepo na začetku in poglejmo, kaj je vaginalna flora, zakaj pride do težav in kako jih odpraviti.

Vaginalna flora je znana tudi kot vaginalni mikrobiom, ki je skupni izraz za kolonije bakterij, ki živijo v vagini. Zdrava, uravnotežena vaginalna flora je izjemnega pomena za naše intimno zdravje. Tako kot v črevesju je tudi vagina dom milijard bakterij in drugih mikrooganizmov.

Zakaj najpogosteje prihaja do vaginalnih vnetij?

Naše telo je dom za milijardo bakterij in mikroorganizmov od katerih so nekateri koristni, saj nam pomagajo pri boljši prebavi, presnovi, imuniteti, drugi pa so lahko potencialno nevarni in nam povzročajo škodo ter vnetna stanja. Ena od pomembnih gliv, ki je naravno prisotna v našem telesu je kandida. Če ste zdravi, imate močan imunski sistem in je vaše telo v ravnovesju, bodo koristne bakterije ohranjale normalno prisotnost kandide, ki med drugim pomaga, da imamo normalno blato.Ko se kandida razširi izpod nadzora, pa začne razgrajevati steno črevesja in prodre v krvni obtok. V naše telo spušča strupene produkte in povzroča vnetje v prebavilih, sledijo pa tudi številne druge zdravstvene težave, ki lahko vodijo celo v depresijo.

Kateri so najpogostejši trije krivci za vaginalna vnetja? 

Za širjenju in razmnoževanje kandide in posledično vnetje ženskih predelov so najpogostejši trije krivci: 

 • Sladkor in procesirana hrana

Študije dokazujejo, da je sladkor neposredno povezan z razraščanjem kandide. Prav tako vsi predelani ogljikovi hidrati, kot so pekovski izdelki, slaščice in slani prigrizki, niso prijazni tvojemu telesu in po njih gliva kandida hrepeni. Glive (ki so živi organizmi) na nek način komunicirajo med seboj in sporočajo ena drugi, kdaj pride hrana. Ustvarijo tudi encime, ki jim pomagajo razgraditi in pospešiti razgradnjo snovi v hrano, na podlagi katere razširijo svoje kolonije.

 • Antibiotiki in estrogen 

Ravnovesje med dobrimi in slabimi bakterijami, ki so odgovorne za zdravje, delovanje imunskega sistema, odziv na bakterije in okužbe, se v trenutku, ko začnemo jemati antibiotike, poruši. Porušeno ravnovesje zaradi antibiotika pa povzroči masovno umiranje bakterij (tako dobrih, kot slabih). Gliva kvasovka, strokovno imenovana Candida albicans tako dobi idealno okolje za razraščanje in povzročanje neprijetnosti.

 • Hormonska neravnovesja

Ženski hormon estrogen je pri ženskah med nosečnostjo ali pri hormonskih terapijah, povezanih s kontrolirano zanositvijo, razlog za vaginalna vnetja in razraščanje glive kandide. Zvišanje nivoja estrogena lahko povzročita tudi stres in napačen način življenja. Ženske, ki živijo moderno stresno življenje, imajo velikokrat oslabljeno imunost, kar znižuje nivo progesterona (hormona, ki uravnava estrogen).

Koliko žensk se vsaj enkrat v življenju sreča z glivično okužbo?

Kar 80% vseh žensk se vsaj enkrat v življenju sreča z glivično okužbo in vsaki tretji se težave trdovratno ponavljajo. Zakaj prihaja do teh težav, kako jih lahko prepoznamo in najpomembnejše vprašanje – kako jih lahko preprečimo? Zagotovo je eden od najbolj preprostih in uspešnih načinov  tudi s Her Bioticom. To je unikatna mešanica mikrobioloških kultur, fruktooligosaharidov (hrana za mikrobiološke kulture), izvlečka brusnice in D-manoze. Zaradi vsebnosti antociana in proantocianidov pomaga pri obnovi celic, natrij in kalij pa pospešita krvni obtok. Ugodno vpliva na prebavo in zaradi snovi, ki preprečuje lepljenje bakterij na steno mehurja, preprečuje vnetje sečil. Na D-manozo se v mehurju veže bakterija E.coli, ki najpogosteje povzroča vnetje in se tako na naraven način izloči z urinom. Učinek je občutite že po 24. urah. 

Mešanica Her Biotic je bila ustvarjena prav za žensko vseh starosti, saj upošteva njene potrebe, naravo in želje.

Kako nam lahko pomaga Her Biotic?

Mešanica Her Biotic je bila ustvarjena prav za žensko vseh starosti, saj upošteva njene potrebe, naravo in želje. Vsebuje 6 sevov, ki še posebej podpirajo zdravje žensk in »odganjajo« ženske nadloge. Mikrobiološke kulture dokazano obnavljajo črevesno in urinogenitalno mikrofloro ter delujejo protimikrobno:

 • Niža vnetne faktorje v telesu
 • Deluje proti napihnjenosti in bolečemu trebuhu
 • Manjša željo po nezdravi prehrani
 • Pomaga pri izgubljanju kilogramov
 • Imamo več energije
 • Umiri glivična vnetja
 • Ureja prebavo in deluje na dobro psihofizično počutje
 • Krepi imunski sistem
 • Pomaga nam pri težavah s kožo in alergijami

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam